Napisano Ponad rok temu
Re: Czy to jest dobra sekcja????
Zamieszczam tutaj słowa p. Dariusza Muraszko
Szanowni Państwo
Dziękuję za liczne e-maile. Nie sądziłem, że style zawierające techniki legendarnych Pięciu Zwierząt Shaolin staną się przedmiotem tak olbrzymiego zainteresowania. Jednak z przykrością informuję, że nasze stowarzyszenie nie prowadzi zajęć w systemie seminaryjnym. Nadmienię, że na terenie kraju funkcjonują inne ośrodki propagujące style nawiązujące do tradycji systemu Wu Xing Quan (Hung Gar - Warszawa, Choy Lee Fut - Kraków, Choy Li Fut - Szczecin). Polecam też Gdyńską Szkołę Luo Han, w której zajęcia prowadzi instruktor Sławomir Pawłowski. Jest on kompetentnym nauczycielem jednej z odmian "Boksu Pięciu Zwierząt Kung-Fu".
Osobom mieszkającym w zasięgu działalności Stowarzyszenia Hu Lung Pai Kung-Fu w Polsce, proponuję uzbroić się w cierpliwość. Zapisy zostaną wznowione za kilka miesięcy i bardzo proszę w tej sprawie nie przysyłać już e-maili. Obecnie (co szczególnie odczuwają bardziej zaawansowani uczniowie) mamy nadkomplet ćwiczących.
Proszę też mieć na uwadze, iż style oparte na zachowaniu się zwierząt, choć "naturalne", mogą nie wszystkim odpowiadać. Przed podjęciem treningu Hu Lung Pai proponuję zapoznać się z moją książką pt. "Hu Quan - Pięść Tygrysa". Za kilka miesięcy będzie do nabycia w naszych sekcjach.
Przepraszam, że nie wszystkim internautom udzieliłem (udzielam) natychmiastowych odpowiedzi. Z uwagi na brak czasu nie często korzystam z komputera.
Jeszcze raz dziękuję za życzliwe listy,
Dariusz Muraszko.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]