bla bla bla
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cwiczac ITF nie bedziesz mial nigdy takiej szybkosci nog jak w WTF. Powalcz sobie tylko na nogi, a zrozumiesz. Walka w ITF - ni to kikboksing ni walka kogutow. Ani w rekach sie nie specjalizujesz, ani w nogach.
A same uklady to przeciez bardziej taniec - sztuka dla sztuki.
Jak dla mnie mogli by dolaczyc do walki mozliwosc obalen - wtedy by nie bylo takiego nudnego klinczu.
Napisano Ponad rok temu
Niestety na wysokim poziomie przy walce na punkty... walka moze wydawac sie nieciekawa dla widza. ale przynajmniej nikt nic nie moze zarzucic zawodnikom ... sa swietni w tym co robia.
Jak w wielu sportach walki. Finały olimpijskie np. w judo też zazwyczaj nudne są strasznie i strawne tylko dla specjalistów, czasami się tylko trafi jakaś piękna akcja, do znudzenia powtarzana (jak w Atenach nokaut Koreańczyka na Greku w taekwondo WTF...)
Ale zaczyna nam off-topic wychodzić i pewnie zaraz moderator podzieli...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
A wracając do tematu zastanawiam się jak wyglądają egzaminy na dany w Korei???
Napisano Ponad rok temu
po prostu trzeba zorganizowac kiedys walki wszystkich federacji TKD i zobaczyc co jest skuteczniejsze
Napisano Ponad rok temu
ale naprawde jesli jest zawodnik WTF wyzszej rangi i zawodnikITF wyzszej rangi to nie mozemy tu spekulowac kto wygra.. bo to jest wiadome ze zawdnik reprezentujący ITF...
Guzik tam wiadome. Zależy, kto będzie w lepszej dyspozycji i zależy, kto będzie potrafił lepiej przystosować się do przepisów. Wszystko. Widziałem już WTF-owców robionych jak dzieci przez ITF-owców i odwrotnie, niezależnie od tego, w jakim systemie walki to było.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jejku wiadomo ze jak zawodnik ITF bedzie walczyl z zawodnikiem WTF na zasadach WTF to zawodnik ITF nie ma szans !!!! ale ja mówie o walce rece ,nogi ...
Ja też. Mam chyba tę przewagę, że ja na żywo byłem na zawodach, gdzie walczyli ludzie z jednej i drugiej wersji TKD...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale naprawde jesli jest zawodnik WTF wyzszej rangi i zawodnikITF wyzszej rangi to nie mozemy tu spekulowac kto wygra..
A skad Ty o tym wiesz?
Zgadzam sie z Gizmo - wygrana zalezy od tego, jak dobrze czujesz sie w danych przepisach walki. W WTF walczysz nogami uderzajac W OKRESLONE czesci ciala i OKRESLONA powierzchnia nogi - zgodnie z przepisami WTF-u. W ITF-ie masz przeciez podobnie - rekoma mozesz uderzac tylko tu i tu, tak i tak... A wez teraz takiego goscia z muay-thai ... on tez przewaznie uzywa rak i nog. ale w inny sposob... I niech zawalczy z gosciem z ITF... a wez zawodnika z sumo i taekwondoke Kto jest lepszy - MMA sie klania... w walkach miedzystylowych - walczy czlowiek, a o wygranej swiadcza jego umiejetnosci, a nie styl, ktory reprezentuje.
Przystosowanie sie do regul wymaga czasu i duzej liczby sparingow tylko w tej formule.
przyklad z innego stylu: zawodnikom BJJ walczacym wylacznie w gi (w "kimonie") ciezko jest sie przestawic, a tym bardziej wygrywac z zawodnikami walczacymi bez gi w zawodach submission wrestling (bez gi). Nawet mistrz walki w gi musi rzucic je w kat, gdy chce startowac w formule bez gi... a niby to podobne... tu chwyty i tu chwyty...
off-topic sie zrobil..
Napisano Ponad rok temu
tez byłem na zawodach gdzie byli zawodnicy z WTF ,były to zawody Wiking CUP w szwecji.
zawody były federacji ITF ale mogli walczyc takze inni zawodnicy...... i naprawde to co widzialem rozwialo moje watpliwosci ,ktora federacja jest lepsza:) zawodnicy wtf caly czas sie przewracali:) kiedy zawodnikITF wchodził z kontrą rękami tamten próbował dwita kopnać i juz na ziemi I ostrzezenie... i tak cala walka...
Napisano Ponad rok temu
Twoj przyklad swiadczy jedynie o tym, ze ludziki z WTF nie potrafili sie dostosowac do walki ITF. Ci drudzy walcza w tej formule non-stop, a Ci pierwsi z doskoku, by sprobowac swoich sil. Nie udalo sie to trudno... przegrali CI LUDZIE, a nie styl... Tak ciezko to zrozumiec? :-)
Inna sprawa... swiadczy to jedynie o tym, ze nie mieli dobrego timingu przy wsadzaniu dwita.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chcialbym powalczyć ,ale kontuzje mi nie pozwalaja:/ narazie tylko skikam i kopie w ta durna maszyne od technik hehe:/
Napisano Ponad rok temu
i naprawde to co widzialem rozwialo moje watpliwosci ,ktora federacja jest lepsza:)
Po jednych zawodach? Na podstawie występu jednej drużyny? 8O Gratuluję... ;-)
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Po jednych zawodach? Na podstawie występu jednej drużyny?
moim skromnym zdaniem nie da sie ocenic federacji po jednych zawodach itp...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wasze rekordy-techniki specjalne:)
- Ponad rok temu
-
10 lat treningu 4 DAN hehehe
- Ponad rok temu
-
kontuzjie :P