Obrona przed nożem
Napisano Ponad rok temu
... inna sprawa - Ty byś nie dał się tak przechwycić (bo trenujesz atrapą noza + inną bronią białą) - wydaje mi się że przygotowanie do SAMOOBRONY przed laikiem z nożem a przygotowanie do walki z nożownikiem to dwie różne sprawy (o ile to możliwe gołymi rękami)...
... ja i tak preferuję obronę odległością, pracą nóg = im dalej od noża tym lepiej!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się w 100 %nie wazne jak mocny i szybki cios bedzie jak sie go spodziewasz to 99 % przypadku zrobisz to co ma zrobic
.
Pozdr.
Ps. laik uderza nozem np. "chwytem do kruszenia lodu" bo ogląda trillery i tak mu zostało (ponoć zachowań uczymy się właśnie przez obserwację)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
joe moreira 6 dan bjj- "brazilian jiu jitsu hand-to-hand street self-defense"Podaruj sobie takie "filmy instruktażowe". Za dużo w nich kasy za mało realizmu.nikt się nie kula z nożem...Fiodor nie widział chyba tych filmów.wszystko w stójce.rorion z roycem w "graciejiujitsu street delf-defense"(czy jakoś tak) również pokazują techniki obrony i obezwładniania nożownika i dokładnie je wyjaśniają.
"brazilian jiu jitsu self-defense against gun and knife attacks"
"brazilian jiu jitsu hand-to-hand street self-defense against multiple attackers"
rorion and royce gracie-
"gracie street self-defense weapon knife"
"gracie street self-defense weapon gun"
-są to filmy szkoleniowe wybitnych przedstawicieli bjj - szczegółowo omawiające techniki bjj przeciw nożownikowi,rozbrajanie uzbrojonego w pistolet i techniki przeciw kilku napastnikom.A zatem wbrew obiegowym "opiniom"-jednak w bjj występują takie techniki.....
Napisano Ponad rok temu
2 tygodnie zajęło Ci zebranie tych wiadomości ? ...
weź daj sobie siana ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jestem zbyt zajęty zeby bywac tu czesto,ale ciekawi mnie podejscie do obrony przed nozownikiem .
temat poruszany 5 tys. razy ...
jeśli nie w combacie to na ulicy albo gdzieś ...
a jeżeli powołujesz się na "kasety instruktażowe" no to sorry ...
ucz się z nich ...
ale Fiod już powiedział
i myślę że na ty powinniśmy zakończyć ten temat ...Podaruj sobie takie "filmy instruktażowe". Za dużo w nich kasy za mało realizmu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wchodzisz w to ? ...
imho sam odpowiedziałeś sobie swoim pytaniem na swoje pytanie ...
po prostu wciskają nierealną "kaszanę" aby zarobić kasę na naiwnych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie rób z siebie idioty tymi bzdurnymi propozycjami! ja nie uczę sie z tych filmów ,a jedynie je oglądałem i pytam czy autorzy,będący niekwestionowanymi autorytetami bjj rzucają ściemę aby zarobić kasę na naiwnych czy może rzeczywiście wierzą ,że techniki które demonstrują są skutecznewyskoczę Ci z nożem i sprawdzimy co dały kasety ...
wchodzisz w to ? ...
imho sam odpowiedziałeś sobie swoim pytaniem na swoje pytanie ...po prostu wciskają nierealną "kaszanę" aby zarobić kasę na naiwnych
Napisano Ponad rok temu
nie rób z siebie idioty tymi bzdurnymi propozycjami! ja nie uczę sie z tych filmów ,a jedynie je oglądałem i pytam czy autorzy,będący niekwestionowanymi autorytetami bjj rzucają ściemę aby zarobić kasę na naiwnych czy może rzeczywiście wierzą ,że techniki które demonstrują są skutecznewyskoczę Ci z nożem i sprawdzimy co dały kasety ...
wchodzisz w to ? ...
imho sam odpowiedziałeś sobie swoim pytaniem na swoje pytanie ...po prostu wciskają nierealną "kaszanę" aby zarobić kasę na naiwnych
Kajtek, pod zły adres kierujesz pytania. O to w co wierzą a w co nie wierzą Royce czy Royler czy inny Moriera to musisz chyba spytać ich samych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To w końcu są autorytety od bjj czy od noży?pytam czy autorzy,będący niekwestionowanymi autorytetami bjj rzucają ściemę aby zarobić kasę na naiwnych czy może rzeczywiście wierzą ,że techniki które demonstrują są skuteczne
Widziałeś kiedyś jakiegoś Gracie z nożem?
Więc odpowiedź brzmi TAK, chcą zarobić kasę na naiwnych.
Napisano Ponad rok temu
wlasnie widzialem! na tych filmach! Royce symulował różne ataki nożem ,a Rorion wykonywał różne techniki obrony i szczegółowo je omawiał!To w końcu są autorytety od bjj czy od noży?pytam czy autorzy,będący niekwestionowanymi autorytetami bjj rzucają ściemę aby zarobić kasę na naiwnych czy może rzeczywiście wierzą ,że techniki które demonstrują są skuteczne
Widziałeś kiedyś jakiegoś Gracie z nożem?
Więc odpowiedź brzmi TAK, chcą zarobić kasę na naiwnych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bjj to odmiana jj, a w jj występują obrony przed nożem. Ich skuteczność pomińmy ale są w programie. To wyjaśnia sprawę.zgadza się!są to autorytety od bjj i pokazują obronę bjj przed atakiem nożem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy KM przewiduje walke z "cos wiedzacym" przeciwn
- Ponad rok temu
-
Roznice miedzy Instytutem a Stowarzyszeniem KM.
- Ponad rok temu
-
sistiema/ systema
- Ponad rok temu
-
"combat"
- Ponad rok temu
-
techniki
- Ponad rok temu
-
Treningi combat w Sosnowcu.
- Ponad rok temu
-
ESDS
- Ponad rok temu
-
Operation Iraq Freedom - działania US Army podczas inwazji.
- Ponad rok temu
-
instruktorzy combatu
- Ponad rok temu
-
DZIAŁANIA WOJENNE: Operacja Kingpin - Rajd na Son Tay.
- Ponad rok temu