Ratunku... wysypka!
Napisano Ponad rok temu
Po pocięciu nożem około 3 kg obgotowanych świńskich skór (brudna robota)i umyciu w/w narzędzia płynem do mycia naczyń na powierzchni testudo pokazały się dziwne kropeczki . W miejscach nie pokrytych powłoką nic się nie stało. Wysypka powstała wyłącznie na powłoce i tylko do wysokości ,która stykała się z tłuszczem . Nie mogę dać fotek ponieważ mój cyfrak to zwłoki, a pozatym baterie już nie pociągną lampy. Paskudne to ustrojstwo wygląda jak RDZA POWIERZCHNIOWA ( sam nie wierzę ,że to napisałem) i nie mam pojęcia co to jest i jak to usunąć. Nie chcę kombinować , może ktoś wie jak się tego pozbyć i co to u diabła jest?
P.S - shrapnelek sprawdził sie znakomicie .
Napisano Ponad rok temu
Ja miałem kiedyś tak jak nie umyłem Mili po "koszeniu" trawnika ale wyczyściłem to zwykłym płynem do naczyń i "ostrą" gąbką. Cola też powinna się sprawdzić (kiedyś hydraulicy przetykali u mnie w domu rury cola... SMACZNEGO!!!)
Napisano Ponad rok temu
Jeśli to rdza to daj się nożykowi coli napic! Biedaczek pewnie chory jest bo mu pić nie dajesz...
Ja miałem kiedyś tak jak nie umyłem Mili po "koszeniu" trawnika ale wyczyściłem to zwykłym płynem do naczyń i "ostrą" gąbką. Cola też powinna się sprawdzić (kiedyś hydraulicy przetykali u mnie w domu rury cola... SMACZNEGO!!!)
Cola działa na rdzę , a to cholerstwo ni jak rdzą być nie powinno . Jeszcze poczekam , a jak nikt nic nie wymyśli to jutro spróbuję z colą .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lepiej czymś delikatnym do usuwania mocnych zabrudzeń
możesz zetrzeć troche powłoki czyszcząc czymś ściernym - sama klinga luzik ale powłoki to szkoda.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...Męczy mnie jednak pytanie ,co to do cholery jest i jak tak szybko wlazło na ostrze...
Może świniak miał ospę? I się przerzuciło na nóż? (:
Ja odrdzewniałem różne rymcerskie swoje sprzęty płym do mycia naczyń "Ludwik" rozpuszczonym w ciepłej wodzie. Tylko po takim zabiegu trzeba było szybko suszyć. Może pomoże i tutaj.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Plamki nie były wżerami, ale nie byly także napowierzchniowe. To co pozostało z trudem widać na fotkach:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Niestety nie mam pojęcia czy pojawiło się to wyniku kontaktu z gorącym tłuszczem , czy też muszę zweryfikować swóje bezgraniczne zaufanie do oliwki do golarek?
Napisano Ponad rok temu
Sorry, ale na tych zdjęciach nic nie widać.
Widać, jak się dobrze przyjrzeć . Te kropeczki na pasie około 1-2 cm od krawedzi ostrza , które można wziąć za szum cyfrowy to właśnie owa wysypka . W naturze dużo bardziej widoczne ,tu wydają się być poprostu spowodowane złą jakością zdjęcia, a jednak to właśnie to . Niestety na lepsze zdjęcia nie mam szans . ( Cyfrak -złom i lampa nie działa , a światło dzienne słabe . W sztucznym wogóle nic nie dało się sfotografować . Zrobiłem kupe fotek te niestety są najlepsze )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no ni bolca nie widziałem - ale przy okazji - nabyłem ostatnio shrapnela i wkurza mnie linia ostrza na lewej stronie noza - pijany szlifierz był chyba na szychcie :? - u Ciebie jest elegancja Francja? czy też deczko nierówno???
No, jakby minimalnie się zwężała w kierunku rękojeści , ale chyba się czepiam ,bo wcześniej tego nie luknąłem . Poza tym jestem zachwycony. Nareszcie kosa , którą można bez obawy o uszkodzenie robic co
tylko Ci się żywnie podoba . Ideał na EDC do domu i ogrodu. Tylko trochę płoszy ludzi jak go niechcący przyfilują na pasku. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nareszcie kosa , którą można bez obawy o uszkodzenie robic co
tylko Ci się żywnie podoba . :wink:
Hmmmm, a co z wysypką po użytkowaniu, jakaś alergia czy może dioksyny?
Napisano Ponad rok temu
P.S. - nie zamierzam go sprzedawać i nie tracham reklamy :wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeśli zrozumiałem dobrze - to rżnołeś skóry ze świniaka - zamierzasz nakarmić nimi jakieś zwierze?eśli tak to pomyśl czy warto garzine truć...skoro u takiego twardziela jak Shrapnel wywołały wysypku...
Nie dał bym tego Kangoorowi za nic w swiecie , to bydle je lepiej odemnie .
Sąsiadka prosiła to pochlastałem . Zwsze to jakaś zabawa. :twisted:
Sam sobie robię OT :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Narodowy Spis Folderów CRK
- Ponad rok temu
-
Narodowy spis Ontario/RAT
- Ponad rok temu
-