Regeneracja stawów
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Ma komplet "urazowych"substancji w dosyć dużych jak na "łatwo dostępne preparaty" dawkach, nie wiem moze to był efekt placebo :wink:
Ja bym w każdym razie nie stawiał na preparaty o zawartosci glukozaminy niższym niż 1200mg. ( teoria znajomego ortopedy)
Co do terapii "ciepło-zimno" to owszem ma to polegać na zwiększeniu ukrwienia w danym miejscu, ale słyszałem od kogoś że taka domowa maczanka to moze wręcz zaszkodzic,
-- nie wiem- CONSULT YOU MEDICINE MAN :wink:
Tak czy inaczej nie jest to tak skuteczne jak krioterapia która w szybkim tempie schładza tylko chorą powierzchnie na krótko.--więc jak wyżej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Koszt kuracji 3 opx 100 tabl. zamknął się w 100,- zł
Napisano Ponad rok temu
Jem garaletki, do lekarza nieide bo mi zależy żebym jeszcze ćwiczył, wcześniej biegałem , ale przestałem narazie. czy biegi pomagają czy pogorszają stan stawów
Prosze o pomoc :wink: Dzięki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pójde do lekarza i po KK.
Niema szans żeby pojść do lekarza, najwcześniej tam będe w czerwcu, wcześniej niepójde. :? Będe kulał ale wytrzymam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jestescie tacy madrzy ze lekarza nie potrzebujecie to po kij sie pytacie na forum? :wink: Tak wam szkoda kilku zl na wizyte?
Ja sie z kolanami tulam po ortopedach od roku. Glukozaminy przez ostatnie 3 lata polknalem kilogramy. Jak sa zmiany pogody to mnie boli, do tego oba kolana zrabalem sobie przez zbyt pozne odklepanie dzwigni [jedna prosta, jedna skretowka].
Ot, za glupote sie placi :? nie robcie rownie durnej rzeczy i idzcie do lekarza teraz, a nie wtedy gdy juz nie bedziecie mogli chodzic.
Napisano Ponad rok temu
No choć jedna osoba dzieki!!!!Slusznie mowisz.
Jak jestescie tacy madrzy ze lekarza nie potrzebujecie to po kij sie pytacie na forum? :wink: Tak wam szkoda kilku zl na wizyte?
Ja sie z kolanami tulam po ortopedach od roku. Glukozaminy przez ostatnie 3 lata polknalem kilogramy. Jak sa zmiany pogody to mnie boli, do tego oba kolana zrabalem sobie przez zbyt pozne odklepanie dzwigni [jedna prosta, jedna skretowka].
Ot, za glupote sie placi :? nie robcie rownie durnej rzeczy i idzcie do lekarza teraz, a nie wtedy gdy juz nie bedziecie mogli chodzic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Głupi jestes tylko tyle Ci powiem! A co pózniej bedzie?????To niej est tak żę niepójde do lekarza, tylko niepójde teraz, bo zależy mi aby dochodzić jeszcze do czerwca na treningi, a lekarz mógby mi zabronić chodzić na treningi.
Napisano Ponad rok temu
Flexodon. Pytaj w aptekach, lek bez recepty.preparat do regeneraci stawów
Napisano Ponad rok temu
Dzięki przyda sie.Flexodon. Pytaj w aptekach, lek bez recepty
Napisano Ponad rok temu
Wapń
Podstawowe informacje
Wapń wchodzi w skład materiału budulcowego kości i szkliwa. W sumie 99% tego pierwiastka buduje strukturę kości i szkliwa. Wapń przez cały czas podlega przemianom polegającym na wbudowywaniu do kości i szkliwa oraz resorpcji. Oprócz tego procesu jest wykorzystywany do przenoszenia impulsów nerwowych, do regulacji układu krzepnięcia, regulacji rytmu serca oraz wchłaniania witaminy B12. Układ hormonalny i witamina D wpływają na gospodarkę wapniową organizmu. Organizm nie jest w stanie wchłonąć tego pierwiastka bez udziału witaminy D. Ostatnie badania wykazały, iż wapń pełni bardzo znaczącą role w organizmie i prawdopodobnie wpływa także na kontrolę ciśnienia tętniczego.
Prawidłowe stężenie wapnia redukuje ryzyko wystąpienia chorób serca, udarów, raka jelita grubego oraz kamieni nerkowych.
No a przedewszystkim kontakt z lekarzem(ortopedą)!!
Później możesz mieć problemy!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trzesaca sie reka
- Ponad rok temu
-
Wegetarianizm
- Ponad rok temu
-
Ganglion