rozpakowanie zółwia / turtle position
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na randori mozesz probowac robic rozne rzeczy, jednak dobry czarny pasek krzywdy sobie raczej zrobic nie da.
Technika "wprost" nie zalatwisz sprawy, sprobuj kombinacje technik.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja glownie pracuje z plecow i tam szukam swojej szansy.
Ostatnio probuje ataku zolwia poprzez hmm, ciezko opisac te technike, wykonuje sie ja analogicznie jak Tomoe Nage. Albo przetocze goscia na plecy albo bede pod nim. Oba warianty mi odpowiadaja.
No ale to ja :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polega ona na tym ze kciuki wpycha sie miedzy żuchwe a szyje tak aby ten ktoś (najcześciej z bólu a nie z własnej nie przymuszonej woli) podniósł lekko głowe w górę ..... a wtedy gołe duszenie i po sprawie :twisted:
Masz na myśli świderki?
Napisano Ponad rok temu
spotkałem się już z zarzutem, że judocy po rzucie uciekają do pozycji na czworaka, bo rozmówca stwierdził, że tego żółwiem nazwać nie można. czyżby to efekt przekonania, że judoka zgodnie z przepisami mało może to zdziałać?
Napisano Ponad rok temu
Polega ona na tym ze kciuki wpycha sie miedzy żuchwe a szyje tak aby ten ktoś (najcześciej z bólu a nie z własnej nie przymuszonej woli) podniósł lekko głowe w górę ..... a wtedy gołe duszenie i po sprawie :twisted:
No ostatnio sie o tym bolesnie przekonalem na BJJ nie dalo rady utrzymac, pozniej chyba przez tydzien szczeka bolala jak cos jadlem :? ale dalem rade :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozwój judo
- Ponad rok temu
-
Kodokan Judo - mekka newaza, czy mekka bjj?
- Ponad rok temu
-
salto w tył
- Ponad rok temu
-
kata judo?
- Ponad rok temu
-
ME Rotterdam 20-22 maja
- Ponad rok temu
-
GI GoSport