Akcja o kryptonimie "szpagat" :D
Napisano Ponad rok temu
A wiec tak :
1.Solidna rozgrzewka
2.Siad w rozkroku i skolny do prawej nogi ( trzymam 1 minute ) , pozniej sklon do lewej ( takze 1 minuta ) i tak po 5 razy na jedna i druga noge.
3.Siad plaski z nogami wyciagnietymi do przodu ( nogi zlaczone ) przyciagniecie klatki do kolan , trzymam 1 minute , 5 serii.
4.Siadam na ziemi z nogami jak do siadu tureckiego tylko ze stopy sie dotykaja podeszwami klade hantelki na kolana i siedze 5 minut razy 3 serie.
5.Rozcialem sobie butelke na dwie czesci , staje na nie nogami i robie szpagat , trzymam 1 minute , 10 serii.
I na deser pytanko
Rozciagac sie codziennie ( oprocz niedziele bo to czas regeneracji ) czy do drugi dzien ?
Napisano Ponad rok temu
- stajesz przed wysokim stołem lub czymś o podobnej wysokości, opierasz piętę o blat i robisz skłon przodem do tej nogi
- podobnie, ale stopa bokiem oparta na podwyższeniu; robisz skłon bokiem (nie skręcasz tułowia) wyciągając rękę przeciwną do nogi opartej w jej kierunku
- stajesz w lekkim rozkroku, lewą stopę obracasz na pięcie tak, aby była ustawiona prostopadle do drugiej. Obie nogi wyprostowane, zakładasz ręce z tyłu ciała i robisz skłon do lewej nogi.
Po co ci te hantle, ręce nie wystarczą? A ta butelka, to stajesz na ostrej krawędzie czy jak? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jakos tak z rekami za lekko jest
A z ta butelka to po przecieciu jej w wzdluz jedna czesc robi sie jak tak koryto rzeki a te ostre krawedzie obkleilem tasma co by nogi nie pocielo
Ten trening bedzie trwal okolo 1 h i 30 min . jak myslicie czy po 3 miesiacach takich treningow zrobie szpagat ?
Ps. w maksymalnym rozkroku mam kroczem do ziemi gdzies 25 cm , aha i rozciagac sie codziennie ?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] <-- tu masz jak wykonywac motyla bez hantelek. A oprocz tego kupe innych cwiczen rozciagajacych.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Masz racje , butelek uzywam do slizgania sie ale kontroluje wszystko rekami
Napisano Ponad rok temu
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to weź pod uwagę, że jak sobie coś uszkodzisz, to może to oznaczać nawet kilkumiesięczną przerwę w ćwiczeniu. To tyle ode mnie.wlasnie ale chodzi o to ze nie robie rozgrzewki ani zadnych dodatkowych cwiczen bo mi sie po prostu nie chce :? jestem swiadomy tego ze jest to niebezpieczne bo moge latwo nabawic sie jakiegos zerwania, wkurza jeszcze to ze sie z dnia na dzien nie widzi efektow, robisz codziennie i nie widzisz efektu (moze pozornie) ale takie cos nie jest zbytnio motywujace :?
Napisano Ponad rok temu
wiec jeszcze raz dziekuje za rade poklon
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cykl glukozaminowy
- Ponad rok temu
-
Glukoza spożywcza
- Ponad rok temu
-
Kreatynowanie
- Ponad rok temu
-
sterydy,ansbole,odżwyki,suplemęty inne czary
- Ponad rok temu
-
Chudnięcie przed zawodami
- Ponad rok temu
-
Tauryna
- Ponad rok temu
-
rączki
- Ponad rok temu
-
Jakie są najlepsze sposoby zeby wzmocnić nogi bez siłowni ??
- Ponad rok temu
-
bieganie i rozciąganie
- Ponad rok temu
-
Jak poprawnie robi się "świecę"?
- Ponad rok temu