8 miesięcy treningu Kyokushin i pierwsze sprawdzenie się
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dziwisz sie,ze dostal?przez te 8 miesiecy rzeczywiscie duzo sie nauczysz... :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego, co zrozumiałem wyśmiewasz się z ludzi ćwiczących MA i chyba nie chodzi tu tylko o kyokushin. Ten typek co się woził i zaczepiał innych jest idiotą, zgubiła go głupota, ale ty nie jesteś lepszy. Już z tego co piszesz jasno wynika, że nie masz pojęcia o trenowaniu czegokolwiek. Napisałeś „Kyokushin 8 miechów i co mu to dało” – taaaak to jednoznacznie świadczy, że musi być koksem, co jednym strzałem dwudziestu powala. Po takim okresie wychodzi właśnie wielu szpanerów, którzy uważają, że nikt im nie dokopie. Może dobrze się stało, że dostał. Przynajmniej dostał nauczkę i skonfrontował swoje fantazje i wyobrażenia z rzeczywistością – szkoda tylko, że na ulicy.
Takich ludzi załatwia się słowami. Nie trzeba ich od razu bić. A SW dużo daje, między innymi pewność siebie, którą sam wymieniłeś. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. Na drugi raz trzeba użyć mózgu , bo widzę, że ten koleś w ogóle nie używa. ( Szuka zaczepki)
3. Siłownia a sztuka walki to tak jak byś chciał traktor do wyścigów formuły 1 wystartować.
4. Shidokan jest dobry do obrony, a najlepiej użyć mózg i ominąć walkę, hehe.
5. ŻADNA SZTUKA WALKI NIE OBRONI CIĘ PRZED NAPASTNIKIEM, jak np.: ma karabin maszynowy.
6. Najlepsza obrona to logiczne myślenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w karate 8 lat to nic
w np. boksie przez 8 miechow (powiedzmy 3xtrening na tydzien) nauczysz sie juz cos pracowac garda zadawac ciosy, posparujesz troche
w zapasach nauczysz sie juz cos trzymac w stojce , tez duzo posparujesz (choc mam kumpli co po 8miu miechac na zawodach rozkladali na plecy gosci co cwicza dluzej)
to samo w judo , kb, taju itp. itd.
w karate po 8 miechac umiesz sie drzyc KIAI , jakies tam kata , noi lowkicka ktorego umiesz kopac w powietrze bo na karate sparingi to rzadkosc
c'est la vie moi drodzy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo na karate sparingi to rzadkosc
Moze ja karate nie cwicze, bo u mnie zdarzaly sie treningi na ktorych bylo po 10 walk i wiecej.
Napisano Ponad rok temu
Kurde, musiales chodzic na Kyoka i duzo walczyc z Karatekami zeby wiedziec takie rzeczy... Ciekawe jak walnac "w ryj" Karateke ktory ufa swojemu przeciwnikowi dopiero wtedy gdy ten lezy i kwiczy...1. Jak ktoś ćwiczy KK to najprościej walnąć w ryj, he ich uczą zaufania , że nie dostaną w twarz.
O jakim Karate mowisz? Chyba o Tsunami.w karate po 8 miechac umiesz sie drzyc KIAI , jakies tam kata , noi lowkicka ktorego umiesz kopac w powietrze bo na karate sparingi to rzadkosc
Panowie, to ze Karate jest tradycyjne i ze sa rozne style to nie znaczy ze od razu jest od dupy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisalibyście też co myślicie o shidokan pozdro
Było już (jeśli nie milion to conajmniej kilkanaście rayz...) :roll:
poszukaj, a znajdziesz...to TWÓJ sprawdzian na prawdziwego wojownika...użyj Googli, Luke :wink:
A ogólnie - spoko, ale wszystko zależy od sekcji
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Te powtarzanie najprostyszych ruchow kilkadziesiat, zeby nie powiedziec kilkaset razy, na treningach, mimo wszystko szybko i na trwale zapadaj w pamiec. Nie wiem na ile sa skuteczne i jak sie sprawdzaja one w realnych starciach, ale powiedziec mozna, ze mimo wszystko przez te 8 miesiecy cos sie czlowiek nauczy, chociaz nijak sie to pewnie ma do normalnej walki ktora rzadzi sie swoimi regulami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy dobrze postąpiłem???
- Ponad rok temu
-
Historia z życia
- Ponad rok temu
-