Wogóle okrutnicy z was bo zapomnieliscie o mym 7 danie :wink:
spokojnie... Aiki naprawi... a my nadamy 8)
Napisano Ponad rok temu
Wogóle okrutnicy z was bo zapomnieliscie o mym 7 danie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście Ellis nie wie co to handjob. Niech wpisze zatem w google a potem zastanawia się, czy na pewno chce tego sandana. Jeżeli kolega Aiki to właśnie świadomie koleżance Ellis proponuje niech sam lepiej zajmie się rimjob. Jeżeli nie i to tak tylko wyszło przypadkiem i jego Hibernian English go zwiódł na manowce to najserdeczniej przepraszam i kajam się za tę potwarz. Pozdrawiam
Gwyn
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Potrzasanie szabelka (katanka?) I niech mi Redakcja nie wmawia, ze to kilku czlonkow poprzedniego zarzadu blokowalo:i ciag dalszy oliwy....
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
- usprawnienie pracy sekretariatu,
- biezaca aktualizacje strony,
- przyjazdy shihanow z Japonii,
- pisanie listow do aikidokow z informacja, o co chodzi
... bo zbyt stary jestem, by w to wierzyc (zwlaszcza punkt ostatni).
Jak bedzie z tymi obietnicami z jednej i drugiej strony - zobaczymy, mam pewne watpliwosci. Na szczescie ja swoj kolejny ebzamin zdam w Londynie , wiec nikogo weryfikowac nie bede musial!
A propos - moze P. Borowski zalatwi certyfikaty od Kanetsuki? Tak robi zdaje sie van Ravensberg w Holandii i zadne rozpoznanie nie jest konieczne. A kompetencji shihana K. chyba pan Prezydent nie podwazy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i druczki opłat do pobraniahttp://homepage.eircom.net/~aiki/aikido/
wisi ide spac.
ps.
oglosze tydzien dobroci dla panow z red.bud
Ładnie AIKI, bardzo ładnie. Jeszcze tylko statut i zgłoszenie rejestracyjne.
A gdzie headquoter ?
Napisano Ponad rok temu
Oj Apas Apas,
zarząd słabo działał bo się dzielił i obrażał zamiast robić robotę.
Na dzisiaj sprawy tak się mają, że tylko PFA może organizować w Polsce legalne egzaminy na KYU i DAN aikikai.
Napisano Ponad rok temu
Przychylam sie do zdania kolegi. Nie wrozy to nic dobrego dla polskiego aikido na przyszlosc.Samo wybielanie się i szukanie winnych. Nic nowego w Polsce, nic nowego...
Mocne wejście jak na Nowy Rok - zaprawdę.
Napisano Ponad rok temu
Ech Redakcjo, Redakcjo... MY - to jesteśmy czyści, bezwinni i cnotliwi takoż, jako ta lelija bielusieńka. ONI - od zawsze dołki kopali i utrudniali pracę Zarządu tudzież PFA całego z wiadomego powodu. .
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam i kajam sie Kurmie Proponuje powolac kolege na stanowisko Szefa Departamentu Spraw Wewnetrznych - stanowisko moze i tajne, ale za to jak wplywowe (podsluchy, prowokacje, akcje na tylach i rozpracowywanie konkurencji... Normalnie ninja aikido )Buuuuu - ja widzę kto tu rządzi. Niby pmasz jest chiefem, ale APAS zrobił listę (NA KTÓREJ MNIE NIE MA, MIMO IŻ ZGŁOSIŁEM SIE W CZOŁÓWCE!!!! ) i taka poszła do druku.
Jak to jest, że nie docenia się prawdziwego poświęcenia i oddania sprawie??!!! :nie:
TO pmasz:
do oferty dojo YAKUZA proponuję dodać korespondencyjne kursy AIKIDO wraz z korespondencyjnymi egzaminami do 5 dana włacznie.
oczywiście przy opłacie z góry za 72 miesiące - za egzamin na 1 dana zniżka.
pozdrawiam i idę się upić z powodu tego, że czuję się wyrolowany
kurm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Redakcjo szanowna - jako osoba inteligentna wielce zrozumiesz zapewne, ze nie ma podstaw by przyjac Twe slowa za dobra monete. Otoz tak sie sklada, ze ludzie od odlamowcow twierdza, ze odeszli, bo sie wlasnie w ramach zarzadu wykazac nie mogli i ich pomysly na PFA byly a priori negowane i potepiane. Ja rozumiem Twoj punkt widzenia - jakby zrobili tak, jak my chcemy, tobysmy sie dogadali. Oni widza to tak samo, tylko... gdybyscie to wy zrobili tak, jak oni chca, toby dobrze bylo. Dla mnie, ogladajacego sprawy z zewnatrz, racje obu stron sa rownowazne ze wskazaniem na rozlamowcow, bo to oni zaryzykowali robienie czegos od nowa...Oj Apas Apas,
zarząd słabo działał bo się dzielił i obrażał zamiast robić robotę.
Dlaczego Borowski i Krac nie potrafili naprawić swoich błędów w ramach federacji tylko muszą zakładać nową to o to należy ich zapytać.
Kanetsuka sensei za każdym razem kiedy egzaminował w Polsce uzyskiwał na wniosek PFA zgodę z Hombu. Takie są zasady i regulamin Hombu. Jeżeli ktoś będzie coś załatwiał sobie na "lewo" wykorzystując nieszczelności systemu (czytaj będzie udawał że na stałe ćwiczy w UK) to jego sprawa. Rolą Prezydenta jest pilnowanie zasad a te są opisane w regulaminie międzynarodowym Hombu.
Na dzisiaj sprawy tak się mają, że tylko PFA może organizować w Polsce legalne egzaminy na KYU i DAN aikikai.
Jeśli ktoś będzie łamał zasady to musi zdawać sobie sprawę, że narusza regulamin Hombu, a nie udawać że nic się nie stało.
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam i kajam sie Kurmie Proponuje powolac kolege na stanowisko Szefa Departamentu Spraw Wewnetrznych - stanowisko moze i tajne, ale za to jak wplywowe (podsluchy, prowokacje, akcje na tylach i rozpracowywanie konkurencji... Normalnie ninja aikido )
Napisano Ponad rok temu
Tak więc mamy i polskie aikido. :wink: A co z resztą świata?Nie wrozy to nic dobrego dla polskiego aikido na przyszlosc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu