Kajdanki...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W pierwszym wypadku albo będziesz kolesia cały czas trzymał do czasu przyjazdu patrolu, a to moze potrwać, albo mu coś wyłamiesz, co jest zdecydowanie gorszym rozwiązaniem od bransoletek.
Napisano Ponad rok temu
niech Ci bedzie ale polskiego prawa nie zmienisz, a ja i tak wole dzwignieNo jest spora różnica między dźwignią a kajdankami.
W pierwszym wypadku albo będziesz kolesia cały czas trzymał do czasu przyjazdu patrolu, a to moze potrwać, albo mu coś wyłamiesz, co jest zdecydowanie gorszym rozwiązaniem od bransoletek.
Zelazny Wilku uczony bylem ze jak gosc cie atkuje ( piesciami) to nie mozna go skuc, dopiero gdy zaatakuje niebezpiecznym narzedziem masz prawo go skuc to wiem napewno pod kontem innych przypadkow nie dam odpowedzi gdyz najprosciej nie jestem w stanie jej udzielic.polskie prawo jest dziwne i my tego nie zmienimy..
pozdro all.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
własnie tak..nalezy opprosic aby poczekał na policje..ale..gdyby chciał uciekac możemyy go przytrzymac..chwyt...dzwignia...byle nie kajdanki...gdybysmy nie dawali rady a atak by nie ustawał to wtedy trzeba go pacyfikowac wselkimi metodami.Z tego co między innymi napisał cougar, wychodzi że tak - różnica jest.
Takie jest moje zdanie.
Bo jak w inny sposób chcesz kogoś zatrzymać?
Przecież nie poprosić zeby poczekał na policję :wink:
policjant w czasie interwencji trafia na ogresywnego goscia...rzuca sie i bluzga..agresja 10!...i co ?? kajdanek nie uzywa aż do momentu podjecia decyzji o jego zattrzymaniu..dopiero zatrzymanemu w mysl prawa (ustawa o policji art. 15 pkt chyba 6) może nałozyc kajdanki...nastepnie sporzadza z tego protokół a zatrzymany mma kupe praw włącznie z zażaleniem sie do sadu na sposób i zasadność zatrzymania...jak widac kajdanki to sprzet obwarowany pewnymi trudnosciami w użyciu ..
natomiast jeskli policjant zastosuje chwyt do czasu az osobnik sie uspokoi to nic nie pisze..tylko dokumentuje to w notatniku słuzbowym lub notatce...proste i łątwe do stosowania nawet jak gośc lezy na glebie...NIE JEST ZATRZYMANY;)...róznica jest prawda ????
Napisano Ponad rok temu
tzn tasmy zaciskowe.
Przy pasie taktycznym zawsze mam ich w chuj.
Sa na rowni z kajdankami?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
te pytania takie glupie ale sorki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trzymanie gardy,prawidłowo
- Ponad rok temu
-