Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nieuwaga

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

budo_liczmistrz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2877 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nieuwaga
Drogie Budo!
Pisze bo sie wkurwilem.
Jest sobie trening, sparringi. Kumpel mowi luzno. No to pykam sobie luzno, ale ten zaczyna sie napalac i kopie lowkicki calkiem mocno. No wiec niewiele myslac postanowilem dac mu w baniak z nogi. Gosc akurat opuscil lapy i rozwalilem mu warge. No to ten do mnie z morda, co ja sobie mysle, luzno mialo byc, co ja jestem, jak on opuszcza garde to ja mam nie kopac itp. Na co ja 8O Pytam o co chodzi, nie bylo przeciez komandy przerwac walke, a Sensei zawsze powtarza zeby byc uwaznym i nie olewac sobie tylko sie przylozyc. Wkurwia mnie to ze czasem jak trenuje z kims to gosc w srodku cwiczenia zaczyna sie rozgladac dookola, nie jest skupiony, gada caly czas, olewa sobie a jak obrywa to jest na mnie. Ok, ja tez czesto zartuje sobie z partnerem ale zawsze trzymam garde a jak juz obrywam to nie zwalam na innych.
Ech...
No, napiszcie cos, moze to nie tylko mnie spotyka...
Pozdrawiam
  • 0

budo_menthol
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 229 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Re: Nieuwaga
Trzeba mu bylo jeszcze raz przylutowac :wink:
  • 0

budo_vince
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4029 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak ktos sie napala czemu mu nie ddac... A za mawashi kumpel Ci podziekowac powinien, ze mu zasygnalizowales zly nawyk opuszczania rak.
  • 0

budo_tae tad
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2258 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

ostatnio byl wypadek u mnie na treningu

5 szwow na łuku brwiowym :?
  • 0

budo_kapral
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3301 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

ja czasem jak na kacu ide na trening, to przez garde mi pzrechodzi zcesto;)

Ale jakby cos takiego mi sie zdarzylo, tylko bym podziekowal. Oberwie czlowiek raz, dwa to sie kurwa nauczy.

Czasami jeszcze zdarza sie tak, ze ktos napierdala mnie na lajtowym treningu ciut za mocno. W momencie kiedy bym sobie chcial pocwiczyc dane kopniecie czy cokolwiek technicznie, a partnerowi tez by sie pzrydalo. A koles napierdala jak tasma forda.
  • 0

budo_liczmistrz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2877 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To bywa tak z niektorymi ludzmi. Sparujemy sobie i on nagle sie odwraca, rozglada, poprawia, zaczyna gadac. Natomiast z innymi po prostu sparring, czasem gadka podczas, ale ciagle skupieni. Jak przejdzie przez garde, to tylko pytanko czy wszystko ok i leci dalej. Raz prawie zaliczylem ko taka obrotowke zebralem ale nie mam tego za zle, to moja wina ze opuscilem garde. A jak ja jebne gosciowi, rozwale warge, czy lutne w cymbal to jest na mnie bo kopie wtedy co oni gardy nie maja.
  • 0

budo_muchol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 742 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Liczmistrz:
Jak partner nie odpowiada (za mało skupiony na treningu) to lepiej go wymień a nie dawaj mu takich "lekcji". :wink:
  • 0

budo_rolnikzz
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 304 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Za mlodszego mlodu...jak trenowalem wysoce brawurowy i dziki styl...tsunami&shotokan... (bo w mojej metropolii nic innego wtedy nie bylo) sparowalem sie z corka miszcza... byla starsza trzy lata i pretendowala do czarnego pasa..(zdobyla go) przez nieuwage wybralem z polobrotu pieta w paszcze :) do dzis trzymam garde na widok kobiety :)
  • 0

budo_campo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 905 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mnie jakieś tydzień temu podczas sparingu żeberko nie wytrzymało kolana na brzuch i teraz mnie boli gdy sobie kaszle, kicham, ****, zawiązuję buty... Tylko w moim przypadku nie ma na kogo winy zwalic :?
  • 0

budo_liczmistrz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2877 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Liczmistrz:
Jak partner nie odpowiada (za mało skupiony na treningu) to lepiej go wymień a nie dawaj mu takich "lekcji". :wink:

Ja nie trenuje caly czas z jednym partnerem, zeby sie nie przyzwyczajac do schematu walki. Niemniej jednak to kumpel z klubu, ktorego lubie, ale nie wiem z jakiej paki wyskoczyl z takim tekstem...

Tylko w moim przypadku nie ma na kogo winy zwalic :?

Hmmm, nie wiem czy Ty dobrze zrozumiales (albo ja) ale ja nie chce zwalac na nikogo winy tylko zrozumiec o co chodzi!
  • 0

budo_menthol
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 229 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No to ten do mnie z morda, co ja sobie mysle, luzno mialo byc, co ja jestem, jak on opuszcza garde to ja mam nie kopac itp.

Na luz to sobie mozna pozwolic po treningu. Nie moge zniesc takiego 'luzackiego' podejscia do treningow. Albo sie cos robi porzadnie albo sie nie robi wcale.
  • 0

budo_muchol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 742 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na luz to sobie mozna pozwolic po treningu. Nie moge zniesc takiego 'luzackiego' podejscia do treningow. Albo sie cos robi porzadnie albo sie nie robi wcale.

Przesadzasz, ja jak chodziłem potrafiłem czasami większość treningu przegadać.
Przykładać to się warto do rzeczy ważnych a nie spinać się podczas odpoczynku.
  • 0

budo_campo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 905 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Liczmistrz, dobrze zrozumiałem... tylko, że w Twoim przypadku koleś jest sam sobie winny i nie rozumiem dlaczego miał pretensje, a w moim winne są moje słabe kości no i nie mogę do nikogo wyskoczyć z "mordą" :)
  • 0

budo_human_metal
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 62 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

W bodajrze budo-multimedia jest topic o avatarku Combata i o tym aby trzymać gardę nawet przy stole, więc niech twój kolega się uczy :twisted:

Rozumiem lajtowy sparring ale bez przesady, nawyk trzymania gardy i uwagi należy sobie wyrabiać
  • 0

budo_liczmistrz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2877 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No to ten do mnie z morda, co ja sobie mysle, luzno mialo byc, co ja jestem, jak on opuszcza garde to ja mam nie kopac itp.

Ja rozumiem jak ktos chce sobie popykac szybko i technicznie uzywajac mniej sily. No ale jezeli mowi ze tak chce, to niech nie robi inaczej! No i niech sie nie rozdrabnia, tylko potrenuje porzadnie.

Campo - szybkiego powrotu do pelni zdrowia zycze w takim razie.
Pozdrawiam
P.S. Tylko u mnie takie sytuacje sie zdarzaja, czy wy tez mieliscie podobne?
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Ja miałem na sekcji kilka os. z którymi zawsze przed sparingami sobie mówiliśmy - "1 - ale tym razem lajtowo - 2 - okej lajtowo", a czasami jusz po kilkunastu sek. krew leciala. Heh fajnie było, tylko ze ja jak mialem jakas drobna kontuzje to wolalem sie na walkach niepokazywac :oops: , bo zwykle kończyło sie to jeszcze groxniejsza kontuzja.
Heh, dopiero jak czlowiek zacznie ćwiczyc zdaje sobie sprawe z tego ile rzeczy moze go boleć :D

Ile bylo kontuzji podczas walk, zarówno moich jak i z mojego powodu to jusz niebardzo pamietam, ale podczas "uników" to pamietam jak kiedys raz gosciowi z dynki rozwalilem łuk brwiowy :D Na szczęscie to byl spoko gosc, trenujacy jusz ze 20 lat, i niejedno jusz przeszedl na treningach.
  • 0

budo_niebieski
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 213 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mnie się kiedyś zdarzyło, że ja zluzowałam za szybko pod koniec walki - choć sensei sto razy powtarzał, że trzeba być czujnym. Jak zarobiłam w twarz (bez zbędnej masakry oczywiście ale poczułam) to od jednego razu załapałam co to znaczy postawa gotowości do walki :D
Także nawet przykra lekcja może nauczyć czegoś ważnego.
  • 0

budo_michas
  • Użytkownik
  • 3 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak człowiek nie oberwie to sie nie nauczy :D
  • 0

budo_charlie novak
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 160 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak facet nie rozumie nauki to nie cwicz z nim....moze kiedys zrozumie a jak nie przyklada sie to jego problem...

pzodr.
  • 0

budo_marshall loh
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 77 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pisze bo sie wkurwilem.
Pozdrawiam

nie dobrze...trzeba się wyluzować 8)
A to że gość dostał, cóż zdarza się. To tylko trening ( a może i "aż" )
Pozdrawiam :-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024