Vigo powiedz co trenujesz?
pewnie gierki RPG
Predzej CS - wiesz, druzyny po 6 chlopa i lejemy sie. Jeden ubezpiecza naroznik ringu, drugi sedziego itd..
Napisano Ponad rok temu
Vigo powiedz co trenujesz?
pewnie gierki RPG
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem, ze masz papier na dysleksje :wink:To może byc termin określający jeden z rodzajów "jednostek" czy "oddziałów". Napewno rozwinęła by się z czasem specjalistyczna terminologia 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie,że byłby to tylko pokaz brutalnej siły i agresji-jak tego nie rozumiesz to niestety ciężko będzie ci to wytłumaczyć.Trzeba by bylo ustalic jakies sensowne reguly itd,aby walka w grupie stala sie pokazem wlasnie strategii i techniki a nie brutalnej siły i agresji.
Napisano Ponad rok temu
Nierozumiem czemu tak sie uczepiliscie chlopakow,mowia po prostu swoja opinie,maja jakias wizje,a Wy po nich jezdzicie i cieszycie sie z tego jak dzieci.Jak dla mnie pomysł sam w sobie jest ciekawy aczkolwiek najwieksze minusy to.
Napisano Ponad rok temu
Właśnie,że byłby to tylko pokaz brutalnej siły i agresji-jak tego nie rozumiesz to niestety ciężko będzie ci to wytłumaczyć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W tej chwili nic. Oficjalnie uprawiam aikido. W cs-a też nie gram. Ostatnio w age of empire 2.Vigo powiedz co trenujesz?
Nie mam. :roll: A daczego zadałeś te pytanie?Rozumiem, ze masz papier na dysleksje
Pokaz brutalnej siły to masz też w biegu na 100m. Chodzi Tobie oczywiście o to że będą sami napakowani kolesie. Tak jest we wszystkich kontaktowych sportach walki, że siła jest bardzo ważna. Kiedyś judoka siły nie potrzebował :wink: Teraz wszyscy na siłowni przesiaduja.Właśnie,że byłby to tylko pokaz brutalnej siły i agresji-jak tego nie rozumiesz to niestety ciężko będzie ci to wytłumaczyć.
To złudzenie. Widziałeś kiedyś co się dzieje jak dasz ludziom którzy są amatorami rękawice i wpóścisz na ring? K.O. po 2/3 rundach Natomiast zawodowcy którzy potrafią trzymać garde nawet jak są bardzo zmęczeni nie padają na dechy tak łatwo.Kontuzje- wbrew pozor walk kibicow, wystepowalyby bardzo czesto i w duzym stopniu, poniewaz nie bila by sie tylko zwykla banda po silowni i przekrojowym treningu SW ( ofcoz sa wyjatki) ale prawdziwi zawodowcy, ktorzy trenowali by pod katem tego typu walk , 3 razy dziennie. Uwierzcie mi,ze oni by potrafili zrobic prawdziwa krzywde w tak duzym starciu.
Tak rozwiązują między szkołami spory. :wink: To tak jakby stwierdzić że naoglądali się boksu/mma i dlatego się bija ...Jak boks nie istniał to działo się to samo. Ostatnio czytam o średniowiecznej inteligencji i przestępczości... to samo, to samo co 500 lat temu mamy dzisjaj. A niby inaczej :wink: .Problem moglby tkwic w takiej sytuacji: Dzieci z podstawowki naogladaja sie tego typu sportu 30 vs 30 i w szkole zamiast rozwiazywac problemy na solo to beda szli 20 vs 20 bo to normalka w telewizji tez tak robia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aikido tak jak każda SW nie ma żadnej filozofii. :wink:Czy takie brutalne walki sa zgodne z filozofia twojej sztuki walki ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aikido mi sie kojarzy tylko z wyginaniem nadgrastka i pieknymi rzutami, ktore wychodza tylko w dojo, a przedwszytskim na nie robieniu krzywdy przeciwnikowi, ty natomiast proponujesz widowisko gdzie nie obejdzie sie bez krwii, KO i ogolnie nierownej walki, ktora bedzie miala malo wspolnego ze sportem.
Napisano Ponad rok temu
Co do walki 30 vs 30
3). Strategia- jesli mialoby to wygladac w stylu, ze dwie grupy zbite w kupe (ala hoplici*) odpychaja sie frontkickami itp. a kazdy kto sie oddali pod buty i kto pierwszy dojedzie "dowodce", ataki skrzydlami itp. to pomysl naprawde do dyskusji,ciekawy, sam nie mam zadania na ten temat. Jednak najprawdopodobniej wygladaloby to jak normalna ustawka=bieg>szarza>ostra wymiana ciosow>potem teoretycznie rozbicie sie grupy i walki solowe>wygrani pomagaja kolegom, a wszytsko na tle prawdziwego zawodostwa "finezja, doskonalosci technik" jak np. dwoch w pieknym stylu butuje jednego.
Napisano Ponad rok temu
to wyglądało ale jestem pewien że po jakimś czasie wykreowana zostałaby jakaś strategia walki team vs. team. to już miało by niewiele wspólnego ze sportem. indywidualnie możnaby było pokazać mało technik. to tak teoretycznie.... bo w praktyce to sam pomysł byłby wielim nieporozumieniem. taki show jak ktoś napisał. to już ci kibice (mimo braku zasad) są w ciekawszej sytuacji...
Napisano Ponad rok temu
to wyglądało ale jestem pewien że po jakimś czasie wykreowana zostałaby jakaś strategia walki team vs. team. to już miało by niewiele wspólnego ze sportem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu