MŚ WTF-Madryt 2005
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Widziałem kilka walk. Ciekawie zaczyna się dopiero jak czas dobiega końca, a ktoś 1 punktem przegrywa. Tak to nuuuda...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stad moje pytanie czy to tylko w tej formule sie nie uzywa rak i wogole czegos co w jakikolwiek sposob przypominaloby by choc garde??
W innych federacjach TKD formuły walk są inne, a rąk się jak najbardziej używa. No i jest więcej "akcji".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. jest to sport walki, a więc jego założeniem jest to, aby zawodnicy walczyli, a nie rozgrywali partię szachów; taktyka jest rzeczą ważną, ale niektórzy chyba zapomnieli już o walce i najchętniej wygrywaliby samą taktyką;
2. istnieją sporty walki, gdzie zawodnicy rozgrywają walki kontaktowe, czasem w ochraniaczach, czasem nie - a mimo to potrafią sie prać aż iskry lecą, a wizerunek walki nie tylko na tym nie cierpi, ale często zyskuje.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
2. istnieją sporty walki, gdzie zawodnicy rozgrywają walki kontaktowe, czasem w ochraniaczach, czasem nie - a mimo to potrafią sie prać aż iskry lecą, a wizerunek walki nie tylko na tym nie cierpi, ale często zyskuje.
Oj, za to u nas na WTF'ie ludzie sie piora az milo
Napisano Ponad rok temu
a wiadomo ze na sparach inaczej sie bijemy niz na zawodach, na zawodach inaczej niz na ulicy, a na ulicy inaczej niz na sparingach
a wogole to temat zszedl z komentowania zawodnikow i oceniania ich wynikow do opieprzania WTF-u i jego przepisow... choc dla niektorych nie jest wazny temat wazne zeby sobie ulzyc i pojechac po WTF-ie :? dla nich proponuje zalozyc osobny dzial - jedziemy po WTF-ie, na pewno tam znajda ucieche
Napisano Ponad rok temu
powiem brzydko: chuy i tak wszystko sie rozbija o sympatie czy antypatie do WTF-u.
a wiadomo ze na sparach inaczej sie bijemy niz na zawodach, na zawodach inaczej niz na ulicy, a na ulicy inaczej niz na sparingach
a wogole to temat zszedl z komentowania zawodnikow i oceniania ich wynikow do opieprzania WTF-u i jego przepisow... choc dla niektorych nie jest wazny temat wazne zeby sobie ulzyc i pojechac po WTF-ie :? dla nich proponuje zalozyc osobny dzial - jedziemy po WTF-ie, na pewno tam znajda ucieche
kwak racja Aziz, ja tam twierdzę, że mistrzostwa były ql i mojej decyzji nie musze bronić. Moim zdaniem formuła walki w WTF-ie jest ciekawsza niż ITF-u(nie mogę znieść tych czurugi z wyskoku, godne pożałowania). MKOL też tak musi myśleć, gdyż nie słyszałem o planach aby ITF miał zadebiutować na olimpiadzie . Myśle, że nadszedł czas, aby osoby nie związane z WTF-em przestały po nim jechać jak po dzikiej świni i zajęły się swoimi zawodami, których z resztą nie widziałem w telewizji, a to o czymś świadczy
Napisano Ponad rok temu
Rozmawiamy o walkach na zawodach, a te wyglądają jak wyglądają. Możemy oczywiście założyc, że np. nasi piłkarze grają wręcz świetnie w klubach, a na podwórku jeszcze lepiej, tylko mecze reprezentacji jakieś drętwe
Moim zdaniem formuła walki w WTF-ie jest ciekawsza niż ITF-u(nie mogę znieść tych czurugi z wyskoku, godne pożałowania). MKOL też tak musi myśleć, gdyż nie słyszałem o planach aby ITF miał zadebiutować na olimpiadzie .
Na MŚ ITF w Warszawie oglądając finały wynudziłem się prawie dokładnie tak samo, jak na transmisjach z Madrytu, więc chyba moja ocena nie wynika jednak z antypatii organizacyjnych. ITF faktycznie na igrzyskach jeszcze dość długo się zapewne nie pojawi, ale o wykopaniu z igrzysk WTF też było głośno ostatnio...
Myśle, że nadszedł czas, aby osoby nie związane z WTF-em przestały po nim jechać jak po dzikiej świni i zajęły się swoimi zawodami, których z resztą nie widziałem w telewizji, a to o czymś świadczy
Świadczy to jedynie o tym, że albo oglądasz telewizję mało dokładnie, albo nie te programy...
W związku z tym, że jestem przynajmniej formalnie związany z WTF - zakładam, że sugestia mnie nie dotyczy, więc pozwolę sobie od czasu do czasu wygłaszać na forum różne sądy, także te krytyczne. Mogę?
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Dobra kwak koniec schodzenia z tematu, wracamy do MŚ w Madrycie.
Oficjalne rezultaty:
Female - 47kg
1. Asensio Belen (Spain)
2. Eun Young You (Korea)
3. Sürneyye Gülenc (Germany)
3. Mandy Meloon (USA)
Female - 67kg
1. Hwang Kyung Seon (Korea)
2. Gwladys Epangue (France)
3. Ibone Lallana (Spain)
3. Sandra Saric (Croatia)
Male -54kg
1. Kim Jin Hee (Korea)
2. Feirollah Nafjam (I.R. Iran)
3. Gerardo Rodriguez (Mexico)
3. Seafula Magomedov (Russia)
Male - 78kg
Now the final results have been publicised:
1. Steven Lopez (USA)
2. Ali Tajik (I.R. Iran)
3. Alfonso Rosendo (Spain)
3. Daniel Jukic (Australia)
Male -62kg:
1. Jae Sik Kim (Korea)
2. Wenceslau Marcio (Brazil)
3. Dincsalman Kivanc (Turkey)
3. Goldshmidt Llan (Israel)
Male +84 kg:
1. Ruben Montesinos (Spain)
2. Abdelkader Zrouri (Morocco)
3. Jun Nung Heo (Korea)
3. Leonardo Basile (Italy)
Women -55kg:
1. Bo Hye Kim (Korea)
2. Murat Zeynep (Turkey)
3. Orphee Laduceur (Canada)
3. Ahmet Elmy Eman (Egypt)
Women +72kg:
1. Kyung Hyong Sin (Korea)
2. Isabelle Diaz (Puerto Rico)
3. Laurence Rase (Belgium)
3. Liu Riu (P.R. China)
Male -67kg:
1. Mark Lopez (USA)
2. Myong Seob Song (Korea)
3. Dennis Bekkers (Netherlands)
3. Itsisoa Aritz (Spain)
Female -59kg:
1. Diana Lopez (USA)
2. Sae Rom Kim (Korea)
3. Karine Sergerie (Canada)
3. Bineta Diedhiou (Senegal)
Medal Ranking
The overall medal ranking of the first five Nations is:
Country Gold Silver Bronze
1. Korea 7 3 2
2. USA 3 1 -
3. Spain 2 2 4
4. Iran 1 3 1
5. Brazil 1 1 -
Jaki z tego wniosek, Koreańczycy są nieziemscy i nie prędko ktoś im podskoczy, a na pewno nie Polacy, heh.
Napisano Ponad rok temu
Jaki z tego wniosek, Koreańczycy są nieziemscy i nie prędko ktoś im podskoczy, a na pewno nie Polacy, heh.
No nie wiem - ja wkrotce zaczynam moja przygode z TKD wiec na nastepnej olimpiadzie zloto do 60kg jest juz zarezerwowane :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem formuła walki w WTF-ie jest ciekawsza niż ITF-u(nie mogę znieść tych czurugi z wyskoku, godne pożałowania). MKOL też tak musi myśleć, gdyż nie słyszałem o planach aby ITF miał zadebiutować na olimpiadzie
8O
Eee... TKD WTF zadebiutowało na olimpiadzie za sprawą silnego lobbowania Koreańczyków z Południa, którzy organizowali olimpiadę w Seulu i udało im się wcisnąć tam TKD jako dyscyplinę pokazową. Zapewne udało im się przekonać MKOl, że każdy Koreańczyk będzie oglądał transmisje TKD, co przełoży się na dochody z reklam.
A tak w ogóle, (żeby nie było, że po czymś jadę) moim zdaniem to dobrze, że są różne formuły walk, bo świat swoje piękno zawdzięcza różnorodności. Wyobraźmy sobie taką sytuację: oglądamy zawody taja, walka jak to w taju; oglądamy zawody TKD - walka jak w taju tyle że w dobokach; oglądamy zawody Karate - walka jak w taju, ale w karate-gi; oglądamy zawody kung-fu - walka jak w taju, tylko w tym chińskim wdzianku, które nie wiem, jak się nazywa...
Ale by była nuuuuuda.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mistrzu bierze 51 euro na miesiac + jednorazowa oplata rejestracyjna 25 euro. Zastanawiam sie, czy chce az tyle wydawac :?
Hmm...moim zdaniem warto, jeśli chodzi o umiejętności to jest chyba najlepszy. Kondycję u niego sobie wyrobisz stalową, a o umiejętnościach jakie u niego zdobędziesz to nie wspomnę. Znam paru kolesi od niego z sekcji i mówię tobie- ogień np. Maxim(pewnie będziesz miał okazje poznać, już chyba wrócił z Koreii). Jest warty tego siana!
Napisano Ponad rok temu
Aziz i rip_dorey - czy macie jakiś kompleks lub szukacie zmowy "ludzi jadących po WTF", korych nagle wszędzie widzicie? Akurat to forum jest dosyć spokojne, jeżeli chodzi o krytykę tego stylu. Przecież niektórym podoba się to, niektórym coś innego (ten wczesniejszy przykład z tajem był dobry :-) ) i wszędzie mozna znaleźć +y i -y.
Napisano Ponad rok temu
Off-top. :
Aziz i rip_dorey - czy macie jakiś kompleks lub szukacie zmowy "ludzi jadących po WTF", korych nagle wszędzie widzicie? Akurat to forum jest dosyć spokojne, jeżeli chodzi o krytykę tego stylu. Przecież niektórym podoba się to, niektórym coś innego (ten wczesniejszy przykład z tajem był dobry :-) ) i wszędzie mozna znaleźć +y i -y.
kompleksow nie mam, przykro mi ze rozjebalem twoj mega szeroki poglad na swiat i ludzkosc. Zmowa? sory ale czy ty jestes jakis ku*wa pogilgany??? my widzimy i plusy i minusy wtf, ale cala gadka rozbija sie o pie*dolenie osob niezwiazanych z wtf jak to jest zle i chuj wie co jeszcze, matka teresa czy co? uzdrawianie na sile? konstruktywna krytyka zawsze jest ok ale wczesniejsze wypowiedzi z tego oraz innych tematow do takich sie nie zaliczja niestety...
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zawody
- Ponad rok temu
-
50-lecie TKD :-)
- Ponad rok temu
-
Różnice
- Ponad rok temu
-
Nowy 9 dan ITF
- Ponad rok temu
-
Relacje z MŚ TKD WTF na Eurosporcie!
- Ponad rok temu
-
5 DAN
- Ponad rok temu
-
Od czego zacząć?? ...
- Ponad rok temu
-
ITF: dziś i w niedzielę międzypaństwowy mecz...
- Ponad rok temu
-
Turnieje TKD- a jakie narody?
- Ponad rok temu
-
Pan Lee...
- Ponad rok temu