Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jednak będą egzaminy na DAN w PSA :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

budo_kurm28
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Jednak będą egzaminy na DAN w PSA :)

Tak sobie czytam ... i czytam... i myślę.... i zastanawiam się , czy PSA Aikido jest bardziej skuteczne niż PFA Aikido - albo czy może jest odwrotnie ??
:rofl: :rofl: :rofl:
W.

Orchis, TY myslisz???? O bosze...... 8O :lol: :wink:
Ale na powaznie, to zalezy wylacznie od tego, ktora organizacja wypromuje wiecej czarnych pasow. :)

hmmmm... czyli rozpoczął się wyścig szczurów?

8O przestraszony :blus:
  • 0

budo_emerque
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 249 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to ja wysiadam....
  • 0

budo_kurm28
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to ja wysiadam....

czekaj czekaj, gdzie się pchasz - jest kolejka do drzwi :evil:

:wink: :) :)
  • 0

budo_ninja_usuniety
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1394 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak sobie czytam ... i czytam... i myślę.... i zastanawiam się , czy PSA Aikido jest bardziej skuteczne niż PFA Aikido - albo czy może jest odwrotnie ??

:rofl: :rofl: :rofl:

W.

Orchis, TY myslisz???? O bosze...... 8O :lol: :wink:
Ale na powaznie, to zalezy wylacznie od tego, ktora organizacja wypromuje wiecej czarnych pasow. :)

heheheh zdeko zakrecony jestem dziś :P bywa...Musicie mi to wybaczyc :P
  • 0

budo_ninja_usuniety
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1394 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ninja - Ty dzisiaj cos piłeś czy jak? już drugi raz dzisiaj walisz babola.
obudź się chłopie bo stracisz na forum to, coś sobie wypracował.

hehehehhehe

zdeko zakrecony jestem dzisiaj :P Jakbym conajmniej jakbym popijał drinki piwem heheheh
musicie mi to wybaczyc.
Pozdrawiam brać :)
  • 0

budo_ninja_usuniety
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1394 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jezus Maria...
Zacytowalem wczesniej nie ten post co trzeba...ze mna faktycznie jest chyba zle... zaczynam sie martwic... ;)
  • 0

budo_aiki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To Aiki: wiesz, z tym Twoim nie podchodzeniem do egzaminow to Ci sie nie dziwie:))) przecież prawdziwa wielkość tak samo jak i prawdziwa cnota - broni się sama. Prawda? A Ty przecież wzór cnót wszelakich, alfa i omega, wszechznający, wszechwiedzący, słowem nie ma większych mocarzy nad Ciebie (przynajmniej w ocenianiu, wydawaniu wyroków, skazywaniu bez procesu)...więc..no nie dziwie sie, ze masz to w nosie:))))

tak wiem.. straszny ze mnie gosc., ba dobrze mi z tym i moge sobie spokojnie popatrrzyc w lustro. bez nadmiaru obrzydzenia, Czymze soebie zasluzylem na powyzsze komplementy? vide wzor cnoty itd?

Globalnie na rzecz patrzac powiem tak - latwo jest robić rozłam po wielu latach pracy u podstaw i potem mając przetarty szlak - przyjmowac to jako wyłącznie własną zasługę i pokazywać jacy to z nas mocarze, że już od pierwszej chwili to czy tamto dostajemy bez problemu. Dyskusja robi sie juz od jakiegoś czasu cienka merytorycznie bo w zasadzie wszystko co istotne już chyba zostało powiedziane. Czas pokaże co z tego wyjdzie.
Yoshi

rozlam nie nastapil po wielu latach, nigdy nie bylo jednosc w pfa, bo kazzdy sobie skrobal sam marchewke, wiec nie ma mowy o rozlamie. nie bylo szefa wyszkolenia, celu szkoleniowego.. ogolnie nic co by nadawalo jakikolwiek sens pracy szkoleniowej.
jest mi obojetnie to z tego wyjdzie, dzialają mi na nerwy jedynie klamstwa red.bud. Kilkanascie lat temu M. Osinski zawiesil wiodace sekcje aikido w pl.. goscie z red.bud robia to samo teraz..
  • 0

budo_shawnee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1617 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a czy Ty wiesz jak ja sie teraz poczułem??? :(

No powinieneś normalnie się czuć, a nawet lepiej. Twoja wypowiedź stanowiła przyczynek do moich przemysleń. Głowa do góry... :wink: :)
  • 0

budo_kurm28
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a czy Ty wiesz jak ja sie teraz poczułem??? :(

No powinieneś normalnie się czuć, a nawet lepiej. Twoja wypowiedź stanowiła przyczynek do moich przemysleń. Głowa do góry... :wink: :)

a - no chyba, ze tak :)
  • 0

budo_wia
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 193 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Powolutku, powolutku strona PSA się rozwija. A niektórzy tak się naśmiewali. Obecnie widać już gdzie PSA ma swoje oddziały.

(Bochnia, Brzeg, Częstochowa, Elbląg, Gdynia, Gorlice, Gorzów Wlkp., Głogów, Kluczbork, Kołobrzeg, Legnica, Lubin, Nowy Sącz, Nysa, Opole, Oława, Piła, Polanica Zdró, Polkowice, Strzelce Opolskie Kędzierzyn-Koźle, Szczecin, Wałbrzych, Zgorzelec, Żary)
  • 0

budo_authority
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1851 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Powolutku, powolutku strona PSA się rozwija. A niektórzy tak się naśmiewali. Obecnie widać już gdzie PSA ma swoje oddziały.

(Bochnia, Brzeg, Częstochowa, Elbląg, Gdynia, Gorlice, Gorzów Wlkp., Głogów, Kluczbork, Kołobrzeg, Legnica, Lubin, Nowy Sącz, Nysa, Opole, Oława, Piła, Polanica Zdró, Polkowice, Strzelce Opolskie Kędzierzyn-Koźle, Szczecin, Wałbrzych, Zgorzelec, Żary)

Brakuje w tym Krakowa ;)
  • 0

budo_wia
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 193 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Brakuje w tym Krakowa ;)

hmm [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Jeśli przeoczyli to może napisz do nich.
  • 0

budo_shawnee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1617 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja wiem o jednym przypadku naciągnięcia faktów, jesli chodzi o miasto, ośrodek, grupę.... . Jeśli wciąga się kogoś na listę, to należy chyba zapytać o zdanie, co?
  • 0

budo_novic
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 313 postów
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Where the Lincolns, and the Chevies and the Cadis at

Napisano Ponad rok temu

Mi sie wydaje ze ze zgloszeniem klubu na ta liste nie ma problemu, wiec moze ktos z zewnatrz to zrobil (po prostu nie wydaje mi sie zeby ludzie z PSA szukali sobie klubow na liste w internecie albo w ksiazce telefonicznej)
  • 0

budo_wia
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 193 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A skąd wiesz? Może akurat mają tam jakiegoś "swojego człowieka"?
Zresztą napisałbyś ciut więcej szczegółów bo ciężko tak rozmawiać o "jakimś mieście".
  • 0

budo_shawnee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1617 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A skąd wiesz? Może akurat mają tam jakiegoś "swojego człowieka"?
Zresztą napisałbyś ciut więcej szczegółów bo ciężko tak rozmawiać o "jakimś mieście".

Bo widzisz, ja też mam tam "swojego człowieka" i wiem, że klub nie zgłosił jeszcze oficjalnego akcesu do PSA ( tzn, nie zadeklarował chęci bycia oddziałem terenowym - czy jakoś tak) . To, że kilka osób wyraża chęć przystąpienia (ale nie wysyła jeszcze deklaracji) nie daje prawa do umieszczania Klubu na liście "własności". A ci, którzy nie zapisali się do PSA? Co, na śmietnik won...? Uważam, że sytuacja musi być jasna. Tylka taka daje prawo do umieszczania na listach zbiorczych czy to PSA, czy też PFA. Mylę się?

Nie jestem upoważniony do określania miejscowości i klubu. I pewnie nie byłoby tego posta, gdyby nie tempo działania PSA. Żeby było jasne - moje zdanie jest jak niżej:

Nie można okreslać i narzucać przynależności Klubu do jakiejkolwiek organizacji bez jasnego, pisemnego wniosku tegoż Klubu. To, że Klub takowy był kiedyś w ścisłym dość związku z jakimś nauczycielem, nie upoważnia tegoż do czegokolwiek.

P.S. Jeden człowiek - to nie Klub. To tylko jeden człowiek.
  • 0

budo_wia
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 193 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No dobra. Chodzi więc o jakiś klub na liście. Początkowo pisałeś o mieście, a to spora różnica, bo znacznie trudniej wykluczyć, że gdzieś w jakimś mieście jakiś instruktor nie postanowił rozpocząć działalności konkurencyjnej dla isniejącego w tym mieście klubu.
  • 0

budo_shawnee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1617 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No dobra. Chodzi więc o jakiś klub na liście. Początkowo pisałeś o mieście, a to spora różnica, bo znacznie trudniej wykluczyć, że gdzieś w jakimś mieście jakiś instruktor nie postanowił rozpocząć działalności konkurencyjnej dla isniejącego w tym mieście klubu.

Pewnie, że spora różnica. Węcz zasadnicza. Ale o ile wiem, to akurat w tym mieście istniejący klub aikido jest, można by rzec, monopolistą. Może nie wyraziłem się precyzyjnie i stąd Twoje dociekanie. A tak w ogóle, to ja nie mam w zasadzie nic przeciwko tak PFA jak i PSA... pod jednym warunkiem (ważnym jak sądzę) - istniejący rozdźwięk nie może odbijać się negatywnie na zwykłych "turlaczach". Może nie tych z miesięcznym stażem na macie, ale z od 3 kyu w górę.
  • 0

budo_wia
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 193 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ale o ile wiem, to akurat w tym mieście istniejący klub aikido jest, można by rzec, monopolistą. (...)

Przepraszam, że jeszcze odrobinę przedłużę tę kwestię, ale na stronie PSA oddziały są wymieniane jako kluby z nazwy. Mam więc pytanko. Zajrzałeś na stronę czy spojrzałeś jedynie na miasta które wymieniłem?
  • 0

budo_kurm28
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Może nie tych z miesięcznym stażem na macie, ale z od 3 kyu w górę.

he - to jako 5-to kyuowiec mogę się wyżywać na nich... tzn. na PFA (bo mnie do PSA wzięli)?
Fajnie :) :) :) :) :) :2gunfire: :splat: :balisong: :box: :bad-words:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025