Jaka skutecznosc w porównaniu do bjj
Napisano Ponad rok temu
No ale pewne rzeczy odczuwa sie po latach na wlasnym ciele, wychodza wszelkiego rodzaju prawidlowe metodycznie treningi
A wiec tak jak mowie pozyjemy zobaczymy - mamy czas.
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie z tym ze dopracowali parter do perfekcji choc nie ma chyba tam techniki ktorej nie ma w jj czy tez w sambo.
Odrazu widac ze niewiele wiesz o bjj.
Rzeczywiscie sporo technik to sa dopracowane modyfikacje technik judo i jiu jitsu tradycyjnego. Ale gro technik to sa techniki opracowane przez doswiadczonych brayzlijczykow proste, Gordo - znany jest z perfekcyjnie dopracowanych przetoczen i walki polgarda, Roleta - walka otwarta garda, przetoczenia helikopterowe, de la riva - otwarta garda, garcia - zajscia za plecy, nino - przejscia do omoplaty itd. to wieszcholek gory.
a w przeciagu zaledwie ostatnich 4-5 lat bjj w brazyliji poszlo jeszcze dalej.
a i jeszcze jedno najwazniejsze metodyka i koncepcja walki w bjj jest inna niz w jiu jitsu dzieki temu bjj poprostu sie sprawdza a jj troche troche mniej.
najlepiej przekonac sie samemu,co roku do warszawy przyjezdzaja brazylijczycy, przeciez mozesz przyjsc na seminaria i posparowac z kims kto w tym jest naprawde dobry, zobaczysz z innej perspektywy jak bjj wyglada. jak cie niczym nie zaskoczy to napiszesz ze wszystko znasz i nic specjalnego, choc to malo prawdopodobne.
sebek
Napisano Ponad rok temu
Chyba cie to bjj gryzie straszenie:) ale to nic dziwnego bo w warszawie sekcja Okninskiego rozwija sie stosunkowo szybko i ma mase chetnych. poprostu silna konkurencja.....
No widzisz akurat ja konkurencja sie nie przejmuje - to nie ja ciagle obnizam ceny, to nie ja mam na treningach po kilka osob -a wiec o tej dynamice rozwoju nie mow za duzo
Akurat przez ponad 20 lat prowadzenia zajec w Wawie przezylismy juz duzo kludbow dynamicznie sie rozwijajacych o ktorych teraz niewiele sie mowi
Odrazu widac ze niewiele wiesz o bjj.
Rzeczywiscie sporo technik to sa dopracowane modyfikacje technik judo i jiu jitsu tradycyjnego. Ale gro technik to sa techniki opracowane przez doswiadczonych brayzlijczykow proste, Gordo - znany jest z perfekcyjnie dopracowanych przetoczen i walki polgarda, Roleta - walka otwarta garda, przetoczenia helikopterowe, de la riva - otwarta garda, garcia - zajscia za plecy, nino - przejscia do omoplaty itd. to wieszcholek gory.
a w przeciagu zaledwie ostatnich 4-5 lat bjj w brazyliji poszlo jeszcze dalej.
Widac ze nic nie wiesz o innych stylach jesli uwazasz ze to nowosci. A moze powiesz nam ile masz lat doswiadczenia w judo ? JJ ? Zapasach ?Kazdy dobry zawodnik modyfikuje techniki do siebie i jest w nich perfekcjonista. Tak samo jak jak kazdy judoka rzuca jeden rzut na wiele sposobow lecz nadal to jest jeden rzut z inna modyfikacja.
A ze zapraszacie slawy BJJ to bardzo dobrze ja bym osobiscie wolal zapraszac ich trenerow
Trzymam ten temat do konca dnia i zamykam jesli ktos chce cos jeszcze dodac to ostatnie chwile.
Napisano Ponad rok temu
Koniec lania wody
Wszystkiego Najlepszego dla zwolennikow BJJ i JJ z Okazji Nowego Roku i powodzenia w rozwijaniu styli.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sekcja JIU JITSU w Częstochowie...
- Ponad rok temu
-
Drobne pytanie o 10 dana
- Ponad rok temu
-
pytanie o katanę!!!
- Ponad rok temu