Re: Powroty do MA po latach.
Mimo że zmieniłem styl o 180 stopni czuje się jak bym przerwał na pare miesięcy, no może poza kondycją- przez pierwszy tydzień myślałem że zemdleje.
TO tak jak ja. Pod koniec pierwszego treningu miałem problemy z dojściem na tramwaj. Przechodnie musieli mnie pewnie brać za pijanego czy coś
Dawno już chciałem się przejść i zobaczyć.
Zapraszam.
Gdzie i kiedy ćwiczycie?
Szkoła Podstawowa nr 3
Gdańsk - Oliwa, ul.Opacka 7
Zajęcia ( pon - śr - pt 18.30 - 20.00) Czasem nawet 2 godzinki.
Zajęcia prowadzi: GRZEGORZ WIESZEŃ ( 2-dan )
Wiem że VVD było kiedyś na Osieku.
VVD nadal jest na osieku i mają się dobrze. To właśnie na Osieku w ubiegą niedzielę odbył się staż z panem Ryszardem Jóźwiakiem.
Ciekawi mnie też jak rozłożone są treningi między parter i stójkę - trenujecie osobno, czy przekrojówka na każdym treningu?
Troszkę trudno mi odpowiedzieć na to pytanie.Nie byłem na razie na wielu treningach(4 dokładnie

). Na tych, na których byłem, trenowało się kilka elementów nie wszystko na raz. Raz jest parter, raz są kopniecia, raz dźwignie. Czasem sie zdarza, iż bardziej zaawansowani ćwiczą np.parter a mniej zaawansowani jakieś prostsze elementy.
Oczywiście łączymy niektóry elementy. Np ze stójki sprowadzenie na ziemię i tam dźwignia itd. Nudno w każdym bądź razie nie jest
Rozgrzewka jest prowadzono długo i bardzo dokładnie. Często połowa treningu to sama rozgrzewka, potem nastepuję ćwiczenie technik i na samym koncu jest jeszcze rozciąganie ( bodajże progresywne się ono nazywa, ale nie chcę jakiejś terminologicznej gafy palnąć.) oraz tzw."siła".