![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
P.S. u mnie takim małym zwycięstwem był powrót do Aikido po 10 letniej przerwie
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiesz, to ciekawe... Ja też miałem kilka lat przerwy (praca i takie tam) i jak wróciłem na matę, to paru gości mnie jeszcze kojarzyło, ale większość dała mi ksywkę Dziadek (z racji wieku, nie mistrzostwa :? ) i... najpierw podchodzili z rezerwą, cobym im na zawał nie zszedł, ale po kilku treningach pojawił się w to miejsce coś jakby szacunek - widać z aiki trochę jest jak z jazdą na rowerze, nie wszystko się zapominaP.S. u mnie takim małym zwycięstwem był powrót do Aikido po 10 letniej przerwie
Napisano Ponad rok temu
No właśnie - zwycięstwo - w wielu sportach także i walki, a może przede wszystkim walki, koniec pojedynku zakończony wygraną wyzwala w człowieku ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwycięstwo i klęska to dwa końce tego samego kija. Jeśli odrzucimy zwycięstwo to i klęska obca nam będzie.
Napisano Ponad rok temu
Zwycięstwo i klęska to dwa końce tego samego kija. Jeśli odrzucimy zwycięstwo to i klęska obca nam będzie.
Napisano Ponad rok temu
zawsze sie jakis upierdliwiec trafi,co to bedzie marudzil i narzekal.taki,co by Ueshibe poprawial;)dla mnie zwyciestwo to w pewien sposob awans na nastepny stopien.. jak zdaje egzamin daje z siebie wszystko. wiem ze jak ludzie ogladaja egzamin to bardzo czesto je komentuje , ze tu zle tu dobrze...moim zdaniem zwyciestwem jest to jak sa pod wrazeniem danego egzaminu i mowia ze byl super
Napisano Ponad rok temu
aprzyczyny że nie ma sportowej walki, i nie ma zawodów. Dlatego pytanie: Czym dla Was jest zwycięstwo w trakcie trenowania Aikido?-zdobywanie stopni, uznanie przez waszego senseia?, piszcie co myślicie o tym. A może zwycięstwem jest to że wytrwaliście w treningu tej sztuki wiele lat?
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Taaa, ale gdzie wtedy motywacja? 8)
Znaczy się po której?No tak... Ale z tym kijem jak z jo - lepiej być po właściwej stronie!
![]()
![]()
![]()
Napisano Ponad rok temu
Generalnie tej, która po techice zostaje w rękach toriZnaczy się po której?
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu