Przypuszczam,że zakwalifikowali to jako usiłowanie zabójstwa,a że sprawa dotyczyła policjanta to 60 lat jak znalazł

Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Też tak to widzę. Należy tutaj jeszcze dodać, że facet nie był wcześniej aniołem o czym sąd wiedział.A ja zwróciłem uwage na inny aspekt.Mianowicie,jak ważna jest kwestia dowodowa.Czy w USA w każdym radiowozie zamontowana jest kamera? Z takim filmem prokurator pewnie wnosił o górną granicę kary i ją uzyskał.
Przypuszczam,że zakwalifikowali to jako usiłowanie zabójstwa,a że sprawa dotyczyła policjanta to 60 lat jak znalazł
Napisano Ponad rok temu
ano tak to juz jest. ale z tego co mi wiadomo to o zwolnienie przy karze dozywocia mozna sie ubiegac po 30 latach. nie jestem prawnikiem, nie znam sie - tak slyszalem. jezeli jest to nieprawda to mnie poprawcieCzytałem artykuł, że w Polsce przy wyroku 25 lat skazani odsiadują średnio 17 lat. Przy dożywociu ... OKOŁO DZIESIĘCIU (bo korzystają z aktu łaski, nadzwyczajne złagodzenie kary czy coś w tym guście)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za tamte gość poniósł już pewnie karę. Raczej doszli do wniosku, że mają do czynienia z "betonem niereformowalnym" i postanowili go skutecznie izolować.pewnie do tego pobicia czy "usilowania zabojstwa" doliczyli tew wszystkie wykroczenia co wczesniej popelnil i sie nazbieralo 60 latek ;]
Napisano Ponad rok temu
Polsce chyba niema więźnia skazanego na dożywocie.
Napisano Ponad rok temu
W areszcie w Katowicach siedzi koleś skazany na trzykrotne dożywocie za zabicie chyba ok.20 osób
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tzn. ze moze sie ubiegac o zwolnienie warunkowe po 90 latach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"grzechy ojcow naszych..."potrójne dożywocie - on, jego syn i wnuk
Napisano Ponad rok temu
Co za niehumanitarna kara :shocked!: Jak można kogoś skazać na dożywociepotrójne dożywocie - on, jego syn i wnuk
Napisano Ponad rok temu
to mi przypomina sytuacje z kreskowki pod tytulem "Jam Lasica", gdzie glupi Pawian zostal skazany na sto zyliardow lat wiezienia[Co za niehumanitarna kara :shocked!: Jak można kogoś skazać na dożywocie
Przecież to całkiem odbiera jakąkolwiek nadzieję. Ja wolałbym inne rozwiązanie, np. 400 lat odsiadki. Zawsze jest nadzieja, że po czterystu latach, no może w przypadku dobrego sprawowania po trzystu ten biedny bandzior wyszedłby na wolność :twisted:
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu