Taśma - przyda sie to na coś ?? pomóżcie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
od vt ?bandarze służą do usztywnienia ręki i na nie wkładasz rękawice, a na worek możesz sobie kupić takie specjalne rękawice z odkrytymi palcami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - to nie moja aukcja, nic nie reklamuje:)
Napisano Ponad rok temu
Spraw sobie rekawice. Ale sparuj. najwazniejsze to obic sie troche;)
Napisano Ponad rok temu
tak nawiasem mówiąc-w zwykłych rękawicach bokserskich też można napierniczać w worek, ale nie wiem, czy da to jakieś dobre efekty. najlepiej cokolwiek związanego z walką wręcz ćwiczyć pod okiem trenera, lub chociaż kogoś, kto ma jakieś pojęcie o rzeczy. w przeciwnym razie wpojone podczas "domowego" nauczania złe nawyki ciężko jest później usunąć.
uchhh... ale wykład zarzuciłem... już spadam :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem powinieneś nie kombinować tylko na worku cwiczyć w rękawicach, Uwaga worek psuje technike ,więc trzeba ostrosznie do tego podchodzić. Jeszcze jedna uwaga , jeśli trenujesz krótko a co za tym idzie nie jesteś dobry technicznie to odradzam worek.
:roll:
Wcale nie uważam że worek psuje technikę.
A na worek taśmy są O.K. - jak dopiero zaczynasz to łatwo uszkodzić nadgarstek, taśma pomoże tego uniknąć.
rtx.
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem powinieneś nie kombinować tylko na worku cwiczyć w rękawicach, Uwaga worek psuje technike ,więc trzeba ostrosznie do tego podchodzić. Jeszcze jedna uwaga , jeśli trenujesz krótko a co za tym idzie nie jesteś dobry technicznie to odradzam worek.
taa jasne, w red tigerze ci tak powiedzieli?
worek jest po to zeby na nim cwiczyc technike i sile .
Napisano Ponad rok temu
skad ty sie uewales
Napisano Ponad rok temu
dupisz.
Napisano Ponad rok temu
rtx.
Napisano Ponad rok temu
Rękawice do MMA i przyrządówki IMHO wiele modeli identycznych...
Uwaga worek psuje technike ,więc trzeba ostrosznie do tego podchodzić.
tt48 - przestań bredzić.
Napisano Ponad rok temu
ps. trenera pytałem
Napisano Ponad rok temu
Wszystko źle.
1. Mocne ściągnięcie taśm / bandaży może spowodować, że krew nie będzie dopływać do dłoni. Instrukcja (m.in. Muay thai) głosi, że taśma ma się trzymać, a nie może być mocno zawiązana.
2. Nie istnieje coś takiego jak utwardzanie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
3. A do worka należy zadbać o nie zginanie nadgarstka, nie żadne tam taśmy czy "utwardzanie". I bić w rękawicach. Uraz (otarcia, rany)zyskany w trakcie ćwiczeń spowoduje niemożność trenowania w następne dni.
4. Trener nie musi się wcale znać.
Napisano Ponad rok temu
Kiedy zaczynałem trening na worku myślałem że najlepsze rezultaty z treningu osiągne kiedy będe ćwiczył gołymi pięściami (wtedy trenowałem karate), co początkowo skutkowało starciem kostek tak że po kilku takich treningach zacząłem stosowac bandaż. Za każdym razem po kilku minutach cały worek i bandarze były czerwone od krwi. Myślałem sobie że qrde twardy jestem, zresztą to nawet fajnie wygladało :twisted: ... po pewnym czasie takich treningów tak pozbijałem sobie kostki (a worek miałem w sumie dość miękki) że nie mogłem już nawet ze średnią siłą w nic uderzyć i tak na około pół roku :roll: (może więcej) dałem sobie siana z treningami. Póniej oalłem karate i przerzuciłem sie na Muay Thai. No i moje kostki znów dały o sobie znać i nawet lekki udeżanie na tarcze sprawiało mi ból , więc kupiłem sobie różne maści i oszczędzałem sie na treningach ze 2 miesiące i mi przeszło. Nadgarstki mnie w sumie czasem i tak bolą jak dużo i mocno w coś udezał .
Dziś już nie jestem aż tak głupi żeby ćwiczyć bez rękawic na moim obecnie duuużo twardszym worku.
PozdrawiaM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wai Khru i Krabi Krabong
- Ponad rok temu
-
Co z tym Podrazą?!
- Ponad rok temu
-
A takie pytanie ...
- Ponad rok temu
-
Kick-Boxing + Boxing
- Ponad rok temu
-
Ma ktoś może Szkoleniówki Muay Thai lub Kick boxing ?
- Ponad rok temu
-
Międzynarodowe Mistrzostwa Polski MuayThai
- Ponad rok temu
-
Jack Osbourne wygral walke Muay Thai
- Ponad rok temu
-
21 maja
- Ponad rok temu
-
Gliwice