drążęk w futrynie - pyt. od strony technicznej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro,
Napisano Ponad rok temu
no i jak pizgłem na plecy!
nie mogłem się podeprzeć rekoma przy upadku, bo trzymałem w nich to ustroistwo
ważę 65kg. z jednej strony gwint był niemal zapieczony, z drugiej też odpowiednio rozkręcony. sądzę że odpadł z tego powodu, ze futrynę mam drewnianą, i po prostu pracuje mocno, do tego jeszcze zmiana tempratury noc/dzień może dochodzić (skręcam termostat na noc).
teraz z powodów bezpieczestwa tylko się podciągam. jak pomyślę że mogłem jebnąć prosto na swoją głupią głowę to mi się słabo robi.
no i z tym dokrecaniem podczas podciągania to bym uważał. czasem podciągam się wychodzac z pokoju, a czasem wchodząc. jak by się pomyliło to mozna się odkręcić a nie dokręcić. co przy "niestabilnej" technice znowóż tragicznym może być.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
no ja taki drążek mam już z 10 lat i jeszcze nigdy nie udało mi się zahaczyć głową o sufit :?
Zapewne Nie masz sufitu podwieszanego...
Najlepszy sposób zamocowania drążka:
W drewnianej ścianie dwa otwory, nie za głębokie, o średnicy, nieco większej niż, łapki drążka.
W to kapkę kleju i drążek przyłożyć i na ścisk przykręcić.
Jak się zerwie tzn.
1* masz spruchniałą futrynę
2* nie masz zdolności manualnych
3* obraziłeś jednego demona za dużo
Napisano Ponad rok temu
Trochę wąsko zwłaszcza przy nadchwycie.
Podoba mi się taki drążek jak jest w jednym z ebooków pana Rossa Enamait: dwuczęściowy, w drzwiach, jeden drążek normalny, drugi troche wyżej i poza obrysem drzwi. Pewnie nie do wszystkich drzwi to pasuje, lub pasuje lecz odbiera im funkcjonalność drzwi... ale i tak mnie zainteresował - są takie w Polsce?
Napisano Ponad rok temu
I tez na ogol nei ma problemu, chociaz faktycznie przy podciaganiu sie nachwytem glowa z przodu troche brakuje miejsca po bokach i trzeba robic troche wezej niz by sie chcialo.
Ale tak poza tym to ok, nie liczac ze tynk lekko zaczyna mi odpadac za futryna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SIATKOWKA
- Ponad rok temu
-
MAM PROBLEM
- Ponad rok temu
-
Śródręcze
- Ponad rok temu
-
Przysiady- dobra czy nie??
- Ponad rok temu
-
Śródręcze
- Ponad rok temu
-
Przechodzę na dietę....pomoże mi ktoś? :)
- Ponad rok temu
-
Bieganie
- Ponad rok temu
-
tablety - za duże :)
- Ponad rok temu
-
Wzmacnianie kolana
- Ponad rok temu
-
TRENING SILOWY W BEZ SPRZETU - PLAN