szkla kontaktowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myślę o kupnie szkiel kontaktowych. Czy jeżeli ktoś z Was takie ma, to czy zdejmuje je na treningach czy nie?
jak u mnie to wręcz przeciwnie. zakładam głównie na treningi. jakoś latanie w goglach mi nie pasuje a i sytuacja, kiedy ktoś niechcący zrywa mi bryle z nosa jest mało komfortowa.
pozdr
kurm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myślę o kupnie szkiel kontaktowych. Czy jeżeli ktoś z Was takie ma, to czy zdejmuje je na treningach czy nie?
jesli bym zdejmowala szkla na treningi to chyba bym wlasnej piesci nie widziala hehe :? no, az tak zle nie jest, ale -4 jednak ma swoje prawa. jesli wada nie jest na tyle suza ze rzeczywiscie przeszkadza to nie masz po co nosic szkiel (chociaz ma to na pewno wtedy jakis wplyw na wzrok), a w okularach odradzam cwiczyc, wiadomo.
Napisano Ponad rok temu
Sparuję wyłącznie w okularach, bo LUDZI W OKULARACH NIE WOLNO BIĆ, więc nikt nie może mnie ruszyć
Napisano Ponad rok temu
najwyżej zawinie sie pod powiekę, ale to ni jest problem.
pozdrawiam
kurm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brakuje tylko byś napisał że zakładasz je w rękawicach
Mi raz wypadło jak dostałem w baniak ale wydajew mi sie w sportach chwytanych jest większa szansa na wypadnięcie
Cynic 75 ja bym nie walczył niegdy we okularach ale jak chcesz osiągnąć nietyklalność to sparuj na wózku inwalidzkim, zawsze bedziesz mógł wyrwać laki i odjechać jakby co
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja nosze tylko na treningi soczewki... jesli sa techniki w ktorych trzeba wkladac paluchy w oczy to mowie zeby je pomijano albo delikatnie, soczekwa co najwyzej mi sie zsunela w rog oka, ogolnie wygodna sprwaa...tylko to zakladanie dalej mnie irytuje
ale szczerze polecam jak masz sporoa wade oka jak np ja, odrazu poczujesz roznice, a cwiczenie w okularach jest bezsensu bo zamiast skupic sie na tym co robisz zwaracasz uwage czy czasem nie skasujesz swoich szkiel...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
szkla sa za twarde. kup soczewki kontaktowe. to miękka folia, która nie przeszkadza w treningach.
Dbaj o higienę soczewek, codziennie zmieniaj płyn w pojemniku. Ja niestety nie dbałem o higienę soczewek, wdało się zakażenie i wylądowałem w szpitalu. Nic już nie widziałem, ledwo mi odratowali oko.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Panie Świstak:
Brakuje tylko byś napisał że zakładasz je w rękawicach
Mi raz wypadło jak dostałem w baniak ale wydajew mi sie w sportach chwytanych jest większa szansa na wypadnięcie
Cynic 75 ja bym nie walczył niegdy we okularach ale jak chcesz osiągnąć nietyklalność to sparuj na wózku inwalidzkim, zawsze bedziesz mógł wyrwać laki i odjechać jakby co
A wiesz stary, że z tym wózkiem to niezły pomysł , dodam trochę bandaży i gipsu, a przeciwnicy z litośći będą sie poddawali. Tylko co będzie jeśli także będą na wózkach?
Napisano Ponad rok temu
Przez kilka lat na sali mieliśmy dwukrotnie przypadek, że komuś wypadło szkło na matę - była przerwa, wszyscy stop i szukanie... i się znalazły
Zreszta w chwili obecnej dostępne są szkła jednorazowe - polecane przez niektórych gałodoktorków - jeśli na codzień nosi się okulary, to na te 2, 3 treningi w tygodniu po około 2 godzinki można kupić te jednorazówki - zamiast być na 1 dzień na 8 godzin wystarczą na tydzień...
Choć jak wszystko - każdy musi się przekonać sam - Ty Cynik też - kup na próbę, ponoś trochę - do szkiełek też trzeba się przyzwyczaić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Generalnie wystarczy nie trzec oczu, zeby soczewki nie wypadaly. Cwiczylem i z nimi i bez i praktycznie ´nie widac´ roznicy.
no wiesz, że nie widać róznicy jak ćwiczyłeś bez to nic dziwnego :wink:
Napisano Ponad rok temu
Szkieł kontatkwych w pełnym tego słowa znaczeniu raczej juz sie nie uzywa Teraz tylko sa soczewki - wiadomo o co chodzi - jak go zwał tak go zwal walenie konia, turlanie gruchy. Soczewek nie powinno sie nosic dluzej niz 8 godzin na dobe bo przy wadzie >-4 może sie odkleić siatków ka dlatego w ciagu dnia staram sie robić2 godzinne przerwy ajjmyślę o kupnie szkiel kontaktowych. Czy jeżeli ktoś z Was takie ma, to czy zdejmuje je na treningach czy nie?
szkla sa za twarde. kup soczewki kontaktowe. to miękka folia, która nie przeszkadza w treningach.
Dbaj o higienę soczewek, codziennie zmieniaj płyn w pojemniku. Ja niestety nie dbałem o higienę soczewek, wdało się zakażenie i wylądowałem w szpitalu. Nic już nie widziałem, ledwo mi odratowali oko.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i raz koleżanka palcem u reki... no zdarza się :? ale bardzo rzadko więc lepiej mieć szkła niż ich nie mieć.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jaką odzywke polecilibyscie ........
- Ponad rok temu
-
Nadgarstek
- Ponad rok temu
-
Bole ostrogi piętowej
- Ponad rok temu
-
- Ponad rok temu
-
masa a wzrost
- Ponad rok temu
-
Naciągnięty mięsień
- Ponad rok temu
-
Ostry trening
- Ponad rok temu
-
Pytanie do akrobatów (ew. gimnastyków sportowych) o nazwę...
- Ponad rok temu
-
Co na wzmocnienie organizmu w okresie jesienno - zimowym ?
- Ponad rok temu
-
Skrzywienie kręgosłupa
- Ponad rok temu