EGZAMIN
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kilka lat temu spotkałem na treningach w Wałczu amerykankę, która wczesniej ćwiczyła w swoim kraju. Pokazała mi budopass. Na każdej stronie w nagłówku widniała nazwa innego stylu - innej sztuki walki. Co dziwniejsze na każdej stroniczce posiadała wpisy /mimo, że ćwiczyła zaledwie 8 m-cy/, była więc ninja, shotokan, viet-vo-dao, kobudo, tae-kwon-do i parę innych jeszcze ciekawostek... W prawdziwe osłupienie wprawiło mnie jednak to, iż wszedzie figurował - jako potwierdzenie zdobycia stopnia - ten sam podpis ! Ćwiczyła osiem miesięcy u jednego nauczyciela, który zapewne musiał z mlekiem matki wyssać umięjętności walki i sekrety wszystkich sztuk walki razem wziętych.
Nie ma co, musiałbyć dobry...
Mogę mu się tylko głęboko ukłonić: oss !
Napisano Ponad rok temu
O - ten człowiek musiał być miszczem kompletnym.
Napisano Ponad rok temu
Totalne zglajszachtowanie /nie kultury ale karate.../, a fe !!!
Kilka lat temu spotkałem na treningach w Wałczu amerykankę, która wczesniej ćwiczyła w swoim kraju. Pokazała mi budopass. Na każdej stronie w nagłówku widniała nazwa innego stylu - innej sztuki walki. Co dziwniejsze na każdej stroniczce posiadała wpisy /mimo, że ćwiczyła zaledwie 8 m-cy/, była więc ninja, shotokan, viet-vo-dao, kobudo, tae-kwon-do i parę innych jeszcze ciekawostek... W prawdziwe osłupienie wprawiło mnie jednak to, iż wszedzie figurował - jako potwierdzenie zdobycia stopnia - ten sam podpis ! Ćwiczyła osiem miesięcy u jednego nauczyciela, który zapewne musiał z mlekiem matki wyssać umięjętności walki i sekrety wszystkich sztuk walki razem wziętych.
Nie ma co, musiałbyć dobry...
Mogę mu się tylko głęboko ukłonić: oss !
Temu sie akurat nie dziwie, bo wiadomo, ze w USA to rozne cuda sie zdarzaja i ze amerykance sa parabani i to zdrowo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
..... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
No wiecie.. polacy nie są gorsi wcale ;] Doszły mnie słuchy o Karate Tsunami gdzie "założyciel" sam sobie nadał teraz uwaga...10 Dan a swoim pomocnikom po 6 czy tam 5 ;] I najnormalniej w swiecie otworzyli klub i zaczeli trenowac ludzi.... To jest w tym wszyskim najciekawsze ;] A potem ludzie mowia ze karate jest nieskuteczne o_O
nikt nikomu nie zabrania zakładania nowej SW. Jak bedę chciał to założe szkołę pierdjutsu, nadam sobie 10 dan i nikt mi nie zabroni .
Nie wolno samowolnie nadawać sobie stopni w ramach juz istniejących organizacji czy stylów, bowiem wykożystuje sie wtedy ich autorytet bez ich zgody.
Słynny Rysiek M. zakładając Tsunami Karate miał do tego całkowite prawo. Nie nadał sobie 10 dana w kioku, shotokanie czy bjj, ale założył nową szkołę - w sprytny sposób obszedł wszelkie wymogi wymagane przy egzaminach na kolejne stopnie . Jednakże taki sposób promowania samego siebie, spowodował, że niezależnie od rzeczywistej wartości Tsunami Karate jako stylu walki, jest on traktowany przez adeptów innYch szkół jako MAŁOWARTOŚCIOWY BEKART. A ponieważ niezbyt często zdażają sie konfrontacje między trenujacymi tsunami, a adeptami innych sw nikt w gruncie rzeczy nie wie jaki poziom reprezentuje ten krajowy wynalazek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale może doznał kiedyś satori i go oświeciło? Są przecież rzeczy o których się filozofom nie śniło, a co dopiero nam maluczkim.
Na Twoim miejscu Amaroth bym sobie nie żartował, bo kiedyś cegła z jasnego nieba Cię może trafić a dodatkowo łopata w plecy i poznasz wtedy moc powracającej fali!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak, tak janiewillen uważaj bo ktoś może Ciebie zaatakować teczką
Napisano Ponad rok temu
a teczek sie nie boje, za młody jestem, w latach jego działelności to ja w szkole za dziewczynami ganiałem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie masz teczki? Teraz to dopiero masz przechlapane, bo wychodzi na to, że spalił ją na wysypisku Franc Maurer
bo to k***a zła teczka była....
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wakacyjne treningi - kk
- Ponad rok temu
-
lista obecności.
- Ponad rok temu
-
Kimono do Full Contact
- Ponad rok temu
-
KARATECY - o Was pytam
- Ponad rok temu
-
Oszustwo na zawodach?
- Ponad rok temu
-
Refleksówka w karate ???
- Ponad rok temu
-
Beghetto lipiec/sierpien - ktos cos wie??
- Ponad rok temu
-
Ile razy w tyg. się rozciągasz?
- Ponad rok temu
-
Londyn 2012
- Ponad rok temu
-
Koniec OYAMA Karate w Polsce ?????
- Ponad rok temu