GUMOWY EXPANDER - NIEBEZPIECZNY!!
Napisano Ponad rok temu
przy cwiczeniu "rozciaganie expandera nad glowa" - rozkladanie ramion.. wystrzelila jedna guma.. dobrze ze mialem ją z tylu glowy.. az strach pomyslec jakbym wygladal gdybym "celowal" w siebie.. zaczep trzymal, ale ta kulka z gumy sie wysliznela.. i BACH!!!
chcialbym jakos to zabezpieczyc. nie wiem czy to byl pojedynczy przypadek, czy moze sie powtorzy.. gumy mam jak jakas detka, wiec zadne dziurawienie nie wchodzi w gre. moze by jakas dratwa owinac te gumy na koncach.. a wczesniej jakiegos kleju tam kapnac - tylko zeby gum nie uszkodzic.
zdarzylo sie wam cos takiego? jak sobie z tym poradzic?
Napisano Ponad rok temu
Kup cos solidniejszego moim zdaniem.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jedne stare - kupilem kiedys od ruskich na targu.. kosztowaly 30 tys zlotych!!!
teraz za 30 tys zl to kupilbym chyba expander ze zlota !!
w GO SPORT widzialem expandery za 29.9 - guma taka jak do trzymania paczek na bagaznikach dachowych w autach..
a do tematu.. jakies moze wezelki porobie.. skroci sie wprawdzie calosc, ale bedzie mi ciezej cwiczyc.. i bezpieczniej.. poki co - sprezyny

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
az zaluje ze ten gumowy kupilem..
pomysle nad zabezpieczeniem i bedzie OK.
jest jeden niezaprzeczalny plus - przynajmniej zaczalem doceniac expander.
i tak na marginesie.. jak ktos cwiczy expanderem.. cwiczycie 2-3razy w tyg czy jak? robicie serie do zmeczenia? czy okreslona ilosc powtorzen?
ja robie 3 serie na maxa (a nie jest to duzo) - 3x w tyg (w dniu treningu SW w klubie; okolo godziny po treningu.)
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Identyczne ekspandery sa nadal do kupienia w prawie kazdym sklepie sportowym np. w Go sport - lepiej ich unikac i kupic model ze sprezynami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Narysowano i przekreślono kilka niebezpiecznych ćwiczeń, coby ich nie robić. Tak, na wszelki wypadek.

Cóż, widocznie nie na wszystkich są naklejane takie obrazkowe instrukcje obsługi... :wink:
A generalnie to nie ma chyba bezpiecznych rozwiązań, jesli chodzi o sprzęt do treningu siłowego.
Sztanga może przygnieść (co mię kiedyś spotkało). Sztangielka upaść na palec u nogi. 8O Drążek może się zarwać razem z ćwiczącym (co spotkało kiedyś moją siostrę

W sumie to pompki chyba najbezpieczniej robić...
Napisano Ponad rok temu

Zwyczajnie trzeba przed treningiem pomyśleć nieco, wypracować sobie jakieś własne BHP ćwiczeń i się go trzymać. Jeśli się wszystko sprawdzi i ćwiczy rozsądnie, można uniknąć większości przykrych wypadków.
Napisano Ponad rok temu
uchwyt obrócił mi się w zmęczonych palcach (a rozciągałem go za plecami) i dostałem na odlew zza plecków prosto w pysk.
au

Napisano Ponad rok temu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Bodypad ?
- Ponad rok temu
-
Sklepy MA w Krakowie ???
- Ponad rok temu