Jak z tym pozwoleniem jest?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Były tematy - na co potrzebne jest pozwolenie
Ale nigdy nie było tematu - kto, jak i czy w ogóle wydaje pozwolenia na te bronie (pałka, kastet, broń biała nie mająca postaci broni itd.)...
Myślę, że na np. kastet nie wydaje się w ogole pozwoleń... ale kto wie...?
PZDR,
SMk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale nigdy nie było tematu - kto, jak i czy w ogóle wydaje pozwolenia na te bronie (pałka, kastet, broń biała nie mająca postaci broni itd.)...
Prawdopodobnie (jak to u nas zwykle bywa) ministerstwo nie wydało przepisów wykonawczych i byłaby to droga przez mękę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do kastetu..to jesli jego posiadanie jest nielegalne to chyba można go legalnie posiadać jesli ma sie pozwolenie?(od policji?chyba bo od kogo?)
Wejdź na komisariat z kastetem na łapie to się przekonasz :wink: .
I czy na np. ciezka bron maszynowa, trzeba uzyskac specjalne pozwolenie czy miesci sie wszystko w tym jednym?
Z tego co wiem to nie można w żadnym wypadku posiadać broni maszynowej, tymbardziej "ciężkiej broni maszynowej".
Napisano Ponad rok temu
z prostej przyczyny: zeby legalnie zakupić (a w Polsce nikt legalnie tym nie handluje) musisz juz miec zgodę na dokonanie zakupu, czyli juz na dzien dobry masz kołomyję przepisową
a jak juz je masz i sie starasz o pozwolenie to wg litery prawa wszedłeś w jego posiadanie niezgodnie z prawem i jestes juz podejrzany w momencie kiedy sie po takowe pozwolenie zglosisz
nie wiem jak rzeczony przepis odniósł by się do samodzielnie wykonanej broni, tak samo nie bardzo wiem jak w takowym pozwoleniu wyglądała by rubryczka nazwa broni typ i nr seryjny
generalnie przepis raczej nalezy interpretowac w sposob: bez pozwolenia posiadac nie wolno, a pozwolen i tak sie nie wydaje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jezeli chodzi o nunchaku to przeciez mozna zmodernizowac nunchaku treningowe,bo takowe mozna posiadac wystarczy wyjac zaslepki z palek umiescic w srodku jakis ciezki material i juz:P
Napisano Ponad rok temu
A jezeli chodzi o nunchaku to przeciez mozna zmodernizowac nunchaku treningowe,bo takowe mozna posiadac wystarczy wyjac zaslepki z palek umiescic w srodku jakis ciezki material i juz:P
Farmazony jakieś waść wypisujesz. NUNCHAKU NIE MOŻNA! Nie ma podziału na treningowe albo nietreningowe... NIE MOŻNA I JUŻ!
Dżizas... Ile to można ten sam temat... :roll: :? :roll: :? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Zawsze mozesz powiedziec ze masz rekonstrukcje sredniowiecznego cepa bo kolekcjonujesz takie rzeczy :wink:
Napisano Ponad rok temu
dla kasy!
kilka znanych mi sklepow probuje obejsc przepis sprzedając nunchaku pod nazwą "pałki wiązane" lub "wschodnie pałki treningowe", chociaz podejrzewam ze jak trafi sie ktos upierdliwy i napisze donos to wlasciciele tych palcówek mogą mieć nielichy problem
co do nunchaku treningowego j/w poczekajmy az jakis zyczliwy doniesie, a jakis upierdliwy prokurator bedzie staral sie udowodnic ze mamy do czynienia z nielegalym handlem bronią
wszystko zalezy od definicji...
Napisano Ponad rok temu
dlaczego sprzedają? z tego samego powodu dla ktorego w co drugim army shopie kupisz nóż sprezynowy (tez nie wolno posiadać)
Chyba nie w Polsce :wink:
Napisano Ponad rok temu
podobna sytuacja jest z wymienionymi w ustawie "ukrytymi ostrzami" jak rozumiem chodzi tu min. o np ostrze ukryte w lasce, i tu też nie ma zadnego problemu z zakupem takiej broni w legalnie działających sklepach, i też nikt sie o żadne pozwolenie nie pyta
no chyba że jakiś głupi jestem i słowa pisanego nie rozumiem, to pokornie przepraszam i o wyjaśnienia proszę (bez żadnej ironii, bo naprawde nie wiem o co ci chodzi, jesli sie myle to powiedz mi gdzie)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dresy w pociagu
- Ponad rok temu
-
Jak Was skrojono?
- Ponad rok temu
-
Co i gdzie wybrać?
- Ponad rok temu