Wasze maści.
Napisano Ponad rok temu
Jedynie to co uzywacie jest sprawdzone przez was i wam pomaga !
Alantan+ ---- otarcia, pękniecia [ czesta palców u nóg ] niewielkie skaleczenia. 30g, ~7zł [kto sie dziarał łapie o co chodzi ; ) ]
Histadermin --- pzreciwbólowa, stłuczenia obicia itp.
Arcalen --- poprawia krązenie, dobre na jakieś krwiaki, rozgrzewa.
Napisano Ponad rok temu
Tribiotic- z antybiotykiem, goi rany
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jest obrzek stawów to tak samo.
Na bolące stawy: Voltaren, czasem Fastum ( preferuje woltaren, bo skuteczniejszy )
Jak miesień boli, to czasem Bengay ale tego staram się unikać, bo śmierdzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na lekko wybite palce i rąk i góg polecam naproxen
na krwiaki również heparin
innych maści nie używam, no może czasem arcalen na drobniejsze bóle, ale nie jest on zbyt skuteczny
Napisano Ponad rok temu
Arcalen --- poprawia krązenie, dobre na jakieś krwiaki, rozgrzewa.
Potwierdzam, też używam i polecam.
Napisano Ponad rok temu
Masc ABC firmy Hansaplast super masc rozgrzewajaca no bolace stawy naderwane i bolace miescie itd zajebista
A co Ty wiesz o rozgrzewaniu maścią :wink:
Neo-Capsiderm na VB
Napisano Ponad rok temu
Czy ta maść ABC to jest taka co sie posmaruje i po jakimś czasie tak zaje..... rozgrzewa jakby wrzątkiem polewać???
Napisano Ponad rok temu
Voltaren na stawy
Latem czasem off na komary :wink:
Napisano Ponad rok temu
Arcalen
Bengay
Pimafrucort (z antybiotykiem, na uporczywie nie gojace sie zranienia itp; na recepte)
Bepanthen (na podraznienia, oparzenia)
Atecortin (tez o ile dobrze pamietam na recepte, dostalem gdy mi sie w nosie robily rany, ale mozna tez uzywac do oczu - dobre na tego typu problemy)
Sachol (zel stomatologiczny )
Neutrogena - do rąk
Napisano Ponad rok temu
Tak jak sie posmarujesz ta mascia to pozniej ciezko wytrzymac ale jest za to bardzo skutecznaJa używam jakiejś niemieckiej Arthrodestal N działa na stłuczenia itp...
Czy ta maść ABC to jest taka co sie posmaruje i po jakimś czasie tak zaje..... rozgrzewa jakby wrzątkiem polewać???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Alantan-otarcia
Tribiotic faktycznie dobry, próbowałem .
Naproxen mnie w ogóle nie rusza .
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bepanthen - na dziary w sam raz a poza tym najlepsza na odparzenia wszelkiego typu
ben-gay - ostatnio zaczęłam używać na naciągnięte mięśnie etc. najlepszy efekt jest jak się posmaruje a potem wlezie do wanny z gorącą wodą... wrażenie takie, jakby się człowiek przykleił do blaszanego dachu przy 35 stopniach upału...
macie coś na zastarzałe kontuzje i reakcje reumatyczne? chodzi mi o to, że kilka lat temu miałam wybite oba duże palce u stóp no i one mi intensywnie dają o sobie znać dość często, że nie wspomnę o robieniu czegokolwiek w seiza...
Napisano Ponad rok temu
A próbowaliście naproxen w tabletkach? Mocna rzecz jak cholera :? Po kilkunastu tabletach musiałem to odłożyć, bo mnie wnętrzności paliły
Nie warto. Z grupy tak zwanych NLPZ (niesterydowe leki przeciwzapalne) to chyba najstarszy i najbardziej toksyczny. Ja czasem muszę łykać te paskudztwa w stanach zapalnych. Po miesiącu Naproxenu miałem anemię (i niższy poziom żelaza niż żona w bliźniaczej ciąży :? )
Są nowsze leki, mniej szkodliwe, a i tak samemu lepiej nie brać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Głównym źródłem węglowodanów w Waszym obiadku jest???
- Ponad rok temu
-
gerontologia... pomozecie? ;)
- Ponad rok temu
-
Regeneracja stawów
- Ponad rok temu
-
trzesaca sie reka
- Ponad rok temu
-
Wegetarianizm