Passaround
Napisano Ponad rok temu
Zbieramy zapisy, układamy listę osób, nozy i terminów. Dane kontaktowe u modów. O cudze noze dbamy i odpowiadamy za nie własną głową.
Liczymy na ludzką uczciwość i odpowiedzialność, ale zabezpieczamy się na wszelki wypadek. Szczegóły są do dogadania.
Ja na początek wrzucam swojego TAKa i liczę na poważne podejście do tematu..
Ktoś chętny? Bo zauważyłem, że już teraz część z nas traktuje Bazar jako swoiste passaround forum. Jak myślicie - przejdzie w polskich realiach deficytu zaufania taka perełka? Bardzo bym chciał.
A może to głupi pomysł?
Napisano Ponad rok temu
Jak dokompletuje troche sprzetu jeszcze [Commandera pobieram wlasnie] to moze conieco na te liste wrzuce
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno - przesyłka kurierem, bo Poczcie Polskiej ostatnio ni cholery nie wierzę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lepszy kurier niż ryzyko, że pani na poczcie paczkę podpierdoli albo zgubi. Niemiłe doświadczenia z nimi mam.
pozdrawiam
wysz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
swietny pomysl ale...jak sporzadzic liste godnych zaufania ludzi?
Mysle ze to jest najwiekszy problem, wiekszy niz problem przesylania.
Napisano Ponad rok temu
W ostateczności można wymagać listownego potwierdzenia rejestracji (tak jak w Allegro) żądając okazania fotokopii dowodu osobistego, świadectwa chrztu/bierzmowania, opinii dzielnicowego i biegłego psychiatry. :wink:
Na zagramanicznych forach system działa i nie widzę powodu dla którego mielibyśmy być wyjątkiem. W razie wpadki znajdzie się paru pomocnych fighterów VB w okolicy potencjalnego amatora cudzej własności (czytaj: wpierdol)
Jakieś inne pomysły?
Napisano Ponad rok temu
I nie mam obaw ,że ktoś poważnie zrzyty z budo jakiś wałek wykręci.
Wchodzą w grę najwyżej "wypadki losowe" ale to inna bajka.
Jak poznam zasady to chyba wchodzę ze wszystkimi zabawkami
Choć wielu ludzi tutaj śpi z nożami więc jak mają się z nimi rozstać
Napisano Ponad rok temu
Jakie widełki czasowe dla jednego noża w jednych łapach ustalamy? Tydzień będzie ok?
Napisano Ponad rok temu
A może by tak stworzyć podgrupy (Kraków, Wa-wa itd), wtedy odpada konieczność serviscowania, a i okazja do wypicia kufla się znajdzie...
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Poznalem mnostwo ludzi zakochanych w nozach i mialem mozliwosc poznania nozy ktorych moze nigdy bym nie kupil.
Idea swietna , tylko ciekawy jest jak wam to wyjdzie.
Napisano Ponad rok temu
To jest dobra mysl.Pomysł godny!
A może by tak stworzyć podgrupy (Kraków, Wa-wa itd), wtedy odpada konieczność serviscowania, a i okazja do wypicia kufla się znajdzie...
-wój-
W miastach ludzie sie lepiej znaja niz miedzy miastami (chociaz czasem sa wyjatki od tej reguly). Pozatym blizej i nie placi sie za kuriera, tylko trzeba znalezc troche czasu na spotkanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jestem za
wciagnijcie w to swiat nozy i juz wogole bedzie wam gites co nie heheh:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podgrupki wielkomiejskie istnieją juz od dawna.
A co jak ktoś mieszka w Pcimiu Dolnym albo Koziej Wólce? Nie będzie mógł uczestniczyć w miastowym PA?
Pocztowo/kurierski system jest sprawdzony i pozwala wszystkim mieć równy dostęp do noży i wychynąć dalej niż trzy zdrowaśki od miejsca zamieszkania. Nie przesadzajmy. Jeśli ktoś ma nóz warty grubo powyżej 1k PLN to stać go na wysyłkę za 3% ceny noza. W ostatecznosci szczegóły wysyłki mozna ustalać indywidualnie.
Regulamin (w kilku wariantach) w trakcie tworzenia.
Napisano Ponad rok temu
Sluze do wgladu jak Zamosc,Lublin i Wa-wa jak ktos sie by uparl
BM,Microtech,MD,surefire
Tak trzykac chlopaki
Napisano Ponad rok temu
ja nie chce uczestniczyc bo sie boje ! jakas sprezynka pier... czy cus i mamy przerabane :wink:
Napisano Ponad rok temu
Z przyjemnoscia bym pomacał nozyki które planuje zakupic. Miałbym pewność ze bedzie to zakup trafiony. Jak powstanie lista i jakiś sensowany regulamin to się dopisuję.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
VTech Talon G-10
- Ponad rok temu
-
No ale po co ci to...??
- Ponad rok temu
-
Crash-testy noży kontra sprzedaż na Budo Bazarze
- Ponad rok temu