:twisted: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Naduzycie???? :roll:Takie stwierdzenie to już czyste nadużycie (nie oceniam tu Tomiki aikido). Ciekawe skąd takie info: z netu, od innnych shihanów
:?
Napisano Ponad rok temu
NIEZWYKLE trafne spostrzezenie, Garry,Logicznie rozumując skoro nie miał pedagogiki to nie uczył też aikido :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lepszy timeing oraz moze wykorzeniloby przekonanie co niektorych, ze czlowiek vs noz to bardzo niefajny uklad.
Napisano Ponad rok temu
Dziadek nie stoi w zadnym profilu, tylko po prostu zszedl z linii ciecia, normalne. Od wiekow w szkolach miecza to robili, nawet poczatkujacy :wink: Zaden cud. Nikt jakis szczegolnych filozofii z tego nie wywodzil..........Za to patrzy sie na atakujacego, jak najbardziej. Moze widzisz tez gdzies jakis cien meguri?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Problem z Tobą Szczepciu jest taki, że ty przyjmujesz tylko fakty z jednej stronyNaduzycie???? :roll:
To sa fakty, szanowny Jon, fakty. W swojej najnowszej ksiazce obecny szef Tomiki aikido nawet o tym wspomina, cwiczyl w owym czasie z Kobayashi sensei w Osace.
Jestes zwyczajnie niedoinformowany![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a usilujesz mnie krytykowac
Napisano Ponad rok temu
a czemu miało by służyć owo niestukanie się ??
W.
Napisano Ponad rok temu
Mi tam rybka czy chcecie w to wierzyc czy nie. Kilku ludzi mi to potwierdzilo i mi wystarczy.Szczepciu, może i fakty może i naginanie faktów.
Napisano Ponad rok temu
Tak, w bokenie. 8)a czemu miało by służyć owo niestukanie się ??
W.
Chyba aby się ostrze nie szczerbiło.![]()
Napisano Ponad rok temu
Kolega zapewne omsknął się odrobinę. Nóż vs. gołe ręce to układ zabójczy. Jakakolwiek obrona musi być pod potężnym patronatem naszej szczęśliwej gwiazdy. A typowy aikidowy trening z tanto sprzyja niezdrowemu przekonaniu, że można się przed nożem cudacznymi technikami obronić. :wink:lepszy timeing oraz moze wykorzeniloby przekonanie co niektorych, ze czlowiek vs noz to bardzo niefajny uklad.
Z tego wynika, ze czlowiek vs noz to jest fajny uklad? Mozesz to rozwinac?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jasne. Szkoda tylko, że instruktorzy popełniają grzech zaniechania nie mówiąc tego początkującym. Bo z takiego przekonania mogą wyniknąć naprawdę niezdrowe sytuacje.
Napisano Ponad rok temu
Bo z takiego przekonania mogą wyniknąć naprawdę niezdrowe sytuacje.
Tyle w ogólności. Więcej szczegółów znajdziecie by google i na tych stronach (lub u znajomych, którzy takimi rzeczami się parają)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ano właśnie. Też się tak bawiliśmy i mógłbym powiedzieć to samo, co Ty.to co napisał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostrze może być prawdziwe, dopóki atak jest nieprawdziw.
Niemniej faktem jest, że ćwiczenia z ostrym nożem to zwyłkłe festyniarstwo
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu