Pytania
Napisano Ponad rok temu
A więc: Od wczoraj zacząłem bieg wytrzymałościowy, i dzisiaj zdarzyło mi się coś dziwnego. Przebiegłem truchtem 600-1500m (miałem 1 odpoczynek) i tak biegnę i coś mnie zaczęło kłuć w lewej stronie klatki piersiowej. Biegłem dalej i po około 50m tak jakby mnie ścisnęło w klatce (po lewej stronie). Jak oddychałem to mnie cały czas bolało, za każdym oddechem czułem ból. Moi rodzice mówią że to raczej coś z sercem, a wy jak myślicie czy to może być coś poważnego? podczas biegu byłem tak średnio zmęczony...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poniedziałek, czwartek-
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 36kg 4 serie 8 powt.
Rozpiętki 3.5kg 4 serie 10 powt.
Wtorek, piątek-
Unoszenie sztangielek bokiem w górę 2 serie 10 powt.
Unoszenie sztangielek przodem w górę 2 serie 10 powt.
Plan jest na masę...
@Edit:
Raczej zlekceważę, będę normalnie ćwiczył i biegał tylko że na krótszy dystans...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Opłaca mi się ćwiczyć na tym planie w moim wieku (13 lat)http://forum-kultury...ning-na-rzeźbe/ .Czy nie będzie to dla mnie zbyt "zaawansowany" plan przy moim 5 miesięcznym stażu?
yyyy a co Ty chcesz rzeźbić?? masuj
http://forum-kultury...początkujących/
moim zdaniem idealny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masowałem się przez te całe 5 miesięcy, różnymi planami, i uwierz mi mam co rzeźbić. To co mogę robić ten plan czy niebardzo?
13 lat, 5 miesięcy treningu i masz co rzeźbić?? ile masz wzrostu, wagi?? ile przytyłeś na masówce? wstaw foto bo nie wierze dlaczego chcesz się rzeźbić na zimę??
Napisano Ponad rok temu
@EDIT
Aha i mam jeszcze jedno pytanie czy 300 brzuszków jak na mój wiek to ładnie?
Napisano Ponad rok temu
Wzrost 161cm, waga 53kg. Z fotką będzie ciężko ponieważ mam zepsuty aparat a żadnej aktualnej niemam. Trochę sadełka jest, na rzeźbienie, na masówce niezbyt dużo przytyłem bo to było z 3kg. Może dlatego tak mało że jestem aktywny fizycznie, cały dzień biegam po dworze czasami się w noge pogra, koszykówke itp. Ja chcę się "rozbudować" dla siebie samego a nie poto żeby się chwalić przed laskami.
53 kg.. i o czym tu dyskutować.. ehh
No ok!! ale rzeźba polega na uwidocznieniu mięśni, które już zostały zbudowane Sadełka się nie rzeźbi Jak chcesz się rozbudować to ćwicz na masę tamtym planem raczej się nie rozbudowałeś.. jak będziesz robił ćwiczenia na rzeźbę biegał jeździł rowerem itp. to przypuszczam że schudniesz i zwiększy się Twoja wytrzymałość..
300 brzuszków i co Ci to dało?? poczytaj trochę o ćwiczeniach na rozwinięcie mięśni brzucha..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kirachi szacunek za to ze cie to tak pochlania w tym wieku ja jak mialem 13 lat to jeszcze mi samochodziki w glowie byly . Ale nie przesadz. Tak cwoczenie z progresja daje efekty.Czy dzięki progresji w wyciskaniu na ławce mogę szybciej osiągać większe wyniki niż w zwykłym wyciskaniu? Słyszałem że dodawanie ciężarów jest bardzo dobre ale chciałbym się zapytać o to was, specjalistów. Co o tym sądzicie?
Napisano Ponad rok temu