Trenuje sztuki walki, w przyszlym sezonie bede jezdzil na zawody itd.
Jestem niskiego wzrostu 169cm i 65kg, mam 16 lat. Chcialem zaczac trening silowy i prosilbym o wzor takiego treningu silowego

Licze na szybka odpowiedz, pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
ale i tak trzeba mięśnie przyzwyczaić do treningu siłowego - najpierw ogolnorozwojówka,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tzn. ja juz cwiczylem 6 tygodni ogolnorozwojowke, pozniej 2 tyg przerwy. teraz jade na mase i widac ze jest juz ok, trenuje juz 2 tygodnie.
moje odzywki to Olimp Gain Bolic 6000 i Vitalmax Ester Kreatyny, teraz jeszcze 2 tygodnie bede na mase jechal.
ile czasu poswiecic to tym miesiecznym cyklu na przerwe w odzywkach?
PS. Chodzi mi w nastepnym cyklu o poprawienie siły
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cze chciałbym się zapytać czy przy treningu na siłę wskazana byłyby większa ilość powtórzeń niż normalnie tzn. na duże partie ok. 15-20, a serii normalnie 3, natomiast na małe 10-15.
Kiedyś (jak byłem całkiem zielony w tych sprawach) ćwiczyłem codziennie tzn. 6 dni w tyg. i robiłem mniej więcej ok. 20 serii na każdą grupę mięśniową i było widać efekty. Teraz jak ćwiczę zgodnie z przykładowymi programami to już nie widzę takich efektów i wręcz przeciwnie miesięcznie nic nie rosnę, kiedyś to w miesiąc przybywało mi od 1cm-2cm.
Staż: ponad 8 miesięcy
Cel: zwiększenie masy i siły
Ćwiczę w domu.
Napisano Ponad rok temu
Cze chciałbym się zapytać czy przy treningu na siłę wskazana byłyby większa ilość powtórzeń niż normalnie tzn. na duże partie ok. 15-20, a serii normalnie 3, natomiast na małe 10-15.
Kiedyś (jak byłem całkiem zielony w tych sprawach) ćwiczyłem codziennie tzn. 6 dni w tyg. i robiłem mniej więcej ok. 20 serii na każdą grupę mięśniową i było widać efekty. Teraz jak ćwiczę zgodnie z przykładowymi programami to już nie widzę takich efektów i wręcz przeciwnie miesięcznie nic nie rosnę, kiedyś to w miesiąc przybywało mi od 1cm-2cm.
Staż: ponad 8 miesięcy
Cel: zwiększenie masy i siły
Ćwiczę w domu.
Napisano Ponad rok temu
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Plany na siłę, masę, rzeźbę. |
Obalanie mitów |
|
![]()
|
||