Czym zastąpić ziemniaki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niekoniecznie trzeba się pozbywać, ale też nie należy się żywić jak przysłowiowy radziecki żołnierz (dużo kalorii = dużo ziemniaków :wink: ).
Ciężko komuś przyzwyczajonego do ziemniaków przygotować danie obiadowe bez nich. Ale zaręczam, że da się. Trzeba po prostu pokombinować trochę w kuchni, ja dość często stosuję mieszankę: kukurydza (zboże) + warzywa + mięso.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moja nauczycielka tez niedawno stosowała taka diete.... przestała kiedy zasłabła i poszła jej krew z nosa... dieta spowodowała spustoszenie w organizmie no ale moze to są zachowania osobnicze, nie wiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mówiłem, że bez diet radzieckiego żołnierza!a wiesz ile marchewki musialby zjesc, zeby kalorycznie przyblizyc sie do ziemniakow ? Tak na oko 3 razy tyle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Diety oparte na niejedzeniu są z założenia bzdurne dla osób aktywnych zawodowo lub sportowo.
dodalbym, ze sa bzdurne dla wszystkich, bo na dluzsza mete takie diety wyniszczaja organizm, zaburzaja rownowage hormonalna i prowadza do katabolizmu - przetestowane na sobie.
przestalam jesc mieso juz nie jem 40 dni i mowia ze strce sile przez to
Dobrze mowia, chyba ze dbasz o bilans bialek w ciagu dnia i uzupelniasz je kompletnymi bialkami pochodzenia zwierzecego (ale niemiesnego).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale to taki offtopic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dodalbym, ze sa bzdurne dla wszystkich, bo na dluzsza mete takie diety wyniszczaja organizm, zaburzaja rownowage hormonalna i prowadza do katabolizmu - przetestowane na sobie.
Hm, przy drastycznym sterowaniu masą, czasami stosuje się tzw. diety przeżyciowe typu 1000 kcal. Ponoć zbawienny wpływ na organizm mają też głodówki całkowite kilkudniowe (sam mam za sobą kilka). Faktem jest jednak, ze organizm zmienia wtedy metabolizm i "usypia". Dochodzi również do degradacji tkanki mięśniowej, którą organizm "upłynnia" wcześniej niż tłuszcz zapasowy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ŁĘKOTKA
- Ponad rok temu
-
Jak się rozciągać?
- Ponad rok temu
-
Boląca łydka
- Ponad rok temu