Komplet z allegro.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Chciałbym to kupić bo wygląda fajnie i jest mi potrzebne tylko do filmu który robie z kumplami , ale chciałbym aby się nie pogięło od razu bądź wyszczerbiło za szybko.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POZDR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego patrząc pod tym kątem powiem że tsuba jest do bani a co do głowni to widać że jest kiepska, ale ma jako taki hamon a i wygląda w miare solidnie (oczywiście nie biorę na siebie żadnej odpowiedzialności)
Poza tym nie wiem co miało by się szczerbić ????!!! szermierka kataną nie opiera się na parowaniu, czyli teoretycznie jeśli ktoś zna się na rzeczy to nie kręci takich głupot i raczej klinga z klingą się nie spotka.
Podsumowując za tą cenę do jakiegoś amatorskiego filmu bardzo proszę. To nie jest dobry sprzęt ale w tych najgorszych to z racji na cene jest chyba najlepszy. A dobry sprzęt niestety trochę kosztuje... i tego to już się raczej nie szczerbi bo szkoda
Za taką cenę popieram...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Uparłem się na to allegro bo raczej nie dysponuje dużą ilością kasiorki
Napisano Ponad rok temu
Kup cos za 100 zl, nakrec, rozwal, wyrzuc. I tak bedzie to kino niskobudzetowe
Napisano Ponad rok temu
Po budowie wnioskuje że jest tragicznie wyważone (bo nie ma trzpienia) i choć może być ze stali węglowej co oznacza że jest wytrzymałe to bezpiecznej i miłej zabawy tym mieć nie będziesz.
Ja już przy takiej alternatywie wybieram bramke numer 1
Napisano Ponad rok temu
Jak do filmu to byle wygląd jako taki miało, w tych granicach cenowych nie warto samemu oprawy robić.
Napisano Ponad rok temu
Po kiego grzyba te wszystkie smoki, pseudo okucia, pochwy oklejane materiałem wyszywanym złotą nitką? Straszne toto. Wygląda na to, że tfu’rcy nie mają pojęcia bladego o japońskiej estetyce i tradycyjnym wyglądzie oprawy miecza, ujmującym swoją prostotą i elegancją.
Mój kolega z klubu przerabia takie właśnie odpustowe straszydła na sprzęt wyglądem zbliżony do oryginału.
Przygoda się zaczęła, gdy kolega dostał w prezencie taki właśnie przecudnej piękności :-) zestaw trzech mieczy na stojaku. Najpierw zrobił mosiężną tsubę. Jedną, potem drugą, potem trzecią. Potem rękojeść z drutu wymienił na dospawany stalowy trzpień. Potem na podstawie ściągniętych z netu rysunków i opisów wykonał rękojeść z niemalże oryginalnym oplotem i w oryginalny sposób mocowaną. Teraz pracuje nad pochwą. Będzie to pochwa czarna, lekko połyskująca.
Wiadomo, że nigdy nie będzie to miecz do ćwiczeń. Trudno mówić o porządnym wyważeniu itd. Ale przynajmniej będzie przypominał miecz z wyglądu.
Gdyby mnie ktoś oświecił w temacie wstawiania zdjęć, chętnie pokażę wynik przeróbek mojego kolegi.
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
1). wchodzisz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
2) naciskasz przycisk "Browse..." (lub "Przegladaj" zalezy od przegladarki)
3) wybierasz na swojym twardym zdjecie, ktore chcialbys nam pokazac Wink
4) naciskasz przycisk "host it !"
5) nastepnie kopiujesz (CTRL-C) zawartosc pola (link) opisanego jako "Hotlink for forums (1)"
6) i wklejasz to (CTRL-V) do swojego posta
7) 2-6 powtorzyc dla kolejnych zdjec
8 ) poprzez opcje "Podglad" skontroluj posta przed wyslaniem, czy zdjecia wyswietlane sa prawidlowo
ale chetnie te fotki obejrze, wiec niose kaganek...
Napisano Ponad rok temu
Bardzo Ci dziękuję i przepraszam za swoje lamerstwo oraz lenistwo.(...) niose kaganek...
Skoro tak, to muszę zrobić sesję u kolegi. Mam nadzieję, że uda mi się pokazać w miarę sensownie jego prace.
Dodam jeszcze, że kolega posiada wiele innych cennych umiejętności. Np. robi bardzo dobre (i mocne) nalewki, więc gdyby coś z ostrością było nie tak, to z góry sorry ;-)
Pozdrawiam :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Manga i Anime
- Ponad rok temu
-
Szukam szkoły
- Ponad rok temu
-
Przebarwienia