z rodzicami na SW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ojciec zawsze byl, jest i prawdopodobnie bedzie (taki charakter) przeciwny wszystkiemu co robie, z walka na czele. przyzwyczailem sie.
Napisano Ponad rok temu
U mnie zaczelo sie to tak ze moja mama zobaczyla jakis plakat reklamujacy karate i zapytala sie mojego brata czy chcialby pojsc zobaczyc.
Ja oczywiscie jako mlodasza siostra musialam doczepic sie do mojego brata i tak oto majac 7 lat zaczelam trenowac karate.
Na poczatku trenowalam tylko po to zeby miec taki sam pas jak moj brat (przez pierwsze 2,5 roku mialam bialy pas ) on szybko awansowal wiec nie nadazalam za nim :wink: pozniej on przestal trenowac, mi nie chcialo sie samej chodzic na treningi i po roku tez zaprzestalam treningu.
Teraz po prawie 9 latach wrocilam do tej samej sekcji, trenuje juz prawie od roku i nareszcie mam wyzsze kyu od mojego brata
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i teraz cieszy sie z moich postepow razem ze mna :-)
oboje jestesmy zadowoleni - ja, ze swoich treningow, a ona, ze potrafie pogodzic wszystko i pewnie, ze zdrowo sie rozwijam :-)
Napisano Ponad rok temu
teraz ja sam mam trzy letniego synka i ja również chcę pchnąć go jakoś w świat SW, oczywiście nic na siłę. póki co ćwiczymy dużo na tarczy + siłowanie się na dywanie
Napisano Ponad rok temu
tak, na pierwszą sekcję ( czyli zapasy ) wypchnęła mnie ... babcia
ej Olaff, ale chyba nie sparowałeś z Babcią co? :wink:
żeby nie było oftopowo:
sam się na aiki zapisałem, bo już lat tyle miałem, że mi wolno było (29 ;-) ).
dziwi mnie natomiast postawa ojca, który zawsze chetny do ogladania, co też synek na różnych slach wyrabia (przewaznie w grach zespołowych), zupełnie nie jest zainteresowany jakie my tam fikołki wyczyniamy na macie. Wprawdzie czasami pyta, ale ogladać nie chce.
sam bedąc ojcem, czekam aż córka dorośnie do odpowiedniego wieku i zacznie smiagać ze mną na zajecia. moze będzie fajnie
pozdr
kurm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do tego wujka, to nawet kiedy nie ma treningow, ja sobie z nim na silownie chodze itp Ogolnie cos jak wlasny trener Kazda osoba startujaca w zawodach w kick, szczegolnie Polsce Poludniowo-Wschodniej zna tego pana sedziego
Pozdrawiam Szczegolnie wujka ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jednoreki morderca
- Ponad rok temu
-
Kto cwiczy ninjitsu ?
- Ponad rok temu
-
tropem jiu jitsu w Kobyłce