Jak to mawia moj trener, przez pierwsze 5 lat nalezy zapomniec o postepach.To ja jestem genialny i robie niesamowite postępy. :?
Kompletnie nic mi dzisiaj nie wchodziło
Nawet shihonaga, którą ćwiczymy najczęściej i już mi się wydawało że zacząłem ją w miare poprawnie robić :roll:
PO TRENINGU :) - wyraź co czujesz!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak to mawia moj trener, przez pierwsze 5 lat nalezy zapomniec o postepach.To ja jestem genialny i robie niesamowite postępy. :?
Kompletnie nic mi dzisiaj nie wchodziło
Nawet shihonaga, którą ćwiczymy najczęściej i już mi się wydawało że zacząłem ją w miare poprawnie robić :roll:
nie martw sie Robin. Ludzie różne głupoty wygadują. Nie wszystko trzeba zapamiętywać i powtarzać. :twisted:
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Jeśli tak, to Szczepan ma racje, strasznie cwaniakujesz na tym forum
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
nie martw sie Robin. Ludzie różne głupoty wygadują. Nie wszystko trzeba zapamiętywać i powtarzać. :twisted:
Coz, w moim przypadku sie sprawdzilo.
Napisano Ponad rok temu
Jak to mawia moj trener, przez pierwsze 5 lat nalezy zapomniec o postepach.
Ja słyszałem wersję że nauka zaczyna się tak od 1 dana
Napisano Ponad rok temu
Kurm, do mnie pijesz ? :twisted: :twisted:
Jeśli tak, to Szczepan ma racje, strasznie cwaniakujesz na tym forum
Pozdroofka
taaa.. bo ja taki cfaniaszek jestem :wink:
(a pilem do trenera Robina )
pozdr
k.
Napisano Ponad rok temu
Tak mnie siem tylko zdało że do mnie, bo przytoczyłeś moją i Robina wypowiedź, a moja wrodzona skromność podpowiedziała, że prędzej będę ja obiektem krytyki niż jakiś trener.
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Aaa, to sorki, Kurm28 poklon
Tak mnie siem tylko zdało że do mnie, bo przytoczyłeś moją i Robina wypowiedź, a moja wrodzona skromność podpowiedziała, że prędzej będę ja obiektem krytyki niż jakiś trener.
Pozdroofka
zawsze uwazalem, ze nadmiar skromnosci gubi wielu :twisted:
Napisano Ponad rok temu
no i czekam na nastepny trening ktory odbedzie sie juz za 3 godziny 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
pierwszy raz robilem technike w suwari waza (i bylo to od razu shomen uchi irimi nage).
my mielismy to w srode na treningu, ni cholery nie potrafie tego poprawnie wykonac
chociaz przerazaly niektore rzeczy (np chlopak ktory po 4 latach cwiczenia kompletnie nie umial zrobic irimi nage
a myslisz, ze dlaczego iriminage sie nazywa technika 20 lat?? :roll:
Napisano Ponad rok temu
ja tam slyszalem ze dlatego, ze Dziadek 20 lat ja wymyslal... a co do tego goscia to moze sie zle wyrazilem. on robil to gorzej ode mnie (co jest prawdziwym osiagnieciem)cwiczac 10 razy dluzej niz ja :? :?a myslisz, ze dlaczego iriminage sie nazywa technika 20 lat?? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Nie mam pojęcia, może napiszesz dlaczego?a myslisz, ze dlaczego iriminage sie nazywa technika 20 lat??
Napisano Ponad rok temu
pierwszy raz robilem technike w suwari waza (i bylo to od razu shomen uchi irimi nage).
my mielismy to w srode na treningu, ni cholery nie potrafie tego poprawnie wykonacchociaz przerazaly niektore rzeczy (np chlopak ktory po 4 latach cwiczenia kompletnie nie umial zrobic irimi nage
a myslisz, ze dlaczego iriminage sie nazywa technika 20 lat?? :roll:
To z ta Technika 20 lat to ja ci powiedzialem
Shomen Ushi Irimi nage w Suwari Waza jest banalnie proste jak potrafisz ja zrobic w Tachi Waza , nawet bym sie pokusił o to ze w Suwari Waza jest zdecydowanie łatwiejsza... a jak dla mnie kluczem są NOGI i umiejetnosc na nich obracania nie zapominajac o prostmy kręgoslupie...a technika jest "20 lat bo trzeba 20 lat aby ja opanowac" chyba nie trzeba tłumaczyc ze chodzi tu o ciągły treninig i dązenie do doskonałosci a nie oto ze jest to zabójczo trudna technika ........ fajna miłą i przyjemna jak całe aikido
Napisano Ponad rok temu
a co do suwari waza to z nogami mam wlasnie klopoty
Napisano Ponad rok temu
zrodlo: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Kokyunage is considered a momentum movement based on the timing of the uke's attack. Morihei Ueshiba labelled Kokynage as the 20-year technique, because of the long and difficult time it took for him to perfect it into what it is known as today.
Napisano Ponad rok temu
Nie nalezy sie zbytnio przywiazywac do nazw, te same nazwy sa przypisaywane roznym technikom i vice versa.(w kazdym razie wedlug amerykanow )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ParteR
- Ponad rok temu
-
Jak tam było w Opolu na pierwszym stażu PSA ???
- Ponad rok temu
-
Time to let go..
- Ponad rok temu
-
Coś się dzieje w PFA czy się nic nie dzieje ?
- Ponad rok temu
-
"Trenuj z profesjonalistami"
- Ponad rok temu
-
Kokusai - jak przetłumaczyć
- Ponad rok temu
-
Właściwa droga-Aikido?
- Ponad rok temu
-
Jeszcze o dzwigniach