Wiec powinna coś dawać. Co się zmieniło przez ten czas w bandytach że wszyscy mówią że są to dwa odmienne światy !?

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_wormage napisał
Czy walka tradycyjna ma się jakoś do walki na ulicy ? W końcu została wymyślona aby mnisi mogli się obronić tak samo przed zwierzętami jak i przed ludzmi.
Wiec powinna coś dawać. Co się zmieniło przez ten czas w bandytach że wszyscy mówią że są to dwa odmienne światy !?![]()
![]()
![]()
![]()
8O 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Einstain napisał
a probowalem ... i zrobilem ... i lezal na glebie ... ale to bylo w celach pokazowych, zeby pokazac, ze tai chi to tez sztuka walki ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Einstain napisał
a jak ktos ci bedzie probowal telefon z kieszeni wyciagnac to załóż mu Chin-na na nadgarstek i po sprawie ... masz wtedy ocalony telefon i kolesia zwijajacego sie z bolu na glebie ... :roll:
Napisano Ponad rok temu
budo_Demonides napisał
.....
Chin na sprawdza się najlepiej na uprzednio "przygotowanym" przeciwniku ( najpierw sierpem go, potem jak jest zamroczonydźwignia )
... nie ryzykowałbym stosowania Chin na na początku walki... wierz mi to czy coś wyjdzie jest tylko wynikiem ogromnego szczęścia i może 1% umiejętności...
Nie piszę tego aby zniechęcić, bo sam lubię tego typu techniki ( dla mnie to wyzszy poziom "wyrachowania" i "finezji" w walce - jezeli nie chodzi tylko o zwykłe mordobicie )...., ale czesto ktoś poćwiczy dźwigienki, "pomaca" punkty witalne i idzie robić masakre na ulicy... po czym rodzina odwiedza go na OIOM-ie... i czar pryska
pzdr All
Napisano Ponad rok temu
budo_Einstain napisał
oj nie zgodze sie ... kolega, z ktorym tluczemy sie zawsze kiedy tylko mamy okazje, zeby wymienic miedzy soba nowe techniki (on trenuje sambo) ktoremu niespodziewanie zrobilem chin na na nadgarstek rowniez lezal na glebie :wink: wszystko zalezy od tego czy mamy to dobrze i pewnie opanowane (=dlugo cwiczone NA PARTNERACH), i nie boimy sie, bo jesli nam nie wyjdzie, to bedziemy stali na przeciwko przeciwnika silujac sie z jego reka :wink:
tak wiec wydaje mi sie, ze aby dobrze zastosowac chin na potrzebne sa 4 rzeczy:
-pewnosc siebie
-perfekcyjne opanowanie techniki poprzez dlugie treningi z partnerami
-element zaskoczenia
-gdyby mimo wszystko nie wyszlo: szybkie nogi, lub szybki prawy prosty
Napisano Ponad rok temu
budo_żwirek napisał
oj nie zgodze sie ... kolega, z ktorym tluczemy sie zawsze kiedy tylko mamy okazje, zeby wymienic miedzy soba nowe techniki (on trenuje sambo) ktoremu niespodziewanie zrobilem chin na na nadgarstek rowniez lezal na glebie :wink: wszystko zalezy od tego czy mamy to dobrze i pewnie opanowane (=dlugo cwiczone NA PARTNERACH), i nie boimy sie, bo jesli nam nie wyjdzie, to bedziemy stali na przeciwko przeciwnika silujac sie z jego reka :wink:
tak wiec wydaje mi sie, ze aby dobrze zastosowac chin na potrzebne sa 4 rzeczy:
-pewnosc siebie
-perfekcyjne opanowanie techniki poprzez dlugie treningi z partnerami
-element zaskoczenia
-gdyby mimo wszystko nie wyszlo: szybkie nogi, lub szybki prawy prosty
Dodam jeszcze przypadek, który zawsze decyduje przynajmniej o 50% konfliktu.
DLATEGO I KOŃCZĘ SWOJE WYPOWIEDZI NA TEN TEMAT.
UNIKAĆ TAKICH ZAJŚĆ NA MAXA!!
też tak kiedys myslałem :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Natomiast wydaje mi się, że ćwiczenie chin-na odrobinę zwiększa wiedzę o "mechanice ciała" oraz uczy całkiem nieźle jak utrudnić przeciwnikowi zakładanie dźwigni itp. Bynajmniej zawsze tak sobie mówię, by nie myśleć, że ćwicząc chin-na na treningu tracę czas :wink:
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu