KASK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po drogie potrzebujesz uzyc googli:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zanim zapytasz to sam poszukaj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba źle mnie zrozumiałeś mi chodzi o kask z METALOWĄ KRATKĄ a nie z tworzywa sztucznego
Z tego co wiem, takie kaski są sprowadzane z USA na potrzeby licencjonowanych szkół samooborny dla kobiet. Mówiąc inaczej - dla szkół opartych na systemie Impact albo podobnym. Są naprawdę niezłe. Kratka w nich jest metalowa, pokryta teflonem (a może czymś innym?) i jest bardziej wytrzymała, niż kratka w kasku hokejowym. Wytrzymuje każde uderzenie i każde kopnięcie.
Tylko powiedz, po co ci taki kask??
Napisano Ponad rok temu
Nie są sprowadzane na zamówienie, ani trudno dostępne.
Ot jestem pewien, bo jak sobie swój kupowałem to poszedłem do sklepu i koło takich z zabudowanymi policzkami, niezabudowanymi, z kratka plastikową były też takie z kratką metalową.
Jak jesteś z Krakowa to w Danikenie ( Centrum E ) możesz taki kupić, nie powiem Ci za ile, bo żeby tam dojechać potrzebuje 60-70 minut ( przeciwna część miasta ).
Mówiłem: poszukaj w googlach a napewno znajdziesz.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co ja wiem, to take kaski kupuje się normalnie w sklepie sportowym.
Nie są sprowadzane na zamówienie, ani trudno dostępne.
Chyba mówimy o różnych kaskach.
Ja miałam na myśli kask do pancerza. W Danikenie ani w żadnym innym sklepie nie widziałam takich.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kask jest mi potrzebny do sparingów porządnych, mieszkam blisko wrocławia a od karakowa niestety daleko, w polskich sklepach wysyłkowych tego nie znalazłem
Do _porządnych_ springów? Kaski, pewnie nawet takie z metalową kratką, wcale tak dobre nie amortyzują uderzeń. Mogą uchronić, co prawda, przed rozcięciem skóry, rozwaleniem kinola czy zawiasów w szczęce, ale po takim "porządnym" sparingu możesz obudzić się następnego dnia z objawami wstrząśnienia mózgu.
Napisano Ponad rok temu
Jest dobry w tym wlasnie celu, troche amortyzuje ( nie bardzo ), ale i to zawsze lepiej niz nic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do tamatu: są w sklepach takie kaski. Napewno we Wrocku jest jakiś taki sklep. Zapytaj trenera i sprawdź ( jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś ).
Jak nie to na budo Ci go nie wyczarujemy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jest bardziej wytrzymała, niż kratka w kasku hokejowym
Wątpie weź niech ci chokeista wyje*** takim krążkiem. Ty nie wiesz człowieku o czym mówisz.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co, gdzie, kiedy w wakacje w Szczecinie?
- Ponad rok temu
-
Pchniecie kula
- Ponad rok temu
-
Maszyny do "biegania", rowery stacjonarne
- Ponad rok temu
-
A. Poczwardowski - artykuł ale w jakim Roczniku Naukowym?
- Ponad rok temu
-
SW w Wielkiej Brytanii
- Ponad rok temu
-
Korzystal ktos z http://sportsklep.pl
- Ponad rok temu
-
Lustracja
- Ponad rok temu
-
cos dla kobiety...?