Nieuwaga
Napisano Ponad rok temu
Pisze bo sie wkurwilem.
Jest sobie trening, sparringi. Kumpel mowi luzno. No to pykam sobie luzno, ale ten zaczyna sie napalac i kopie lowkicki calkiem mocno. No wiec niewiele myslac postanowilem dac mu w baniak z nogi. Gosc akurat opuscil lapy i rozwalilem mu warge. No to ten do mnie z morda, co ja sobie mysle, luzno mialo byc, co ja jestem, jak on opuszcza garde to ja mam nie kopac itp. Na co ja 8O Pytam o co chodzi, nie bylo przeciez komandy przerwac walke, a Sensei zawsze powtarza zeby byc uwaznym i nie olewac sobie tylko sie przylozyc. Wkurwia mnie to ze czasem jak trenuje z kims to gosc w srodku cwiczenia zaczyna sie rozgladac dookola, nie jest skupiony, gada caly czas, olewa sobie a jak obrywa to jest na mnie. Ok, ja tez czesto zartuje sobie z partnerem ale zawsze trzymam garde a jak juz obrywam to nie zwalam na innych.
Ech...
No, napiszcie cos, moze to nie tylko mnie spotyka...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
5 szwow na łuku brwiowym :?
Napisano Ponad rok temu
Ale jakby cos takiego mi sie zdarzylo, tylko bym podziekowal. Oberwie czlowiek raz, dwa to sie kurwa nauczy.
Czasami jeszcze zdarza sie tak, ze ktos napierdala mnie na lajtowym treningu ciut za mocno. W momencie kiedy bym sobie chcial pocwiczyc dane kopniecie czy cokolwiek technicznie, a partnerowi tez by sie pzrydalo. A koles napierdala jak tasma forda.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak partner nie odpowiada (za mało skupiony na treningu) to lepiej go wymień a nie dawaj mu takich "lekcji". :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie trenuje caly czas z jednym partnerem, zeby sie nie przyzwyczajac do schematu walki. Niemniej jednak to kumpel z klubu, ktorego lubie, ale nie wiem z jakiej paki wyskoczyl z takim tekstem...Liczmistrz:
Jak partner nie odpowiada (za mało skupiony na treningu) to lepiej go wymień a nie dawaj mu takich "lekcji". :wink:
Hmmm, nie wiem czy Ty dobrze zrozumiales (albo ja) ale ja nie chce zwalac na nikogo winy tylko zrozumiec o co chodzi!Tylko w moim przypadku nie ma na kogo winy zwalic :?
Napisano Ponad rok temu
No to ten do mnie z morda, co ja sobie mysle, luzno mialo byc, co ja jestem, jak on opuszcza garde to ja mam nie kopac itp.
Na luz to sobie mozna pozwolic po treningu. Nie moge zniesc takiego 'luzackiego' podejscia do treningow. Albo sie cos robi porzadnie albo sie nie robi wcale.
Napisano Ponad rok temu
Przesadzasz, ja jak chodziłem potrafiłem czasami większość treningu przegadać.Na luz to sobie mozna pozwolic po treningu. Nie moge zniesc takiego 'luzackiego' podejscia do treningow. Albo sie cos robi porzadnie albo sie nie robi wcale.
Przykładać to się warto do rzeczy ważnych a nie spinać się podczas odpoczynku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem lajtowy sparring ale bez przesady, nawyk trzymania gardy i uwagi należy sobie wyrabiać
Napisano Ponad rok temu
Ja rozumiem jak ktos chce sobie popykac szybko i technicznie uzywajac mniej sily. No ale jezeli mowi ze tak chce, to niech nie robi inaczej! No i niech sie nie rozdrabnia, tylko potrenuje porzadnie.No to ten do mnie z morda, co ja sobie mysle, luzno mialo byc, co ja jestem, jak on opuszcza garde to ja mam nie kopac itp.
Na luz to sobie mozna pozwolic po treningu. Nie moge zniesc takiego 'luzackiego' podejscia do treningow. Albo sie cos robi porzadnie albo sie nie robi wcale.
Campo - szybkiego powrotu do pelni zdrowia zycze w takim razie.
Pozdrawiam
P.S. Tylko u mnie takie sytuacje sie zdarzaja, czy wy tez mieliscie podobne?
Napisano Ponad rok temu
Heh, dopiero jak czlowiek zacznie ćwiczyc zdaje sobie sprawe z tego ile rzeczy moze go boleć
Ile bylo kontuzji podczas walk, zarówno moich jak i z mojego powodu to jusz niebardzo pamietam, ale podczas "uników" to pamietam jak kiedys raz gosciowi z dynki rozwalilem łuk brwiowy Na szczęscie to byl spoko gosc, trenujacy jusz ze 20 lat, i niejedno jusz przeszedl na treningach.
Napisano Ponad rok temu
Także nawet przykra lekcja może nauczyć czegoś ważnego.
Napisano Ponad rok temu
pzodr.
Napisano Ponad rok temu
nie dobrze...trzeba się wyluzować 8)Pisze bo sie wkurwilem.
Pozdrawiam
A to że gość dostał, cóż zdarza się. To tylko trening ( a może i "aż" )
Pozdrawiam :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
związki a MA
- Ponad rok temu
-
Jak dobrać długość BOKKENA ??
- Ponad rok temu
-
Humanista a ścisły <= wpływ na naukę SW