Nie można powiedzieć, że nic nie umie ale w Polsce są instruktorzy aikido, którzy przewyższają go umiejętnościami.
A podobno w aikido nie ma lepszych i gorszych...Zakrawa mi to na rywalizacje. :>
Napisano Ponad rok temu
Nie można powiedzieć, że nic nie umie ale w Polsce są instruktorzy aikido, którzy przewyższają go umiejętnościami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ninja nie chodzi o rywalizację. Jak w każdej branży są dobrzy i słabsi.
Wokół Seagala narosło sporo mitów, które są wynikiem jego sukcesu komercyjnego.
Tam na niego pracował sztab ludzi i pracuje dalej. Omawiany film jest kolejnym etapem działań marketingowych a u nas praktycznie każdy wyprcowuje swój warsztat samodzielnie kosztem wielu wyrzeczeń.
Dla tego uważam, że Seagal jest mało autentyczny.
Nie umniejszam przy tym jego zasług w rozwój aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no kochanienki, teraz to sie nie wymigasz którzy twoim zdaniem i na jakiej podstawie takie wnioski?
[stawiam,ze to bedzie wysocki, ale zobaczymy,zobaczymy ]
Napisano Ponad rok temu
Wcale nie czuję zazdrości że Stefan ma 7 dana a Ty nie. I że jego cały świat.Dla mnie sa tu slowa ludzi ktorzy czuja tylko i wylacznei zazdrosc i jakas zawisc ze ona ma 7 dan a ja nie, ze jego caly swiat a mnie nie.
Napisano Ponad rok temu
Śmiesznie Stefan wygląda w tych indiańskich ciuszkach. No i garbi sie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ninja, czego sie tak stresujesz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ninja ostro reagujesz - pewnie młodzik jesteś i stąd te emocje.
Wyraziłem swoją opinię na konkretny temat po przeczytaniu wcześniejszych wypowiedzi.Na podstawie swojej wiedzy.Tak się składa, że 15 lat temu też byłem pod wrażeniem Seagala i tego co prezentował w filmach oraz tego co pisano o nim w prasie. Potem miałem okazję zweryfikować swój pogląd o nim w rozmowach z ludźmi, którzy znają jego drogę budo, pracowali z nim na macie i na planie filmowym.
Tak nawiasem naucz się atakować w polemice problem nie człowieka zwłaszcza gdy go nie znasz bo przylepią ci łatę pieniacza.
Co do Instruktorów aikodo w Polsce to bardzo szanuję I.Kołodziejaka z Lublina, reszty nazwisk nie podam bo nie mam do tego głowy ale będąc kilkakrotnie na stażach aikido przekonałem się, że są wśród nich świetni technicy i metodycy, którzy odwalają kawał dobrej roboty z dziećmi i młodzieżą.
Co do J. Wysockiego to po obozie gdy miałem okazje poznać go osobiście rozczarowałem się jego postawą, zachowaniem i tym co prezentował na macie.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy SS tłumaczył dynamikę swoich technik? Mam tutaj na mysli zmienne tempo: wolno-wolno, szybko-szybko. Jaki jest w tym cel?
Napisano Ponad rok temu
Abstrachując do kolegi Ninji.
Ćwiczyłeś, że tak tutaj moralizujesz starszych i bardziej doświadczonych kolegów?
Uważam, że wyrażanie opinni winno być tutaj obwarowane etykietą rodem z największego kontynentu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No coment stary...juz sie zamykam bo widze ze Ci bardziej doswiadczeni to pozjadali wszelkie rozumy
Napisano Ponad rok temu
No coment stary...juz sie zamykam bo widze ze Ci bardziej doswiadczeni to pozjadali wszelkie rozumy
Zjedli o jeden rozum więcej niż Ty i za sam ten fakt, należy przeczytać ich post dwukrotnie zanim zdecydujesz się go zacytować. Dziwię się, żę nie wiesz tego po, jak to mówisz, kilkunastu latach treningu! I to Ty, wybacz sprawiasz wrażenie jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Potraktuj to jako spostrzeżenie kolegi. Nic osobistego.
Napisano Ponad rok temu
Jeżu
Randori wg SS ma wymiar przestrzenny i celowy. Jaki jest klucz do pozycji wyjściowej prezentowany przez jego uczniów i jego samego?
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu