moim zdaniem raczej Holendrzy, ale czy morscy to nie wiemFajki wodnej używają zapewne Indianie morscy.
aikido skuteczna samoobrona???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nic a wolisz dyskutowac o fajkach czy o skutecznosci?Mam takie pytanie: co ma wspólnego fajka ze skutecznością aikido?
zreszta zauwazylem, ze tematy typu skutecznosc albo ulica maja zazwyczaj bardzo duzo postow, z czego 80-90% nie na temat ciekawe czemu ? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Ale jak powszechnie wiadomo, Miyazawa sensei był argentyńczykiemFajka wodna raczej z tzw. Bliskim Wschodem mi się kojarzy Mam takie pytanie: co ma wspólnego fajka ze skutecznością aikido? :wink: Choć śp. Kenzo Miyazawa shihan kopcił cygarami jak parowóz... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale jak powszechnie wiadomo, Miyazawa sensei był argentyńczykiemFajka wodna raczej z tzw. Bliskim Wschodem mi się kojarzy Mam takie pytanie: co ma wspólnego fajka ze skutecznością aikido? :wink: Choć śp. Kenzo Miyazawa shihan kopcił cygarami jak parowóz... :wink:
Taa, z lekka pożółkłym ze starości i od dymu tytoniowego... :wink:
Napisano Ponad rok temu
A(duże)rgentyńczykiem, ofkors BTW - wychodzi na to, że faja wodna dobrem ogólnoświatowym jest! Faja rulez! (Jak kiedyś Atari)Ale jak powszechnie wiadomo, Miyazawa sensei był argentyńczykiemFajka wodna raczej z tzw. Bliskim Wschodem mi się kojarzy Mam takie pytanie: co ma wspólnego fajka ze skutecznością aikido? :wink: Choć śp. Kenzo Miyazawa shihan kopcił cygarami jak parowóz... :wink:
Taa, z lekka pożółkłym ze starości i od dymu tytoniowego... :wink:
Napisano Ponad rok temu
(Jak kiedyś Atari)
Musisz nam przypominać o tych traumatycznych przeżyciach.
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
Traumę w kwestii Atari to może Złomodorowcy mieli... Ja jako prawdziwy, szanujący się Spectrumniak, piszący porywające programy w basicu i asamblerze z80 miałem zarówno Złomodorowców jak i Ataryniarzy w głębokim i niewątpliwie zasłużonym poważaniu. Z chłopakami (i dziewczynami) od amstrada się dogadywałem, bo CPC też na zilogu chodziły i CP/M uruchamiały...(Jak kiedyś Atari)
Musisz nam przypominać o tych traumatycznych przeżyciach.
Uzdrawiam
Emerque
(jeśli ktoś to zrozumiał, to znaczy że stary jest jak i ja więc niech się na priva odezwie to jakiś skansen założymy )
APAS (na blaszaka przechrzczony)
Napisano Ponad rok temu
...APAS (na blaszaka przechrzczony)
Swoją drogą jak to jest, że się wszyscy Trumniarze, Ataryniarze czy Amstradziarze (to nacje są, więc chyba z Dużej trzeba?) na Windę przesiedli, a tylko część Postkomodorowców czyli Amigersów na Maczki? Szejpsziftera to czyżby zasługa?
Wyrobiwszy w ten sposób te 90% postów nie na temat, daję sobie póki co bana i nie piszę w tym wątku nic więcej.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
90% postów nie na temat...
wic wrocmy do tematu.
czy was tez nurtuje problem. aikido na ulicy.
Aikido w wielkim miescie. na ulicach miasta.
czy taki Segal dal by rade Godzilli.
??
co ze skutecznoscia??
Napisano Ponad rok temu
A tam - aikido na ulicy... Aikido na leśnym dukcie, to jest dopiero temat! Albo skutecznośc aiki w konfrontacji z urzędem skarbowym! Albo: irimi nage a wzrost populacji kobry królewskiej (Naja hannah) na Filipinach! Lub może tak: tai sabaki a uniki świadków przed komisj śledczą... Itepe, itede...90% postów nie na temat...
wic wrocmy do tematu.
czy was tez nurtuje problem. aikido na ulicy.
??
co ze skutecznoscia??
90 procent postów nie na temat, no bo co pisać na ten temat?
Napisano Ponad rok temu
??
No jasne... tylko, że musiałby użyć ze 7 błyskawicznych tenkanów. Bardziej stawiałbym na King Konga...jemu wystarczyłby jeden tenkan i jedno mae ukemi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kantale - a przeczytałaś temat tego topiku? No my właśnie o tym piszemy!zaraz, miski, o skutecznosci aikido na ulicy to chyba sa ze dwa osobne topiki juz, prosze nie wprowadzc misz maszu... :bad-words:
Napisano Ponad rok temu
a w ogole to kto mi wymasuje bark... bo mnie boli (i to chyba nie od padow - tylko jak nie od padow, to nie wiem od czego)
Napisano Ponad rok temu
Pewnie spisz na boku i na jednej poduszce? Podluz druga, powinno pomocnie, bo piszemy o samoobronie a nie o skuteczosci na ulicy... :roll:
a w ogole to kto mi wymasuje bark... bo mnie boli (i to chyba nie od padow - tylko jak nie od padow, to nie wiem od czego)
sz(tez majacy 2 poduszki do spania)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poproś Don Zena, on wygląda jak stary znawca chińskiej akupunktury, więc z pewnością Ci pomoże!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie spisz na boku i na jednej poduszce? Podluz druga, powinno pomoc Smile
sz(tez majacy 2 poduszki do spania)
Niekoniecznie. Wszystko zależy od wielkości poduszki. Czasami jedna to już za dużo. Najlepsze do spania są poduszki ze stabilizatorem szyjnego odcinka kręgosłupa. W Warszawie można kupić za około 130 PLN w sklepach ze sprzętaem rehabilitacyjnym.
eee. a ja naiwna, myslalam, ze sie ktos do masowania zglosi... ;(
Zajrzyj do profili
Uzdrawiam
Emerque
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikido w "cywilu"
- Ponad rok temu
-
PMASZ - 3 dan, and 2 dany także - gratki
- Ponad rok temu
-
Macie na kimonach naszywki waszego stylu aikido?
- Ponad rok temu
-
Mycie maty
- Ponad rok temu
-
Uszkodzony uke??
- Ponad rok temu
-
Honorowe dany - Chwyt marketingowy?
- Ponad rok temu
-
Steven Seagal - czy dla tego zacząłes trenowac Aikido ?
- Ponad rok temu
-
Aikido-------------- > rekreacja ??????
- Ponad rok temu
-
Nieformalne zwyczaje w dojo
- Ponad rok temu
-
Ulica i aikido!
- Ponad rok temu