MAM PROBLEM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To złe ćwiczenie jest.Mam mały, a raczej dla mnie duży problem. Na treningach mamy ćwiczenie, że stoisz, robisz skłony, dotykasz palcami do podłogi i się stoi kilka minut, to jest "niby relaksacyjne", a dla mnie koszmar. Nogi sie się trzęsą i bolą jak cholera. I tak od miesięcy. Rozciągam się jak się da, a tego nie daje rady. Co myślicie :question:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co na to poradzic, moze zmienic dyscypline?
Napisano Ponad rok temu
Mam mały, a raczej dla mnie duży problem. Na treningach mamy ćwiczenie, że stoisz, robisz skłony, dotykasz palcami do podłogi i się stoi kilka minut, to jest "niby relaksacyjne", a dla mnie koszmar. Nogi sie się trzęsą i bolą jak cholera. I tak od miesięcy. Rozciągam się jak się da, a tego nie daje rady. Co myślicie :question:
Pamiętam to ćwiczenie z baardzo dawnych czasów. Na początku też to była męka. Pot się lał strumyczkiem ze mnie, nogi trzęsły, no koszmar. A po którymś szczególnie forsownym treningu nie miałem siły się napinać i "puściłem" biodra. Nie wiem jak to opisać - przestałem się naciągać na siłę tylko zwisłem bezwładnie na wyprostowanych nogach i okazało się, że i do podłogi łatwiej dosięgnąć i kark odpoczywa pozbawiony ciężaru głowy. No po prostu... ehem... relaksacja :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Głęboki sens tegoż ćwiczenia jakoś mi na razie całkiem umyka...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze po prostu masz za dlugie ( co nie jest wadą ) nogi
Co zdecydowanie nie jest wada :wink:
a jesli chodzi o takie cwiczenia to musisz sie skupic na aktywnym rozluznianiu miesni
Napisano Ponad rok temu
no przecie to powiedzialam....a moze sie myle
Owszem, bo sens ćwiczenia przy wykonywaniu go zgodnie z twoim opisem idzie się rozmnażać. To ćwiczenie wykonuje się na prostych nogach, bo jego głównym zadaniem jest rozciąganie mięśni tylnej części ud. Przebywanie przez kilka-kilkanasćie minut głową w dół nie stanowi dla zdrowego organizmu zagrożenia. Wykonywane w ten sposób ćwiczenie mniej obciąża kręgosłup lędźwiowo-krzyżowy niż to same rozciąganie w siadzie.
Napisano Ponad rok temu
Ale brak chyba naukowych badań rozstrzygających jak wpływa to na organizm jeśli jest praktykowane powiedzmy przez 30 lat codziennie... :wink:...Przebywanie przez kilka-kilkanasćie minut głową w dół nie stanowi dla zdrowego organizmu zagrożenia...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znam np. ludzi (sztuk dwa), których od tego srodze łeb na treningu nawala. A niezbędnie konieczne toto wcale nie jest... :wink:Nie sądzę, aby takie badania były potrzebne. Tak samo jak nie bada się wpływu faz księżyca na kształt blizn macicznych u ryjówki malutkiej. Niby można, ale po co. Są natomiast ludzie (głównie związani z jakąś formą akrobatyki), którzy to robią i nie słyszałem o jakichś następstwach. Faktem jest, żem się zbytnio nie przysłuchiwał
Napisano Ponad rok temu
moze po prostu masz za dlugie (co nie jest wadą :wink: ) nogi
Jak pojdziemy dalej tym tropem to: moze masz za krotkie rece?
Napisano Ponad rok temu
moze po prostu masz za dlugie (co nie jest wadą :wink: ) nogi
Jak pojdziemy dalej tym tropem to: moze masz za krotkie rece?
Tak, na bank mam ręce za krótkie :Smile:
Napisano Ponad rok temu
Znam np. ludzi (sztuk dwa), których od tego srodze łeb na treningu nawala. A niezbędnie konieczne toto wcale nie jest... :wink:
Owszem, najprawdopodobniej mają przewlekłe zapalenie zatok czołowych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Śródręcze
- Ponad rok temu
-
Przysiady- dobra czy nie??
- Ponad rok temu
-
Śródręcze
- Ponad rok temu
-
Przechodzę na dietę....pomoże mi ktoś? :)
- Ponad rok temu
-
Bieganie
- Ponad rok temu
-
tablety - za duże :)
- Ponad rok temu
-
Wzmacnianie kolana
- Ponad rok temu
-
TRENING SILOWY W BEZ SPRZETU - PLAN