Witaminka B12...
Napisano Ponad rok temu
Słyszeliscie cos na temat ze witamina b12 wpływa korzystnie na przyrost masy i mieśni??
Jesli ktos robił soebie taka kuracje lub wie cos na ten temat to prosze o wiadmości...
Z góry dzieki
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
itp.
Wystarczy wpisac haslo "witamina b12" lub "b12 vitamin" i tyle.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Poczytajcie o witaminie B12; jak działa i do czego jest potrzebna.
Pomijam fakt że praktycznie wszyscy zdrowi ludzie dostarczają jej sobie w nadmiarze.
Gubrin jak Tobie nie uda się czegoś skrobnąć to może ja znajdę troche czasu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli się mylę napisz na jakiej zasadzie witaminy wzmacniają.
P.S. Tem wątek wpisuje się w dużo szerszą dyskusję, nie raz poruszaną również na BUDO.
Chodzi oczywiście o sensowność suplementacji witamin w codziennej diecie. Niestety wiedza o tym że jest to całkowicie zbędne jest udziałem znacznej mniejszości ludzi.
Przykra sprawa, ale również wśród osób zajmujących się sportem utrzymuje się mit cudownego działania preparatów witaminowych. W rzeczywistości w miarę racjonalna dieta przeciętnego Kowalskiego daje znaczny nadmiar WSZYSTKICH witamin. Coś takiego jak awitaminoza w rozumieniu medycznym, w takim kraju jak Polska praktycznie nie wytępuje, pominąwszy przypadki wtórne w stosunku do innych chorób.
Ale coż, moje słowa przeciwko fortunie firm farmaceutycznych ciekawe kto wygra :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak żadna z nich w sposób bezpośreni nie uczestniczy akurat w produkcji insuliny!
Mówię bezpośredni, ponieważ pośrednio można by dowodzić że np witamina B12, która najogólniej rzecz ujmując bierze udział w produkcji DNA, jest niezbędna do stworzenia każdego peptydu w organizmie.
Gdyby teoria Kamasza666 była prawdziwa pewnie ktoś wpadłby na pomysł stosowania witamin B w leczeniu Cukrzycy; tak jednak nie jest.
Napisano Ponad rok temu
Witaminy grupy B poprostu trzeba uzupełniać gdyż są one niezbędne do produkcji insuliny którą organizm wydziela kiedy wchłaniana jest glukoza. A glukoza jest podstawowym węglowodanem rozkładanym na energię która jest potrzebna do ćwiczenia.... Tak to mniej więcej jest z witaminami B. Sportowcy biorą często duże ilości witaminy B12 w połączeniu z kreatyną gdyż ta potrzebuje insuliny która wtłoczy ją do mięśni.
ale bzdura
Napisano Ponad rok temu
Mniej wiecej w ten sposób znajomy tłumaczył mi zasade działanie wit B. Jak pokręciłem sorry, do tej pory myślałem że tak właśnie jest :? . Prosze również w takim razie o sprostowanie.Witaminy grupy B poprostu trzeba uzupełniać gdyż są one niezbędne do produkcji insuliny którą organizm wydziela kiedy wchłaniana jest glukoza. A glukoza jest podstawowym węglowodanem rozkładanym na energię która jest potrzebna do ćwiczenia.... Tak to mniej więcej jest z witaminami B. Sportowcy biorą często duże ilości witaminy B12 w połączeniu z kreatyną gdyż ta potrzebuje insuliny która wtłoczy ją do mięśni.
ale bzdura
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy potrzebna faza nasycenia?
- Ponad rok temu
-
złamany palec - ile sie goi?
- Ponad rok temu
-
źródła aminokwasów