Byłbym wdzięczny za parę słów o nożu, oraz ogólnie o n690 w BM.
P.S. - Rybak , jeśli się nie mylę posiadasz to cudo , może mała recka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rybak go ma z 440C. Ja też pytałem jak to jest w praktyce z tą N690, jakie wrażenia z użytkowania i porównanie z innymi stalami. W zasadzie nikt mi nie był w stanie konkretnie odpowiedzieć. Na razie widzę wokół tej stali głównie "propagandę sukcesu" :-) ale konkretnych rzetelnych testów użytkowych jakoś nie widać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co znalazles, jakies info n/t n690??
podzielilbys sie z nami...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tak - u mnie sie nie ma do czego przyczepic, ale wiorki rzeczywiscie som.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O N690 na forum było. Na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] masz Col Moschina z tej stali w recenzji Seikena.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No właśnie, marketing i propaganda... Może kiedyś doczekam się testu w stylu: "Wziąłem 2 BM Gamery jeden z 440C drugi z N690, przeciąłem X metrów tektury i lin, rozprułem X drzrwi od lodówek ;-) wystrugałem , przerąbałem X kijków, robiłem to, to i tamto. Po czym stwierdziłem, że ostrze ze stali XXX jest lepsze ponieważ....".
Wypowiedzi użytkowników tanich noży z N690 są w tonie "jest OK" "jestem zadowolony" itp. ale dokładnie to samo mówią o nożach z 440C. Pomiędzy "just OK" użytkowników a "excellent top class modern steel" producentów, ja przynajmniej, czuję pewien rozdźwięk.
Napisano Ponad rok temu
Zapomniales "440C zlamal sie kiedy sie na nim powiesil ..., N690 dopiero, kiedy powiesil sie na nim ..." 8)No właśnie, marketing i propaganda... Może kiedyś doczekam się testu w stylu: "Wziąłem 2 BM Gamery jeden z 440C drugi z N690, przeciąłem X metrów tektury i lin, rozprułem X drzrwi od lodówek ;-) wystrugałem , przerąbałem X kijków, robiłem to, to i tamto.
No bo to jest problem.Po czym stwierdziłem, że ostrze ze stali XXX jest lepsze ponieważ....".
Wypowiedzi użytkowników tanich noży z N690 są w tonie "jest OK" "jestem zadowolony" itp. ale dokładnie to samo mówią o nożach z 440C. Pomiędzy "just OK" użytkowników a "excellent top class modern steel" producentów, ja przynajmniej, czuję pewien rozdźwięk.
Napisano Ponad rok temu
No, to sobie pomarudzilem, kto czytal do konca ten sam sobie winien
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu