GUMOWY EXPANDER - NIEBEZPIECZNY!!
Napisano Ponad rok temu
przy cwiczeniu "rozciaganie expandera nad glowa" - rozkladanie ramion.. wystrzelila jedna guma.. dobrze ze mialem ją z tylu glowy.. az strach pomyslec jakbym wygladal gdybym "celowal" w siebie.. zaczep trzymal, ale ta kulka z gumy sie wysliznela.. i BACH!!!
chcialbym jakos to zabezpieczyc. nie wiem czy to byl pojedynczy przypadek, czy moze sie powtorzy.. gumy mam jak jakas detka, wiec zadne dziurawienie nie wchodzi w gre. moze by jakas dratwa owinac te gumy na koncach.. a wczesniej jakiegos kleju tam kapnac - tylko zeby gum nie uszkodzic.
zdarzylo sie wam cos takiego? jak sobie z tym poradzic?
Napisano Ponad rok temu
Kup cos solidniejszego moim zdaniem.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jedne stare - kupilem kiedys od ruskich na targu.. kosztowaly 30 tys zlotych!!!
teraz za 30 tys zl to kupilbym chyba expander ze zlota !!
w GO SPORT widzialem expandery za 29.9 - guma taka jak do trzymania paczek na bagaznikach dachowych w autach..
a do tematu.. jakies moze wezelki porobie.. skroci sie wprawdzie calosc, ale bedzie mi ciezej cwiczyc.. i bezpieczniej.. poki co - sprezyny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
az zaluje ze ten gumowy kupilem..
pomysle nad zabezpieczeniem i bedzie OK.
jest jeden niezaprzeczalny plus - przynajmniej zaczalem doceniac expander.
i tak na marginesie.. jak ktos cwiczy expanderem.. cwiczycie 2-3razy w tyg czy jak? robicie serie do zmeczenia? czy okreslona ilosc powtorzen?
ja robie 3 serie na maxa (a nie jest to duzo) - 3x w tyg (w dniu treningu SW w klubie; okolo godziny po treningu.)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Identyczne ekspandery sa nadal do kupienia w prawie kazdym sklepie sportowym np. w Go sport - lepiej ich unikac i kupic model ze sprezynami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Narysowano i przekreślono kilka niebezpiecznych ćwiczeń, coby ich nie robić. Tak, na wszelki wypadek. Nie wolno np. rozciągać go przed twarzą, nad głowę itp.
Cóż, widocznie nie na wszystkich są naklejane takie obrazkowe instrukcje obsługi... :wink:
A generalnie to nie ma chyba bezpiecznych rozwiązań, jesli chodzi o sprzęt do treningu siłowego.
Sztanga może przygnieść (co mię kiedyś spotkało). Sztangielka upaść na palec u nogi. 8O Drążek może się zarwać razem z ćwiczącym (co spotkało kiedyś moją siostrę ) Itp. Itd.
W sumie to pompki chyba najbezpieczniej robić...
Napisano Ponad rok temu
Zwyczajnie trzeba przed treningiem pomyśleć nieco, wypracować sobie jakieś własne BHP ćwiczeń i się go trzymać. Jeśli się wszystko sprawdzi i ćwiczy rozsądnie, można uniknąć większości przykrych wypadków.
Napisano Ponad rok temu
uchwyt obrócił mi się w zmęczonych palcach (a rozciągałem go za plecami) i dostałem na odlew zza plecków prosto w pysk.
au
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bodypad ?
- Ponad rok temu
-
Sklepy MA w Krakowie ???
- Ponad rok temu
-