Powroty do MA po latach.
Napisano Ponad rok temu
Wznowiłem treningi od początku tego roku i :
-Od razu polepszyło mi się samopoczucie.
-Kondycha powoli wraca.
-Nowi, ciekawi ludzie, których wciąż poznaje.
-Nie ciągnie mnie papierosów ( Niestety jestem palaczem. Nie palę juz od paru miechów, ale nim zostaję się do końca życia ).
Takich plusów to chyba nic poza regularnym seksem nie daję
Na razie trenuję tylko raz w tygodniu, bo czasowo nie daję rady, ale czuję się jak młody bóg
Pozdrawiam wszystkich fighterów i życzę wytrwałości, której mi kiedyś zabrakło. Nie zamierzam popełniać drugi raz tego samego błędu i przestać trenować.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
więc tym bardziej gratuluje
Napisano Ponad rok temu
w jakim wieku zrobiłeś-sobie-przerwę/teraz-wracasz do treningów?
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia!!
Napisano Ponad rok temu
U nas czasem pojawiaja sie "powracajacy" ale malo z nich wytrzymuje dluzej jak kilka miesiecy Jeden wrocil po 10 latach przerwy i nadal po kilku miesiacach cwiczy, cos niesamowitego!
Napisano Ponad rok temu
Cześć Moro !pozdro Gogo, zdradzisz co teraz trenujesz?
Aktualnie związuję swoje losy z Kempo Tai Jutsu z ramienia Kem Vo Combat.
Wczoraj ( czyli w niedzielę ) odbył się staż właśnie z panem Ryszardem Jóźwiakiem, po którym jeszcze bardziej chce sie trenować. :twisted:
Przestałem trenować 2,5 roku temu i miałem wtedy 19 latek. Wiadomo : koniec liceum praca, studia - trudno było to pogodzić z treningami. Ech 2 zmarnowane lata :roll:GogO, a ja jeszcze mam takie pytanko...
w jakim wieku zrobiłeś-sobie-przerwę/teraz-wracasz do treningów?
Napisano Ponad rok temu
Mimo że zmieniłem styl o 180 stopni czuje się jak bym przerwał na pare miesięcy, no może poza kondycją- przez pierwszy tydzień myślałem że zemdleje.
Napisano Ponad rok temu
Aktualnie związuję swoje losy z Kempo Tai Jutsu z ramienia Kem Vo Combat.
Dawno już chciałem się przejść i zobaczyć. Gdzie i kiedy ćwiczycie? Wiem że VVD było kiedyś na Osieku. Ciekawi mnie też jak rozłożone są treningi między parter i stójkę - trenujecie osobno, czy przekrojówka na każdym treningu?
Napisano Ponad rok temu
oby po maturze zrobiło się więcej czasu... i samozaparcia...
Napisano Ponad rok temu
A najweselsze jest to, że zagrał mu na ambicji syn - tata zapisał go na treningi, ale nie chciał słyszeć o powrocie do taekwondo. Dopiero wtedy, jak syn dogonił go po paru latach w kolorze paska, tata też się złamał i przyszedł na zajęcia...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
pozmienialo sie tu sporo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TO tak jak ja. Pod koniec pierwszego treningu miałem problemy z dojściem na tramwaj. Przechodnie musieli mnie pewnie brać za pijanego czy cośMimo że zmieniłem styl o 180 stopni czuje się jak bym przerwał na pare miesięcy, no może poza kondycją- przez pierwszy tydzień myślałem że zemdleje.
Zapraszam.Dawno już chciałem się przejść i zobaczyć.
Szkoła Podstawowa nr 3Gdzie i kiedy ćwiczycie?
Gdańsk - Oliwa, ul.Opacka 7
Zajęcia ( pon - śr - pt 18.30 - 20.00) Czasem nawet 2 godzinki.
Zajęcia prowadzi: GRZEGORZ WIESZEŃ ( 2-dan )
VVD nadal jest na osieku i mają się dobrze. To właśnie na Osieku w ubiegą niedzielę odbył się staż z panem Ryszardem Jóźwiakiem.Wiem że VVD było kiedyś na Osieku.
Troszkę trudno mi odpowiedzieć na to pytanie.Nie byłem na razie na wielu treningach(4 dokładnie ). Na tych, na których byłem, trenowało się kilka elementów nie wszystko na raz. Raz jest parter, raz są kopniecia, raz dźwignie. Czasem sie zdarza, iż bardziej zaawansowani ćwiczą np.parter a mniej zaawansowani jakieś prostsze elementy.Ciekawi mnie też jak rozłożone są treningi między parter i stójkę - trenujecie osobno, czy przekrojówka na każdym treningu?
Oczywiście łączymy niektóry elementy. Np ze stójki sprowadzenie na ziemię i tam dźwignia itd. Nudno w każdym bądź razie nie jest
Rozgrzewka jest prowadzono długo i bardzo dokładnie. Często połowa treningu to sama rozgrzewka, potem nastepuję ćwiczenie technik i na samym koncu jest jeszcze rozciąganie ( bodajże progresywne się ono nazywa, ale nie chcę jakiejś terminologicznej gafy palnąć.) oraz tzw."siła".
Napisano Ponad rok temu
Czesto ludzie nie zdja sobie sprawy - wydaj im sie, ze wygladaja (aczeto tylko waza) tyle samo co kiedys - w istocie maja bardzo slaby gorset miesniowy chroniacy przed kontuzjami. Odbudujcie go spokojnie - to jest nasza zbroja. Jednak trwa to wiele miesiecy, choc tzw. kondycje mozna odbudowac nawet juzw 6-8 tygodni.
Zycze powodzenia
K_P
Napisano Ponad rok temu
na dokladke chce sie wybrac na bjj ciekawe czy mi sie spodoba...
Napisano Ponad rok temu
to prawda. nie ma to jak dobry trening. 10 lat to kawal czasu, pamietasz jeszcze cos z tego czy zmieniles styl?
Trenuję to co trenowałem-Aikido, a czy pamiętałem hmmmm, trza by trenera spytać :wink:
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Normalny kraj i POLSKA!!!
- Ponad rok temu
-
Rozwoj czlowieka
- Ponad rok temu
-
pewien schemat myślowy...
- Ponad rok temu
-
Kask Mastersa>> otwary vs podbródkowy?
- Ponad rok temu
-
Strach przed śmiercią
- Ponad rok temu
-
szukam mat do trenignu
- Ponad rok temu
-
Dla Gentlemenów
- Ponad rok temu
-
JEET KUNE DO-WALKA CZY FILOZOFIA WALKI...
- Ponad rok temu
-
Dzieciak zabojca.
- Ponad rok temu
-
BJJ -reaktywacja judo kodokan?
- Ponad rok temu