hym a ja tam pojade:)
wlasnie po to zeby miec wlasne zdanie
po to zeby nikt nie musial mi opowiadac jak jest
i zeby nikt nie zarzucil mi ze mowie o czyms czego nie widzialem
Bravo !!!
Napisano Ponad rok temu
hym a ja tam pojade:)
wlasnie po to zeby miec wlasne zdanie
po to zeby nikt nie musial mi opowiadac jak jest
i zeby nikt nie zarzucil mi ze mowie o czyms czego nie widzialem
Napisano Ponad rok temu
nie?? 8O 8O 8Onatomiast taki wyjaz może być niewątpliwie bardzo oczyszczający dla wszelkiego rodzju ludzi bedących pod wpływem różnych oszołomów prowadzących treningi i starajacych się być bardziej japońskich od japończyków - nikt nie rzuca się mistrzom do kolan, nie ucinaja głowy jak się źle stanie do kamizy, jo to pałka policyjna, a nie przedmiot kultu itd, itd, itd
Napisano Ponad rok temu
nie?? 8O 8O 8O
natomiast taki wyjaz może być niewątpliwie bardzo oczyszczający dla wszelkiego rodzju ludzi bedących pod wpływem różnych oszołomów prowadzących treningi i starajacych się być bardziej japońskich od japończyków - nikt nie rzuca się mistrzom do kolan, nie ucinaja głowy jak się źle stanie do kamizy, jo to pałka policyjna, a nie przedmiot kultu itd, itd, itd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A do jakich konkretnie ludzi / szkół pijesz Jeżyku i jakie to konkretnie straszne rzeczy ludzie ci wyprawiają i opowiadają pod rzeczonym płaszczykiemja po różnych szkołach się pałętam i to co ludzie ze śmiertelną powagą potrafia opowiadać i wyprawiać pod płaszczykiem japońskiej tradycji...
Napisano Ponad rok temu
A do jakich konkretnie ludzi / szkół pijesz Jeżyku i jakie to konkretnie straszne rzeczy ludzie ci wyprawiają i opowiadają pod rzeczonym płaszczykiemja po różnych szkołach się pałętam i to co ludzie ze śmiertelną powagą potrafia opowiadać i wyprawiać pod płaszczykiem japońskiej tradycji...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bronią można cwiczyć na różne sposoby - machać w powietrzu i robić wiatry albo tłuc kij o kij kilka godzin dziennie.
Napisano Ponad rok temu
oprocz innych rozlicznych korzysci, cwiczenie kijami pokazuje jak rozwiazywac sytuacje, gdzie ciezar wlasny, sila czy gabaryty cwiczacych nie maja wiekszego znaczenia.kijow szkoda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W ten sposob roznego rodzaju slabeusze, karly, chuderlaki, oraz Kobiety
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co, myslisz ze jak silniejsze ciecie tym lepsze? :roll: 8O A moze gosciu majacy imponujacy gabaryt ma z tego powodu jakiekalwiek przewage? A jaka na przyklad??? :? :?sila, ciezar wlasny i gabaryt maja duze znaczenie przy uzywaniu broni - to chyba oczywiste!!
Napisano Ponad rok temu
Na przykład dystansu. To bardzo istotna przewaga w broni.A co, myslisz ze jak silniejsze ciecie tym lepsze? :roll: 8O A moze gosciu majacy imponujacy gabaryt ma z tego powodu jakiekalwiek przewage? A jaka na przyklad??? :? :?sila, ciezar wlasny i gabaryt maja duze znaczenie przy uzywaniu broni - to chyba oczywiste!!
Napisano Ponad rok temu
Sam dystans mozna latwo zniwelowac zachowujac odpowiedni kat wejscia w atak.Na przykład dystansu. To bardzo istotna przewaga w broni.
Napisano Ponad rok temu
Łatwo powiedziec, zasada też niby prosta, a zrobić trudno. Tak to jest z prostymi rzeczamiSam dystans mozna latwo zniwelowac zachowujac odpowiedni kat wejscia w atak.Na przykład dystansu. To bardzo istotna przewaga w broni.
Napisano Ponad rok temu
A moze gosciu majacy imponujacy gabaryt ma z tego powodu jakiekalwiek przewage? A jaka na przyklad???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakoś obejść go nie można bo coś tam i wogóle robia całą masę dziwnych rzeczy, których mi się nawet nie chce pamiętać, poźniej słyszę, że im tak sensei powiedział
tymczasem w japoni od lat to samo Jo leży sobie lub stoi w budkach policyjnych, bo jest poprostu rodzajem pałki policyjnej
ot, chociażby tyle
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu