Ksiazka o Krav Maga
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowanie odradzam wszystkim.
Napisano Ponad rok temu
I miala byc przetlumaczona na jezyk polski
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oraz bez prawa do rozpowszeniania w księgarniach i innych tego typu punktach sprzedaży.
W Polsce pewnie tak
Napisano Ponad rok temu
Co do rozpowszechniania w ksiegarniach nie wiem czy to nie jakies widzi mi sie IKMP, gdyz jest to oryginalne wydanie izraelskie, a nie lokalny przedruk.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Ktoregos pieknego dnia zrobilem sobie mala wycieczke po ksiegarniach. W pewnym momencie zauwazylem na polce ksiazke Imi Lichtenfelda Krav Maga How do you defend yourself. Slyszalem dobre opinie o niej i nie kosztowala zbyt wiele, wiec ja kupilem. Ksiazka okazala sie totalna klapa. W zasadzie nie uporzadkowana merytorycznie, nielogiczny sposob dobrania materialu (techniki malo przydatne) zupelnie ja dyskwalifikuje jako podrecznik. Osoba nie znajaca KM wyrobi sobie raczej negatywna opinie na jej temat.
Zdecydowanie odradzam wszystkim.
A może to jest wersja po hebrajsku ... spróbuj przerobić cały materiał raz jeszcze, tym razem zaczynając od ostatniej strony
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ksiazka jest po angielsku, probowalem od poczatku, probowalem od konca nawet wyrywkowo ze srodka. Za diabla nie moge pojac o co w niej wlasciwie chodzi.
Napisano Ponad rok temu
może twój angielski nie jest jeszcze na odpowiednim poziomie aby zrozumiec to co napisano w tej książce?OLAFF
ksiazka jest po angielsku, probowalem od poczatku, probowalem od konca nawet wyrywkowo ze srodka. Za diabla nie moge pojac o co w niej wlasciwie chodzi.
Napisano Ponad rok temu
i ową książkę z tego co pamiętam w postani PDF mam (jak komuś zależy to mogę odszukć)
ale szczerze jak przedmówcy mówią , zero chronologii, i w rzeczywistości to ja z niej nie skorzystałem wcale, filmy co innego (zwłaczsza pokazy krav albo klatkofe walky
na filmie widać co i jak i sobie można zwolnić i przejżeć n x...
Napisano Ponad rok temu
Co ciekawsze w ksiegarni angielskiej ksiazka Khana wydana w GB jest drozsza od ksiazki Lichtenfelda wydanej w Izraelu... Co do zawartosci tej pierwszej calkowicie sie z Toba zgadzam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to nie podręcznik samoobrony mający na celu naukę techniki z książki (na podstawie tekstu i obrazu), to raczej przegląd, coś w rodzaju małej encyklopedii KM - (technik KM z bronią, a więc mamy tu noże, pałki, pistolety, karabiny). Uczyć się z tej książki jest ciężko (tak jak i odradzałbym uczenia się czegokolwiek z encyklopedii), ale stanowi ona świetną pomoc metodyczną dla instruktorów, jest jakiś kłopot - luka w wykształceniu (czy też pamięć zawodzi, he he) otwiera się książkę pod hasłem np:... obrona przed kijem z góry - i wszystko jasne.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam, Thufir
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wyzsza szkola oficerska (we Wroclawiu)
- Ponad rok temu
-
kluby lub szkolenia w Wałbrzychu
- Ponad rok temu