Reportarz w UWAGA! Moim zdaniem to kpina
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to nam wyjasnij...
..[/quote"]
wyjaśniałem - musi być zagrożenie, ale zagrożenia nie można samemu wywoływać.
był taki przykład w wwie - w 1993 szedł pijany policjant po Brzeskiej z giwerą w łapie i się wydzierał:jebać psy?jebać psy ? - ja was zaraz zajebię ...
na swoje szczęście nikogo nie postrzelił,bo go wrzucili do fury chłopaki od Edka Misztala i zawieźli do domu - ale właśnie gdyby ktoś się na niego rzucił i on by kogoś postrzelił (dziś - nie mówię wtedy - wtedy toby zrobili że....pijani bandziory , z wyrokami po 25 lat w 50 napadli na dzielnego funkcjonariusza - i pewnie by medal dostał)
i to jest właśnie jaskrawy przykład wywoływania zagrożenia...
i dla mnie przykład tego z dziekanowa jest podobny...
Napisano Ponad rok temu
przylaczam sie do pytania Dark'a - mistrzu, nauczaj nas, kiedy wolno nam uzyc klamki?
a po co Wam to ?
przecież i tak nie używacie...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Postępowanie policjanta przy uzyciu broni palnej reguluje rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 21 maja 1996 r. w sprawie szczegółowych warunków i sposobu postępowania przy użyciu broni palnej przez policjantów:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zauważcie, że to znacznie różni się od uzycia broni palnej w obronie koniecznej.
Napisano Ponad rok temu
Tak samo jak my nie wiesz co dokladnie sie stalo i bazujesz na mediach.
ja uwazam ze mimo wszystko gosc co jest gliniarzem czyli innymi slowy przedstawiciel wladzy - powinien miec wieksze prawa i przywileje do uzycia broni(co chyba jest jasne?) tym bardziej ze w tej sytuacji nie bronil tylko siebie...mialby sie zatrzymywac po to by ich prowokowac majac w aucie chore corki? No stary....
A twoj przyklad z pijanym pajacem nie na miejscu bo nijak pasuje do tej sytuacji....
Napisano Ponad rok temu
jeździłem tamtędy i furą i kiedyś motorem - zdarzało się że chłopaki grali w piłkę
jak mi się śpieszyło to łapałem paczkę z hakiem i wszytsko uciekało z drogi...
a jak mi się ....bardziej śpieszyło to skręcałem w boczną i potem jeszcze raz - tam nie lecie jedna prosta droga tylko wiele poprzecznych i równoległych
więc ja jakbym jechał do szpitala to: coś blokuje drogę - poprzeczna,poprzeczna i jestem w pół drogi do szpitala,a nie tracę czas na stawanie gadanie...
dobra lecę pakować - dla mnie EOT
Napisano Ponad rok temu
A potem rzeczywiście zadziałał syndrom CHWDP :cwaniaczki myśleli,że mogą bezkarnie ''spuścić'' mu wpierdol ,bo oni są gangsta,grają w piłkę i byle pies nie będzie im mówić co mają robić. :roll:
Pozdrawiam
ps.Kinkong przeszedłeś te badania o których trąbią w telewizji,czy jak większości zdajesz klamkę na komendę ?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a jak mi się ....bardziej śpieszyło to skręcałem w boczną i potem jeszcze raz - tam nie lecie jedna prosta droga tylko wiele poprzecznych i równoległych
więc ja jakbym jechał do szpitala to: coś blokuje drogę - poprzeczna,poprzeczna i jestem w pół drogi do szpitala,
Albo wykopujesz samochód z zaspy. O porze roku też pamiętaj.
No i nie każdy musi znać okolicę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No patrz policjanta z bronią się nie przestraszyli, a Ciebie się bali. Idioci.A ja nadal uważam - a znam tamte rejony -że on sam wywołał problem...
jeździłem tamtędy i furą i kiedyś motorem - zdarzało się że chłopaki grali w piłkę
jak mi się śpieszyło to łapałem paczkę z hakiem i wszytsko uciekało z drogi...
więc ja jakbym jechał do szpitala to: coś blokuje drogę - poprzeczna,poprzeczna i jestem w pół drogi do szpitala,a nie tracę czas na stawanie gadanie...
dobra lecę pakować - dla mnie EOT
Napisano Ponad rok temu
Jedzie policjant drogą, widzi grupkę typków, wysiada, pokazuje odznakę. Goscie lezą w jego kierunku i wykrzykują że mu wpierdzielą. Do jego auta podchodzą typy i gadają do żony. Ja bym od razu po nogach walił a nie w powietrze!!!!
Napisano Ponad rok temu
ostatni raz w tym temacie - może w ten sposób : ja nie wierzę że sytuacja wyglądała tak jak opisuje policjant....bo to dla mnie nielogiczne i już!
czemu mi zbiegali z drogi - może po prostu mieli do mnie respekt - czasem mi się tak zdarza 8)
nie rozumiecie subtelnosci - oczywiście gdy lecieli go bić miał prawo się bronić , nawet strzelać - ale moim zdaniem sam wywołał to że lecieli go bić - oceniacie go swoją miarą, a powinniście surowiej bo zgodnie z ustawą o policji powinien mieć szczególne predyspozycje psychiczne - a chyba żaden z was nie będzie mnie przekonywał że jego zachowanie było zgodne z procedurami psychologicznego oddziaływania na tłum, zażegnywania sporów itp
dla mnie finito - jak ktoś coś chce to na priw
p.s.
na stołecznej byłem, badań jeszcze nie skończyłem,ale powiedzieli żeby się nie przejmować bo będą mieli ze 2 miesiące poślizgu...
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem KK, że Ty lepiej jesteś zorientowany w temacie od policyjnego psychologa, który jak sobie przypominam wypowiedział się w tej sprawie.hnie rozumiecie subtelnosci - oczywiście gdy lecieli go bić miał prawo się bronić , nawet strzelać - ale moim zdaniem sam wywołał to że lecieli go bić - oceniacie go swoją miarą, a powinniście surowiej bo zgodnie z ustawą o policji powinien mieć szczególne predyspozycje psychiczne - a chyba żaden z was nie będzie mnie przekonywał że jego zachowanie było zgodne z procedurami psychologicznego oddziaływania na tłum, zażegnywania sporów itp.
Napisano Ponad rok temu
powinien mieć szczególne predyspozycje psychiczne -
Jeżeli ten policjant łapie grożnych bandytów z tzw. grup zorganizowanych, jeżeli pracuje w takim oddziale, jeżeli nie jest zwykłym krawężnikiem, to chyba ma???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ok, policjantowi sie spieszylo ale skoro sytuacji nie znamy dokladnie to trudno cos na pewno powiedziec. Po prostu wyszedl z samochodu i widocznie swoim zachowaniem ich podkurwil i tyle. Nie pisze, ze ich zachowanie bylo ok, ale druga strone trzeba rozumiec.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krav Maga na ulicy? :o
- Ponad rok temu
-
Realna walka na ulicy
- Ponad rok temu
-
Walka bez doświadczenia
- Ponad rok temu