o zębach
Napisano Ponad rok temu
Ps. glupie pytanie ale to co
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam koronkę na 3/4 jewej jedynki i 1/2 lewej dwójki. Już z 20 lat prawie. Wypadły mi tylko raz i to w dodatku podczas jedzenia.
Przez ten czas zdarzyło mi się parę razy dostać w szczękę i jakoś nic sie złego nigdy nie stało.
A nawet jak wypadnie - to co? Przecież to nie ząb tylko ciało obce.
Napisano Ponad rok temu
mam koronke (boje sie ze moze wypasc ) i mam pytanie czy mimo tego byscie walczyli na zawodach or ulica czy dali byscie sobie spokój bo zebó szkoda ??
W tym drugim przypadku to czasem nie masz wyboru. Musiałem kiedyś walczyć z chorym okiem (i połową pola widzenia). Ponieważ baardzo usiłowałem uniknąć waliki, przeciwnicy się rozzuchwalili. Lać się i tak musiałem, a trwało to dłużej niż gdybym od razu zaczął od ciętej riposty :wink:
Napisano Ponad rok temu
No ja osobiście wolałbym nie mieć żadnych kalafiorów, ani złamanego nosa, czy ubytków w zębach... bliznę ostatecznie mógłbym znieść, ponoć zdobi mężczyznęfajter bez blizn, kalafiorów, złamanego nosa i ubytków w zębach to dupa, a nie fajter
Napisano Ponad rok temu
Jam am takie pytanie bo jestem za#@$biscie przygnębiony z powodu mojego zęba którego stracilem w bardzo głupi sporób a mianowicie prawa 1 i mam koronke (boje sie ze moze wypasc ) i mam pytanie czy mimo tego byscie walczyli na zawodach or ulica czy dali byscie sobie spokój bo zebó szkoda ?? iczy ktos ma podobny problem
Ps. glupie pytanie ale to co
Ja mam zlamana prwa jedynke takze i mam taki fajny odlew zalozony powiem tylko ze raz na treningu caly mi sie rozwalil (a obiecywali ze wytrwa wszystko :wink: ) ale wtedy nie mialem szczeki wiec radze poprostu kupic szczeke a walke na ulicach zxawsze unikac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dupa nie dentystka. tez mialem ukruszone jedynki (jedna na imprze o butelke, druga tez na imprze w ciut intymniejszej sytuacji;) ) i po prostu lekarz wypelnil mi braki specjalna masa. ostrzegl,ze nie jest to super wy3male,ale jak na razie 3ma bez problemu.ja mam ukruszona jedynke, dentystka powiedziala ze nie da sie dokleic ani nic, a skoro zab sie nie psuje to nic nie zrobi No i w sumie jest ok bo tego prawie ze nie widac.
Napisano Ponad rok temu
bo taki juz jestem
Napisano Ponad rok temu
chwilowo nosze most adhezyjny i czekam az mi sie kosc po zabiegu odbuduje, wtswiam implanta.
tez mi zdazyl sie owy zab(w sumie dosyc delikatnie wstawiony) wypajsc, i tez przy jedzeniu.
A napierdzielac, zwlaszcza na treningu ostro zdarza mi sie.
Trzymaj garde, nos na treningi szczeke, bedzie git 8)
Napisano Ponad rok temu
Trzymaj garde, nos na treningi szczeke, bedzie git
Święte słowa. Dodałbym jeszcze by pamiętać o zaciskaniu szczęki, nawet (a może szczególnie) jeśli jest się zmęczonym. Ostatnio dostałem na treningu łokciem prosto w zęby. Warga poszła mi na odcinku 1cm, ale zeby wytrzymały. Gdybym miał otwarte usta to górne i dolne jedynki leciały by jak popcorn na patelni.
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
tylko poczatkujacym ciezko wtedy oddychac podczas walki, o tym tez tzreba pamietac :wink:
Napisano Ponad rok temu
a kobieta z blizna?bliznę ostatecznie mógłbym znieść, ponoć zdobi mężczyznę
Napisano Ponad rok temu
a kobieta z blizna?bliznę ostatecznie mógłbym znieść, ponoć zdobi mężczyznę
zalezy gdzie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam ukruszona jedynke, dentystka powiedziala ze nie da sie dokleic ani nic, a skoro zab sie nie psuje to nic nie zrobi No i w sumie jest ok bo tego prawie ze nie widac.
tez mialem kiedys ukruszoną jedynkę (nie ma to jak nieszczelna garda:)), ale dentysta mi to elegancko wyrownal i jest ok. tylko że trzeba za to dodatkowo placic bo na jedynki (chyba dwojki i trojki tez) uzywa sie innego materialu do wypelniania niz na tylne zeby, który jest drozszy i co za tym idzie nasz kochana sluzba zdrowia tego nie refunduje.. tzn. mozna uzyc tego tanszego ale wtedy to "doklejenie" jest mniej trwałe i łatwo moze sie znowu ukruszyć.
Napisano Ponad rok temu
kilka razy moja twarz wywolywala przerazenie wsrob osob przebywajacych w moim towarzystwie(z powody palety barw jaka prezentowalem )
no i co z tego?
a no nic
mam to w dupie
fajter to fajter (no ale ja i tak sie uwazam za leszczyka w porownaniu do osob ktore znam - no chociaz niedawno Dwight McLemore nazwal mnie prawdziwym profesjonalista-za co koles/trener sie na mnie wkorzyl-ze to mine a nie jego tak nazwal i przykatowal mnie trolche na ziemi_oczywiscie nie pozostawalem dluzny-ale mniejsza z tym)
a i takie jeszcze staroslowianskie przyslowie
morda nie szklanka.....
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pewna sytuacja w autobusie
- Ponad rok temu
-
jak mieć szczęke
- Ponad rok temu