aikido to budo czy zajęcia ruchowe w dojo?
Napisano Ponad rok temu
Pytanie do Szczepana; Jak jest u Ciebie?
Trzeba Cie tu lepiej naswietlic na forum zeby bylo sie czego czepiac.
Napisano Ponad rok temu
budo_Vigo napisał
Ilu adeptów Aikido potrzeba żeby poprawnie wykonać technikę????Jak jest u was?
Nie da rady, jeśli spotka się dwóch to każdy powie że u niego w dojo wykonuje sie to inaczej.
Cytat
Idealnie, tak żeby każdy był zadowolony.Jak byc powinno?
Cytat
A o to trzeba by zapytać samego O Senseii, albo przeczytac kilka artykułów czy książek w temacie.Jak potraktowal to M. Ueshiba i czy jego podejscie nie uleglo z czasem zmianie?
Cytat
Pytanie do Szczepana; Jak jest u Ciebie?
Trzeba Cie tu lepiej naswietlic na forum zeby bylo sie czego czepiac.
Ogólne zasady panujące na VB
8. Zakaz prowadzenia prywatnych wojen.
Napisano Ponad rok temu
Myślę że zapytać Dziadka o to czy Aikido to Budo oznaczałoby brak szacunku dla niego i dla tego co stworzył.
Ale z tym problemu nie ma
Natomiast myślę że można to przyrównać do Mendelejewa który w stworzonym przez siebie układzie okresowym pierwiastków zostawił wolne pola bo wiedział że jeszcze dużo pierwiatków odkryją inni ludzie. Tak samo wg. mnie jest z Dziadkowym Aikido zostało dużo pól do odkrycia przez ludzi trenujących tę SW, ale każdy to robi indywidualnie prowadzony przez swojego sensei.
Jak za dużo filozofii to proszę mnie szczelić lekko z tyłu

Napisano Ponad rok temu
Cytat
A czy poprawnie wykonana technika to budo czy cwiczenie ruchowe?Ilu adeptów Aikido potrzeba żeby poprawnie wykonać technikę????
Cytat
Czy w Aikido jest tylko 1 poprawny sposob wykonania techniki?Nie da rady, jeśli spotka się dwóch to każdy powie że u niego w dojo wykonuje sie to inaczej.
temat brzmi: aikido to budo czy zajęcia ruchowe w dojo? Jak[tzn jakie ] byc powinno?
Cytat
Wnioskuje ze stwierdziles ze Aikido powinno byc idealne aby kazdy byl zadowolony.Cytat:
Jak byc powinno?
Idealnie, tak żeby każdy był zadowolony.
Kim jest kazdy? Co oznacza idealne Aikido. Czy jezeli kazdy nie jest zadowolony to aikido nie jest idealne?
Cytat
Cytat:
Jak potraktowal to M. Ueshiba i czy jego podejscie nie uleglo z czasem zmianie?
A o to trzeba by zapytać samego O Senseii, albo przeczytac kilka artykułów czy książek w temacie.
O to nieda sie zapytac"O Senseii". Zeby odpowiedziec na pytanie czy aikido to budo czy zajęcia ruchowe w dojo [i] jak potraktowal to[Aikido] M. Ueshiba i czy jego podejscie nie uleglo z czasem zmianie nie trzeba pytac M. Ueshiby albo przeczytac kilka artykułów czy książek w temacie.
Cytat
Ogólne zasady panujące na VB
8. Zakaz prowadzenia prywatnych wojen.
Zasady sa nie tylko ogolne, ale i ogolnie dostepne.
Napisano Ponad rok temu
Cytat
Z szacunkiem dla niego nie ma problemu czy z zapytaniem o to czy Aikkido to budo? Poniewaz z zapytaniem sie jego czy Aikido to budo jest nie tylko problem ale jest to niemozliwe sadze ze wedlug Ciebie nie ma problemu z szacunkiem dla niego. Zgadza sie?Myślę że zapytać Dziadka o to czy Aikido to Budo oznaczałoby brak szacunku dla niego i dla tego co stworzył.
Cytat
Natomiast myślę że można to przyrównać do Mendelejewa który w stworzonym przez siebie układzie okresowym pierwiastków zostawił wolne pola bo wiedział że jeszcze dużo pierwiatków odkryją inni ludzie.
Co mozna przyrownac do Mendelejewa ?
Cytat
Co rozumiesz przez''szczelić"?Jak za dużo filozofii to proszę mnie szczelić lekko z tyłu
Napisano Ponad rok temu
budo_bujin napisał
popieramnie karmic trolli.
Napisano Ponad rok temu
Cytat
A ja nie wiem co bujin przez to rozumie. Wytlumacz mi jesli mozesz.bujin napisał:
nie karmic trolli.
popieram
Napisano Ponad rok temu
budo_Vigo napisał
...Ale z tym problemu nie ma
budo_Vigo napisał
...Zgadza sie?
budo_Vigo napisał
...Co mozna przyrownac do Mendelejewa?
budo_Vigo napisał
...Co rozumiesz przez''szczelić"?
Jeezu 8O
Dziewczyna Cię rzuciła czy masz taki czepliwy charakter?
Ludzie Ci odpowiadają jak umią,
budo_Vigo napisał
próbują nawet nieśmiało żartować, a Ty po prostu jak zdarta płyta....co rozumiesz przez "jak umią"?
W asertywności się szkolisz czy co?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cytat
Jeezu
Dziewczyna Cię rzuciła czy masz taki czepliwy charakter?
Ludzie Ci odpowiadają jak umią,
Cytat
Z tym żartem to nie dostrzeglem, trzecia dobe niespie...i może dlatego.próbują nawet nieśmiało żartować, a Ty po prostu jak zdarta płyta.
W asertywności się szkolisz czy co?
A może dlatego że dziewczyny nie mam :wink:
Może to już takie zboczenie z tym analizowaniem, ale w tym roku mam dużo źrodel- wybaczcie :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Vigo napisał
O ile to nie jest żart, to albo nie rozumiesz co czytasz, albo nie rozumiesz co piszesz, albo obydwa.Z szacunkiem dla niego nie ma problemu czy z zapytaniem o to czy Aikkido to budo? Poniewaz z zapytaniem sie jego czy Aikido to budo jest nie tylko problem ale jest to niemozliwe sadze ze wedlug Ciebie nie ma problemu z szacunkiem dla niego. Zgadza sie?Myślę że zapytać Dziadka o to czy Aikido to Budo oznaczałoby brak szacunku dla niego i dla tego co stworzył.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Chwiejny tenkan
- Ponad rok temu
-
"duchowa" otoczka
- Ponad rok temu
-
Dziadek uczył też mistrzów karate...
- Ponad rok temu
-
KLUB AIKIDO W KRAKOWIE!!!
- Ponad rok temu
-
do Aikido powinno ciagnac przede wszystkim ludzi z mma?
- Ponad rok temu
-
Cwiczyłes cos zanim zaczales cwiczyc Aikido???
- Ponad rok temu
-
Nowe dojo
- Ponad rok temu
-
Krotka relacja ze stazu z Tamura sensei k. Dunkierki
- Ponad rok temu
-
Walka z cieniem
- Ponad rok temu
-
BUDO w mieście Łodzi!