pewien schemat myślowy...
Napisano Ponad rok temu
dupek który bije: tajski boxer:
- Intel Celeron 800 Mhz (128 cache)|- Intel Celeron 800 Mhz (512 cache)
I dupek ma 128 i jest w stanie zapamiętać 5 sec. w cache a tajski ma 512 Cahce i jest w stanie zapamiętać 20 sec. No i co że wtedy nie było Celeronów 800 z 512 cahce... to jest przykład jedynie teoretycznie mówiący o tym że większa ilośc cache pozwala na więcej
Doładowałem cache
a chodzi o to że w sztukach walki nieda się unikać i zadawać ciosów szybko i wykonywać kombinacji w odpowiednim timingu poprzedzając to zapamiętaniem jaki wykonać cios do odpowiedniej sytuacji
[quote]
ZAPRZECZAM ŻE LUDZIE ĆWICZĄCY SZTUKI WALKI SĄ TO LUDZIE STWORZENI DO BICIA A NIE MYŚLENIA !!! :roll:
[/quote]
PoOZDROOOO[/quote][/quote]
Napisano Ponad rok temu
Na tym poziomie ogólności który podałeś (dowolna sztuka walki i dowolna kombinacja) to nie masz racji. Wystarczy jeden przypadek i twierdzenie jest fałszywe.
a chodzi o to że w sztukach walki nieda się unikać i zadawać ciosów szybko i wykonywać kombinacji w odpowiednim timingu poprzedzając to zapamiętaniem jaki wykonać cios do odpowiedniej sytuacji
PoOZDROOOO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie reprezentuje MT, ćwicze kb i zakochałem się w MT i też ćwicze troche...
Każdy ocenił moją wypowiedź wobec schematu, lecz jak ktoś to doceni to może wyjśc z tego poważna dyskusja
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdy ocenił moją wypowiedź wobec schematu, lecz jak ktoś to doceni to może wyjśc z tego poważna dyskusja
Pozdrawiam
Ścięło mnie na chwilkę, budzę się i co widzę? Oceniłem czyjąś wypowiedź wobec schematu
Czy ktoś może mi przetłumaczyć posty "niewinnych rys" na język polski?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tzn rozumiem slowa , ale zrozumienie zdan to juz gorzej
Napisano Ponad rok temu
ze tak powiem jestes najbardziej intrygujacym userem na forum, nie zrozumialem ani slowa z 4/4 twoich postow. masz 100% skutecznosc
tzn rozumiem slowa , ale zrozumienie zdan to juz gorzej
cos w tym jest
Napisano Ponad rok temu
http://www.budo.net....p=487195#487195
napisałbym coś ale pewnie będzie zbyt schematyczne wiec sie powstrzymam
Napisano Ponad rok temu
1 - Jestes informatykiem, czy małolatem który uwielbia babrac sie w kompach , który obejrzał "ong bak" albo inne k1 w tv??????
2 - odnosi sie do cytatu
a chodzi o to że w sztukach walki nieda się unikać i zadawać ciosów szybko i wykonywać kombinacji w odpowiednim timingu poprzedzając to zapamiętaniem jaki wykonać cios do odpowiedniej sytuacji Very Happy
A ja uwazam ze sie da. I cała twoja teoria bierze w leb !!!
Napisano Ponad rok temu
Szanowne Niewinne_Rysy: czy dobrze to rozgryzłem czy nie?
Napisano Ponad rok temu
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Informatyk nie... ktoś kto kiedyś widział tylko to... a wiedza została...
To że napisałem że schematycznie postąpiliście... chodziło o to że każdy uznał mnie z idiote i posypały się posty takie same...
to że da się wyćwiczyć unikanie... to ja wiem... ale nie zawsze to zsatosujesz w praktyce... kazdy najlepszy tez dostaje po mordzie tylko że mniej i nigdy niea 100% pewności że się odpowiednio zasłoni albo wyprowadzi odpowiedni cios...
to że Celeronów 800 z 512 cahce nie było to ja wiem...
to że najdziwniejszy post jest taki dla Was to ja wiem
Puenta o jaką mi chodziło:
Porównałem technicznie dwa procesory... procesor z większą ilością cache to człowiek który ćwiczy SW i musi szybko myśleć , a mniejsza ilośc cache to umysł który nigdy nie interesował się SW i nie miał szansy w taki sposób myśleć. szybko i wydajnie. Z wyprzedzeniem albo z bardzo szybką reakcją wykonania ciosu do odpowiedniej odsłoniętej części ciała przeciwnika...
Może nic z tego nie wynika... a może jednak coś Ktoś kto wie skąd się biorą takie pomysły, może sam spróbować rozkminić coś na własny sposób... niektórzy się z tym zgadzają a niektórzy poprostu nie
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kask Mastersa>> otwary vs podbródkowy?
- Ponad rok temu
-
Strach przed śmiercią
- Ponad rok temu
-
szukam mat do trenignu
- Ponad rok temu
-
Dla Gentlemenów
- Ponad rok temu
-
JEET KUNE DO-WALKA CZY FILOZOFIA WALKI...
- Ponad rok temu
-
Dzieciak zabojca.
- Ponad rok temu
-
BJJ -reaktywacja judo kodokan?
- Ponad rok temu
-
Odszkodowanie za kontuzje
- Ponad rok temu
-
co trenować?