8 miesięcy treningu Kyokushin i pierwsze sprawdzenie się
Napisano Ponad rok temu
Przecież takich typów jest pełno. Idą na trening i po tygodniu myślą, że będą rozwalać wszystkich i wszystko. Świat widzą przez pryzmat filmów akcji i kina azjatyckiego. Najgłupsze jest to, że właśnie takie osoby tworzą na zewnątrz pewien obraz całej sekcji, do której należą i potem pojawiają się głosy w stylu 'karate nic nie uczy; kung fu dupa; taekwondo głupie skakanie' itp. Najczęściej osoby, które krzyczą ile to one nie umieją i szukają zaczepki nie potrafią praktycznie nic. Takich nie warto bić – trzeba się cieszyć widokiem tego jak się błaźnią.
Napisano Ponad rok temu
z takimi ambicjami czesto ludzie rezygnuja po 1 miesiacu albo po 2
jestem tez ciekawy ile miesiecy ten kolega chodzil na silownie bo efekty sa tak samo szybkie jak podczas cwiczenia karate:lol:
a jestem tez ciekawy jakie bzdury opowiadal mu jego mistrz ze kolega uwierzyl tak bardzo w swoje sily
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie pierdolcie ze 8 miesiecy to nic
w karate 8 lat to nic
w np. boksie przez 8 miechow (powiedzmy 3xtrening na tydzien) nauczysz sie juz cos pracowac garda zadawac ciosy, posparujesz troche
w zapasach nauczysz sie juz cos trzymac w stojce , tez duzo posparujesz (choc mam kumpli co po 8miu miechac na zawodach rozkladali na plecy gosci co cwicza dluzej)
to samo w judo , kb, taju itp. itd.
w karate po 8 miechac umiesz sie drzyc KIAI , jakies tam kata , noi lowkicka ktorego umiesz kopac w powietrze bo na karate sparingi to rzadkosc
c'est la vie moi drodzy
w 100% się z tobą zgadzam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w zapasach nauczysz sie juz cos trzymac w stojce , tez duzo posparujesz (choc mam kumpli co po 8miu miechac na zawodach rozkladali na plecy gosci co cwicza dluzej)
to samo w judo , kb, taju itp. itd.
Heh, a ja po 8 miechach judo wciąż się czuje, że nic nie umiem. :roll: No dobra - umiem pady i ogoshi :wink:
Ale coś w tej opowieści musi być - mój znajomy po niecałym roku kyoka startował do pięciu dresów. Ale ten typ po prostu tak ma. :wink:
to nie jest kwestia szkoły walki, tylko psychiki człowieka, próby dowartościowania sie poprzez siłę fizyczną. To stąd na ulicach ta cała koksiarnia, itp. To po prostu taki typ ludzi.
Napisano Ponad rok temu
mój znajomy po niecałym roku kyoka startował do pięciu dresów.
Napisano Ponad rok temu
Skończyło się na jego przechwałkach, popisach i jakiejś tam krzywej gadce.
Koleś PODOBNO ćwiczy karate 3 lata, słyszałem. Głównie od niego, ale słyszałem.
Nawet jeśli nie kłamał, to niektórych i te 3 lata pokory nie nauczą, dopiero jak wpr*** na ulicy dostanie jeden z drugim. Wszystko zależy od podejścia do tego, co się trenuje, ćwiczą 3 lata a zachowują się jakby ćwiczyli 3 miesiące. :roll:
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
w karate 8 lat to nic
No bez przesady. 8 lat w karate na pewno coś da, a czy więcej czy mniej to już zależy od człowieka. Karate nigdy nie trenowałem, tym bardziej 8 lat, ale Ty pewnie też tyle nie trenowałes tego stylu, jeśli w ogóle, więc to co napisałes jest raczej bez sensu. Jeśli jednak trenowałeś karate 8 lat i nic Ci nie dało, to zwracam honor (choć musiałbyś być chyba wybitnie nieumiejętny, żebyś NAPRAWDĘ nic się nie nauczył przydatnego do obrony)
Napisano Ponad rok temu
poza tym zgadzam sie 8 lat to nie malo i cos powinno sie jednak umiec :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chciałbym zauważyć że jest mowa o karate kyokushinChciałbym zauważyć, że karate posiada dziesiątki najróżniejszych stylów, drastycznie różniących się między sobą. Wrzucanie ich do jednego worka to błąd.
Napisano Ponad rok temu
...ale generalizowanie, że po 8 latach kyoka nic się nie umie to przesada!!
Ludzie z kyoka lowy umieją sadzic (i przyjmować) na przykład, obici są generalnie!
Napisano Ponad rok temu
chciałbym zauważyć że jest mowa o karate kyokushin
To wróć i zobacz, że jest napisane karate. I tak tworzą się mity. Jak już to KK lub dodawać kyokushin.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepsze że jak komuś się wydawało że jest wojak trener udowadniał mu ile jeszcze musi się nauczyć.
Gość który po 8 miesiącach treningu czuje się supermenem jest debilem,przecież on w najlepszym wypadku zna tylko podstawy.Poza tym w karate jest chyba dużo szerszy poziom nauczania niż w KB MT,więc moim zdaniem adept KK po 8 miesiącach karate będzie raczej umiał mniej niż przykładowo adept KB MT
Napisano Ponad rok temu
@baca trafiles do bardzo interesujacej sekcji, do trenera, ktory mial koncepcje .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy dobrze postąpiłem???
- Ponad rok temu
-
Historia z życia
- Ponad rok temu