Jaka skutecznosc w porównaniu do bjj
Napisano Ponad rok temu
Jezeli pofobny temat juz byl to bardzo przepraszam ale nichce przegladac mi sie kilka dziesiat storn :twisted: 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam, jaki styl jest bardziej skuteczny "klasyczne" jj czy bjj. Mozecie napisac jeszcze jakies sa róznice......
idź na trening jednego i drugiego i sprawdź to empirycznie, a nie zawracasz gitarę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym znac roznice z ciekawosci do sztuk walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha myslisz ze mi sie chce chodzic na treningi bjj albo jj.
Chcialbym znac roznice z ciekawosci do sztuk walki
ha... trenowalem blisko 4 lata JJ... Nie jestem w stanie okreslic czy duzo umiem czy nie ale w kilku zwarciach mi duzo pomoglo. Za lezy do jakiej sekcji trafisz. Ja mialem szczescie. Defensywa + szybkie przejscie do ofensywy z ladnym wykonczeniem KO lub interwencyjno-prewencyjnym...
Teraz od stycznia ide na BJJ... wiec za 4 lata Ci powiem jakie sa roznice i co jest lepsze.
Chociaz juz dzis ci moge odpowiedziec. Pewnie juz to mowilo wiele osob na tym forum ale to moja glowna zasada jesli chodzi o style i systemy walki.
a mianowicie: kazdy styl jest dobry i skuteczny, czy bedzie skuteczny w twoim wykonaniu zalezy od tego ile czasu poswiecisz na doskonalenie technik z maksymalnym zaangazowaniem. Probowalem nie tylko JJ ale w przeszlosci 3 latka Judo, jakies pol roku Krawmagi, dawniej Kali bo bylo modne itd... Z kazdego cos sobie zostawilem, wpoilem... o to tu chodzi...
Napisano Ponad rok temu
Teraz od stycznia ide na BJJ... wiec za 4 lata Ci powiem jakie sa roznice i co jest lepsze.
Zla logika myslenia
Na BJJ - pojdzziesz juz z doswiadczeniem 4 lat - na JJ szedles bez doswiadczenia. Inny punkt odniesienia
Jak chcialbys miec taki sam to powinienes wszystko zapomniec i staracic ogolny rozwoj jaki zyskales na JJ.
Do mnie przychodza chlopaki np z bjj, karate, aikido i robia calkiem inne postepy niz calkowici osoba poczatkujaca.
A co do skutecznosci to i tak sprawa indywidualnych predyspozycji zawodnika.
Napisano Ponad rok temu
Zla logika myslenia
To mialo dzialac jako gra slow. chyba potem dobrze rozwinalem swoja mysl. ale fakt ze to co zacytowales to zly tok... tak samo jak niezbyt logiczne jest pytanie glowne - co lepsze...
Napisano Ponad rok temu
uważam , że warto jest trnujac jj choćby kulać się w parterze z bjj-owcami by nieco sobie od nich podejrzeć kilka technik(obejścia gardy, gilotyna) ...
i tyle słów moich o bjj..świetna sprawa w połaczeniu z jj..
rey all
Napisano Ponad rok temu
A co do skutecznosci to i tak sprawa indywidualnych predyspozycji zawodnika.
Predyspozycje to bardzo wazna sprawa, ale w starciu jj i bjj przy takim samym stazu treningowym i masie raczej nie stawialbym na tego pierwszego:)
Sebek
Napisano Ponad rok temu
Predyspozycje to bardzo wazna sprawa, ale w starciu jj i bjj przy takim samym stazu treningowym i masie raczej nie stawialbym na tego pierwszego:)
Sebek
Starciu?
Na zasadach JJ o ile pamietam bywalo ze Bjj sie nie popisali, bywalo ze odnosili sukcesy. Na zawodach Bjj zawodnicy JJ nie pojawiaja sie za czesto wiec trudno cokolwiek powiedziec.
Napisano Ponad rok temu
Na zasadach JJ o ile pamietam bywalo ze Bjj sie nie popisali, bywalo ze odnosili sukcesy. Na zawodach Bjj zawodnicy JJ nie pojawiaja sie za czesto wiec trudno cokolwiek powiedziec.
Chyba mowisz to z przekory:) Przeciez wyraznie napisalem ze przy takim samym stazu treningowym i wadze zawodnik jj nie ma szans z zawodnikiem bjj. W zasadzie na jakichkolwiek zasadach by to nie bylo. Ale to moje zdanie...
...wystarczy nawet przejsc pare postow do gory i zobaczyc jak walczyli zawodnicy bjj na zawodach newaza jj wedlug przepisow zgola innych niz przepisy sportowe bjj czy na ostatnich zawodach full contact jj. na swiecie jest podobnie, z tego co slyszalem, zawodnicy tradyc. jj w brazylii w starciu z zawodnikami bjj wypadaja zawsze tak samo.
Sebek
Napisano Ponad rok temu
Sebek
Masz racje bo zawodnicy jj unikaja brania odzywek i sterydow a to przy tej samej masie i stazu ma duze znaczenie
Zobacz ranking Sherdoga a zobaczysz na jakiej pozycji jest jj a na jakiej bjj.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sekcja JIU JITSU w Częstochowie...
- Ponad rok temu
-
Drobne pytanie o 10 dana
- Ponad rok temu
-
pytanie o katanę!!!
- Ponad rok temu