AIKIDO - sztuka WALKI????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dali Bóg Panowie!!! Przejrzał nas!!!
No niestety - to wyglada jak aerobik. Najsmieszniejsze jest umawianie sie co do ataku - co to ma wspolnego z realna sytuacja?
Napisano Ponad rok temu
istoto o nieznanej płci - spróbuj skorzystać z archiwum, bo inaczej obudzisz trollaAikido - filozofia, miekko nie miekko, mistrzowie, staze... ale ludzie, jak sie patrzy na was kiedy cwiczycie to widac ze wy udajecie!!! i to ma byc sztuka WALKI???????
Napisano Ponad rok temu
rozumiem ze definicje treningu sztuki walki dla kolegi to 2 panów z cegłami w każdej dłoni - atak dowolny. adres sekcji poprosimy
ale oczywiście w 100 procentach udajemy... tu masz racje...
odpowiedz:
a. masz 15 lat
b. jestes guupiii
c. a+b
witamy na forum hehehehehehhehehehehhe
Napisano Ponad rok temu
Dobra przyznam sie ze Aikido nie jest sztuką walk tylko sektą ...zbieramy ludzi a jak ktos nam podaje ręke rano robimy mu kote zeby złamac nadgarstek , bo my jestesmy sadystami...i co z tym zrobisz....musisz miec 12 lat zeby isc do nas czyli z 6-7 jeszcze cie nie zobaczymy...
Napisano Ponad rok temu
oki - rozumiem, ze karatecy jak ćwiczą konkretną formę w układzie mogą atakować jak chcą z pluciem i gryzieniem włącznie judocy rzut przez biodro pasjami ćwiczą tez na atak podwójnego kopnięcia w głowę z wyskoku z n ożem w zębach. za to w bjj ćwiczy sienormalnie balachę w odpowiedzi na serię bokserską. z bolei bokserzy ćwiczą układy zupełnie dowolnie i broń boże na rekawicach i tarczach bo to pedalskie....
rozumiem ze definicje treningu sztuki walki dla kolegi to 2 panów z cegłami w każdej dłoni - atak dowolny. adres sekcji poprosimy
odpowiedz:
a. masz 15 lat
b. jestes guupiii
c. a+b
Adres... aaa! A dres to oczywiście Adidasa
Sorki nie moglem sie powstrzymać :twisted:
A do akadaka - A filmy ze Stefkiem widziałeś 8O
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
...musisz miec 12 lat zeby isc do nas czyli z 6-7 jeszcze cie nie zobaczymy...
tetsudo trafił w sedno... Szczepan, zamknij temat, proszę!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko nie widzialem w polskich sekcjach tego rodzaju podejscia, jakie prezentuje Stefek.
to moze mi powiecie zatem, dlaczego ludzie w sekcjach nie dbaja o ogolny rozwoj fizyczny? sa po prostu slabi. nie mowie ze wszyscy, ale wielu.
a lat nie mam 15 tylko wiecej i znam aikido doskonale - pewnie lepiej niz niektorzy z was. boli mnie tylko przerost "filozofii" nad sensem treningu.
pozdrawiam wszystkich drazliwych )))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mo po prostu zmienic nazwe z Sztuka Walki na Sztuka i liczba takich topikó drastycznie spadnie....
Albo poprostu niech każdy nowy użytkownik, przechodzi jakiś test na inteligencje, nie zaliczy, sayonara hehe....,hmm chociaż z drugiej strony fajnie jest się czasem pośmiać z takich wypwiedzi hehe
Napisano Ponad rok temu
co innego widac, co innego slychac... smutne.
generalnie wolalbym inteligentna rozmowe z uzyciem argumentow, a nie bluzgania. przekonaj mnie, a nie odwoluj sie do jezyka rodem z rynsztoka.
Nie wiem ile masz lat, ale tak na oko zyjesz dosc krotko skoro jeszcze nie nauczyles sie ze wchodzac do kogos do domu mowi sie "dziendobry" i zdejmuje buty, a nie strzela w ryj gospodarza i sra na dywan posrodku salonu :roll:
Napisano Ponad rok temu
swoja droga chetnie bym porownal nasze testy na inteligencje - o ile sie odwazysz
Mo po prostu zmienic nazwe z Sztuka Walki na Sztuka i liczba takich topikó drastycznie spadnie....
Albo poprostu niech każdy nowy użytkownik, przechodzi jakiś test na inteligencje, nie zaliczy, sayonara hehe....,hmm chociaż z drugiej strony fajnie jest się czasem pośmiać z takich wypwiedzi hehe
Napisano Ponad rok temu
czy kazdy kto mysli inaczej, jest dla ciebie "glupi"?
nie wiem jak trenuja karatecy czy bokserzy, bo mnie to nie interesuje. interesuje mnie aikido i smiem twierdzic, ze to, o czym mowicie, jest zwyklym zaslanianiem sie przed prawda - wiekszosc cwiczacych nie wie, w jakim celu robi, to co robi. i treningi staja sie abstrakcja.
oki - rozumiem, ze karatecy jak ćwiczą konkretną formę w układzie mogą atakować jak chcą z pluciem i gryzieniem włącznie judocy rzut przez biodro pasjami ćwiczą tez na atak podwójnego kopnięcia w głowę z wyskoku z n ożem w zębach. za to w bjj ćwiczy sienormalnie balachę w odpowiedzi na serię bokserską. z bolei bokserzy ćwiczą układy zupełnie dowolnie i broń boże na rekawicach i tarczach bo to pedalskie....
odpowiedz:
a. masz 15 lat
b. jestes guupiii
c. a+b
Napisano Ponad rok temu
OMG 8O 8O 8O 8Ooj, ludki, ale wy jestecie drazliwi... a myslalem ze aikido poznaja ludzie rozsadni... filmy ze stefkiem widzialem - widzialem tez pare inych filmow, np. Hero....
tylko nie widzialem w polskich sekcjach tego rodzaju podejscia, jakie prezentuje Stefek.
to moze mi powiecie zatem, dlaczego ludzie w sekcjach nie dbaja o ogolny rozwoj fizyczny? sa po prostu slabi. nie mowie ze wszyscy, ale wielu.
a lat nie mam 15 tylko wiecej i znam aikido doskonale - pewnie lepiej niz niektorzy z was. boli mnie tylko przerost "filozofii" nad sensem treningu.
pozdrawiam wszystkich drazliwych )))
Oj, bardzo rozsądni są aikidocy, na tyle nawet że rozumieją co piszą.
Zastanów sie dlaczego sekcje kung fu nie uczą sie na podstawie hero, a potem szukaj sigalowych sekcji aikido.
Krynico mądrości, jak to dobrze że masz już 17 lat, pryszcze i mocne nadgarstki. :twisted: Skoro znasz aikido doskonale, to czego pytasz tych co wiedzą mniej? :? 8O
A ludzie dbają o swój rozwój fizyczny, ja na przykład codziennie jem solidną kolację, nie palę i wietrzę pokój przed snem
PS. Jak chcesz dyskutować to zadaj sensowne pytanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poszukaj w archiwum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
8 marca
- Ponad rok temu
-
ame no ukihachi
- Ponad rok temu